Siirry sisältöön

Lastensuojelualan avainkumppanimme Nemovan toimitusjohtaja vaihtui

Elina Tiistolasta Nemova Oy:n uusi toimitusjohtaja.

Elina Tiistola

Laurea-ammattikorkeakoulu ja lastensuojelun avohuollon yritys Nemova Oy Turusta solmivat avainkumppanuussopimuksen 26.8.2020 . Yhteistyön keskeisenä tavoitteena on varmistaa osaavan henkilökunnan saatavuus nyt ja tulevaisuudessa sekä tarjota lisäkoulutusta henkilöstölle.

Avainkumppanuus tekee yhteistyöstä systemaattista, kun vuosisuunnitelmaa käydään yhdessä läpi kaksi kertaa vuodessa. Jokainen avainkumppani saa oman yhteyshenkilön, mikä helpottaa yhteydenottoja ja selkiinnyttää yhteistyötä. Nemova Oy:n Laurean yhteyshenkilö on sosiaalialan lehtori, tutkintovastaava Pia Harju.

Avainkumppanuusyhteistyö on monipuolista; harjoitteluyhteistyötä, opinnäytetöitä, opiskelijoiden kohtaamista rekrytointimielessä, projekti- ja alumniyhteistyötä sekä ulkopuolisen rahoituksen hankkeita. Avainkumppanista tehdään myös oma video Laurean nettisivuille. Avainkumppanit pääsevät myös ääneen Laurean järjestämissä tapahtumissa.

Laurean ja lastensuojelualan avainkumppaneiden yhteisessä lastensuojelun seminaarissa huhtikuussa Nemovan toiminnanjohtaja Mika Rostedt kertoi Nemovan omasta Nemonetti-palvelusta, jonka kehittämisessä ja arvioinnissa ovat myös Lauran Lohjan liiketalouden opiskelijat olleet mukana viime keväänä.  Nemonetti-virtuaalipalvelu otetaan käyttöön vielä tämän vuoden lopulla. Virtuaalipalvelu on valtakunnallinen ja palvelee lapsiperheiden vanhempia.

Uusi toimitusjohtaja Elina Tiistola on työskennellyt Nemovassa kahden vuoden ajan. Hänellä on runsaasti alan kokemusta sekä avo- että sijaishuollon tehtävistä. Elinan mukaan toiminnan keskiössä tällä hetkellä lasten, nuorten ja perheiden pahoinvointi.

- On tärkeää auttaa,  tukea ,kulkea rinnalla sekä pyrkiä ennaltaehkäisemään  tilanteita ennen, kuin asiat kriisiytyvät, kertoo Elina.

Hän näkee, että avohuollon palveluita tarvitaan todella kipeästi monen lapsen ja nuoren kohdalla. Lisäksi avohuollon palvelut tulevat yhteiskunnalle selvästi halvemmaksikin. Elina näkee että vaikka Nemovassa on vahva tiimityö ja yhdessä tekemisen meininki, sellaista tarvitaan nyt koronan kurittamaan sote-akselille laajemmin. Toisia tukien me pysymme vahvoina ja tietoinen työskentely kehittyy, asiakkaat saavat edelleen laadukasta ja turvallista sosiaalialan palveluita koko Suomessa.

Nemovan valtti on laadukas avohuollon työskentely, sekä Nemovatalon kodinomaisuus, missä lapset ja nuoret pääsevät tekemään tapaamisilla yhdessä ruokaa, leipomaan ja pesemään pyykkiä. Kesällä lapset ja nuoret perustivat oman kasvimaan ja pääsivät nauttimaan työn hedelmistä elokuussa.

- Nemovassa on läsnä aina välittävä aikuinen, jolloin olo on turvallinen ja nuoren on helpompaa itsenäistyä. Toiminnassa noudatetaan kestävän kehityksen mallia ja kierrätystä, tähdentää Elina Tiistola.