Siirry sisältöön

Laurealaiset edustivat Espoon kaupungin Tehdään yhdessä –festareilla

Laurea oli tiiviisti mukana Espoon kaupungin pop up -festareilla, jotka järjestettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa.

Tehdään yhdessä –festarit Leppävaaran Sellon kauppakeskuksessa tarjosivat jokaiselle jotakin. Espoon kaupungin järjestämä pop up -henkinen tapahtuma oli osa Oppiva Espoo –konseptia ja se toteutettiin yhteistyössä eri oppilaitosten, yhdistysten, järjestöjen ja yritysten kanssa. Myös Laurea oli mukana: restonomiopiskelija Lotta Vuorela suoritti harjoittelunsa Espoon kaupungilla festariprojektin parissa ja useat opiskelijatiimit pitivät tapahtumassa omaan opiskelualaansa liittyviä pisteitä.

- Halusimme tuoda esiin laurealaisten monipuolista osaamista – mukana oli Laurean terveydenhoitaja-, fysioterapeutti-, restonomi- ja sosionomiopiskelijoita, kertoo Laurean aluepalvelupäällikkö Pia Kiviharju, joka toimii Laurean Espoon edustajana.

Villiyrttejä ja kesäfiilistä

Aloitetaan kierros! Toisen vuoden restonomiopiskelijoiden Anna-Lydia Ropposen ja Veera Merenheimon pisteellä festarikävijät pääsevät maistelemaan villiyrttimocktaileja. Tarjolla on horsmasiirapista, karpalomehusta ja limestä valmistettuja shotteja sekä nokkossmoothieta. Ovatko villiyrtit opiskelijoille ennestään tuttuja?

- Nokkosta tulee käytettyä jonkun verran. Se on erityisen hyvää smoothiessa, tai sitten siitä voi uuttaa teetä, Anna-Lydia vinkkaa. Veera kertoo tutustuneensa villiyrtteihin opintojen kautta.

Laurean fysioterapeuttiopiskelijoiden pisteellä on riehakas tunnelma. Kauppakeskuksen toriaukiolle on muodostunut temppurata, jota päiväkoti-ikäiset lapset kiertävät riemuissaan. Toisen vuoden opiskelijat toteuttivat radan osana Oppiva Espoo –projektia.

- Tarkoituksena oli rakentaa temppurata lasten lähtökohdista. Lapset saivat itse ideoida ja keksiä, mitä annetuilla välineillä, kuten tötsillä, köysillä ja värilaatoilla, voi tehdä. Lapset pääsivät tasapainoilemaan, hyppimään ja juoksemaan, kertoo opiskelija Pamina Spångberg.Sellon kirjaston suojista löytyy lisää laurealaisia. Kolmannen vuoden terveydenhoitajaopiskelija Heli Himanen on kirjaston lastenosastolla pitämässä lasten omaa Nalleneuvolaa. Pöydällä on paljon tutunnäköisiä mittausvälineitä: stetoskooppeja, kuumemittareita ja korvalamppuja.

- Nalleneuvolassa lapset saavat harjoitella pehmolelujen avulla erilaisia toimenpiteitä ja mittauksia, joita oikeassakin neuvolassa tehdään. Tarkoituksena on vähentää neuvolakäynteihin liittyvää jännitystä, Heli kertoo.Kirjastossa festariväki pääsee myös pohtimaan omaa sokerin- ja suolankäyttöään restonomiopiskelijoiden pisteellä, ja vapauttamaan sisäisen taiteilijansa sosionomiopiskelijoiden vetämässä kesäfiilis-taidepajassa. Monipuolinen kattaus siis!

Tehdään yhdessä –festareiden tuottaja Emma Terho on tyytyväinen Laurean panokseen:
- Opiskelijat ovat osanneet tuoda esiin asioita, joita en itse olisi edes osannut ajatella. Tämä on pop up –henkinen tapahtuma – osan ohjelmasta olemme suunnitelleet itse, mutta pääasiassa kaikki toimijat toivat itse omat ideansa. Näin ohjelmasta saatiin kiinnostava ja monipuolinen, kuntalaisten näköinen, hän kiittelee.

Sosionomiopiskelijat Angeelika Sell ja Annika Heiskanen