Siirry sisältöön

Learning Life -Mysteeri 24/7 keräsi voiton Paras suomalainen oppimisratkaisu -finaalissa

Yhteistyössä kehitetty virtuaalinen pakopeli voitti Suomen paras oppimisratkaisu -kilpailun Tampereella.

Learning Life-Mysteeri 24/7 -pelin kehittämiseen osallistuneita juhlistamassa voittoa. Kuvissa vasemmalta oikealle Kati Nykänen, Kaijus Varjonen sekä Taina Romppanen (KAMK) ja Elina Kauhanen.

Laurea-ammattikorkeakoulun, Kajaanin ammattikorkeakoulun ja Hämeen ammattikorkeakoulun yhteistyössä toteuttama virtuaalinen pakopeli Learning Life- Mysteeri 24/7 osallistui vuosittain järjestettävään Paras suomalainen oppimisratkaisu -kilpailun finaaliin.

Kilpailun viisi finalistia: Learning Life-Mysteeri 24/7, MarlSOT, Mathness, SoMe Detectives sekä Virpa – Palomestari kisasivat voitosta kilpailussa, jonka tavoitteena on nostaa esille erilaisia oppimisen ratkaisuja, edistää tuotteiden laatua ja innovatiivisuutta sekä kannustaa toimijoita luomaan ja kehittämään uusia oppimisratkaisuja myös kansainvälisille markkinoille. Kilpailun järjesti Suomen eOppimiskeskus ry yhteistyökumppaneineen.

Tänä vuonna Paras suomalainen oppimisratkaisun-finaali järjestettiin 5.6. Tampereen Nokia-areenalla. Kilpailun teemana oli Maailma pelissä – Pelit ja pelillisyys avaimina kestävään tulevaisuuteen. 

Ensimmäistä kertaa historiassa kilpailun pääpalkinnon jakoi kaksi voittajaa: Learning Life -Mysteeri 24/7, joka on tarkoitettu nuorten ammatilliseen kuntoutukseen ja ohjaukseen sekä Turun ammattikorkeakoulun FIT-tutkimusryhmän MarlSOT, jonka avulla harjoitellaan rahtilaivan törmäystilannetta merellä. 

Laureasta Learning Life-Mysteeri 24/7 -pelin ideointiin osallistui fysioterapian lehtori Kati Nykänen, sosiaalialan lehtorit Elina Kauhanen ja Kaijus Varjonen sekä palvelumuotoilija Salla Kuuluvainen. Heidän lisäksi peliä olivat ideoimassa, suunnittelemassa, pilotoimassa, jatkokehittämässä ja jalkauttamassa laaja joukko Laurean sosionomi- ja fysioterapeuttiopiskelijoita. Pakopelin syntyvaiheisiin voi tutustua tässä vuonna 2021 julkaistussa jutussamme.

- Voitto tuntuu aika uskomattomalta! Ennen kaikkea fiilis on hyvä, koska teimme tämän yhdessä mahtavan monialaisen tiimin kanssa, Kaijus kertoo.

Paras suomalainen oppimisratkaisu-kilpailu on järjestetty vuodesta 2001. Tämän vuoden voittajajoukkueen Kaijus Varjonen suosittelee kilpailuun osallistumista kaikille laurealaisille.  

- Meillä tehdään niin hienoa kehittämistyötä oppimisen parissa, että moni muukin ansaitsee tuon palkinnon. 

Työskentely Learning Life-Mysteeri 24/7 parissa jatkuu myös kilpailun voiton jälkeen, sillä pelin kehittämiselle haetaan jatkoa.

- Parasta pelissä on se, että se on löytänyt tiensä opetusvälineeksi oppilaitoksiin ja työvälineeksi kentälle. Meillä on opiskelijoiden kanssa tulossa hienoja juttuja pelin parissa, Varjonen tiivistää.

Lisätietoja: