Siirry sisältöön

Laurea-ammattikorkeakoulu suosittelee Koronavilkku-sovelluksen käyttöä henkilöstölle ja opiskelijoille

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos julkaisivat tänään 31.8. maksuttoman Koronavilkku-sovelluksen, jonka tavoitteena on auttaa katkaisemaan koronaviruksen tartuntaketjuja.

Kuvituskuva

Koronavilkun avulla ihmiset voivat itse osallistua viruksen leviämisen estämiseen ja suojella omaa ja läheistensä terveyttä. Sovellus nopeuttaa virukselle altistuneiden tavoittamista ja tartuntaketjujen katkaisemista. Sovelluksen käyttäjä voi anonyymisti ilmoittaa omasta tartunnastaan muille ja siten auttaa tartuntaketjujen katkaisemisessa. Sovelluksen käyttäjä, joka on saanut ilmoituksen mahdollisesta altistumisesta, voi pyytää yhteydenottoa terveydenhuollolta tai ottaa itse yhteyttä terveydenhuoltoon. 

- Meillä jokaisella on vastuu koronaviruksen leviämisen ehkäisemisessä, painottaa SAMOKin puheenjohtaja Anna Laurila

Laurean opiskelijoita, henkilöstöä sekä sidosryhmiä pyritään suojaamaan tehokkaasti ja mahdollistamaan turvallinen opiskelu- ja työympäristö. Sen saavuttamiseksi jokaista korkeakouluyhteisömme jäsentä kannustetaan sitoutumaan yhteisiin pelisääntöihimme. Pelisääntöihin kuuluvat Koronavilkun lataamisen lisäksi muun muassa hyvä käsihygienia, riittävät turvavälit sekä oleskelu kampuksella ainoastaan oireettomana. 

Tutustu koronaohjeisiimme!

Koronavilkku-sovellus on ladattavissa tästä päivästä 31.8. lähtien App Storessa ja Google Play –kaupassa. 

Lisätietoja sovelluksesta: https://koronavilkku.fi/