Siirry sisältöön

Laurealle kaksoisvoitto Restojamit-kilpailussa

Laurean restonomiopiskelijat ottivat osaa valtakunnalliseen Restojamit-kilpailuun, jossa kehitettiin matkailun imagoa palvelumuotoilun keinoin.

Vasemmalla Restobeibe-joukkueesta Ida Veisto ja Pihla Latikka. Oikealla Restovaara-joukkue eli Heidi Säynätkari, Mariette Ilvonen ja Laura Putkonen.

Restojamit on restonomiopiskelijoille suunnattu kilpailullinen innovaatiotapahtuma, joka järjestettiin tänä vuonna toista kertaa. Tapahtumassa joukkueet kehittävät uusia ratkaisuja ja innovatiivisia ideoita toimeksiantajan esittämään haasteeseen 48 tunnin aikana. Tapahtumaan voivat osallistua kaikki suomalaisten ammattikorkeakoulujen restonomiopiskelijat. Kilpailu käytiin 14.3.-16.3. Rovaniemellä, mutta joukkueiden oli mahdollista osallistua myös verkossa.

Tapahtuman järjestämisestä vastasi Lapin ammattikorkeakoulu yhdessä Rekey-hankkeen ja osallistuvien ammattikorkeakoulujen kanssa. Laurean lisäksi mukana oli opiskelijajoukkueita Kajaanin, Lapin, Satakunnan sekä Tampereen ammattikorkeakouluista.

Laureaa edusti tänä vuonna kaksi joukkuetta, Restobeibet sekä Restovaara.

Kilpailun toimeksiantajana toimi Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen koordinoima Matkailun kohtaannon toimenpideohjelma Matkailudiili. Opiskelijoiden tehtävänä oli kehittää matkailun imagoa ja luoda uusi konsepti palvelumuotoilun keinoin. Aikaa konseptin luomiselle oli 48 tuntia.

Laurean opiskelijat olivat kilpailussa tällä kertaa ylivoimaisia: Restobeibet veivät kilpailussa voiton ja Restovaara sijoittui hienosti toiseksi.

- Töitä paiskittiin yötä myöten. Viime hetkille venyneet valmistelut sekä lyhyeksi jääneet yöunet palkittiinkin sitten runsaasti. Kiitos kaikille kisaajille ja erityisesti tukena ja apuna olleille opettajille, Miialle ja Henkalle, kiittelee Restovaara-joukkueeseen kuulunut Heidi Säynätkari.

Kummankin joukkueen lopputyötä kiiteltiin innovatiivisuudesta, kohderyhmälle sopivuudesta sekä idean toteuttavuudesta. Molemmat joukkueet palkittiin rahapalkinnolla sekä mahdollisuudella päästä jatkokehittämään ideoitaan Matkailudiilin kanssa.