Siirry sisältöön

Lasten ääni kuuluviin - Lapsi mukaan töihin -päivä Laureassa

Lapsi mukaan töihin -päivään osallistuttiin perjantaina Laurean kampuksilla.

Informaatikko Kaisa Puttonen lukee lapsille.

Tänään perjantaina vietettiin kolmatta kertaa valtakunnallista Lapsi mukaan töihin –päivää. Lapsen oikeuksien viikko huipentuu päivään, jonka tarkoituksena on tarjota lapsille mahdollisuus tutustua vanhempiensa töihin. Lasten on tärkeää päästä näkemään ja kokemaan, missä vanhemmat tai muut läheiset aikuiset viettävät ison osan päivästään ja mitä työn teko on. Vastaavasti myös työpaikoilla on hyvä tutustua työntekijöiden lapsiin. 

Lapsi mukaan töihin -päivään osallistuttiin myös Laurean kampuksilla. Tikkurilan kampuksella päivä alkoi tutustumalla taloon. Korkeakouluemäntä Katja Sandén esitteli Tikkurilan kampuksen tiloja ja kertoi hieman toiminnasta talossa lapsille. Vierailijoita paikalla oli vauvasta teini-ikäisiin. Pienet vierailijat huokuivat intoa, kun heitä haastateltiin päivän kulusta.

- On mennyt hyvin päivä. Täällä on tosi kivaa! Vastasi 5-vuotias Eino, joka tuli pikkusiskonsa Linnean kanssa tutustumaan äitinsä työpaikkaan. 

- Odotan, että mennään sinne jumppasaliin jumppaamaan, Eino täydentää ja juoksee hisseille painamaan nappia seuraavaan kerrokseen.

Lapsi mukaan toihin 4.jpg

Päivän aikana pienet vierailijat pääsivät tutustumaan luokkahuoneisiin. Sosiaali- ja terveysalan luokkatilat kiinnostivat etenkin pienimpiä vierailijoita, sillä niissä pääsi tutustumaan muun muassa hoitotyön opetuksessa käytettäviin harjoitusnukkeihin.

Päivään osallistuvat myös siskokset Hertta ja Kaisla.

- Me oltiin siellä jumppasalissa ja sit me käytiin influenssarokotuksessa ja nyt me tultiin tällaiseen kuvausjuttuun. Sit me Käytiin juttelemassa erimaalaisille vaihto-opiskelijoille. Ne suunnitteli, että miten ulkomaalaisten olisi helpompi löytää esimerkiksi ruokapaikkoja ja hotelleja, Hertta, 11 v. kertoo päivänkulusta.

Parasta antia päivässä Hertan mielestä oli videointi- ja valokuvauspaja:

- Mä tykkään tästä kuvaamisesta! Mä tykkään olla itse videoissa, hän sanoo.

- Mä taas haluan oppia videokuvaamaan, jatkaa Hertan sisko Kaisla, 7 v.

Katso myös Hertan haastattelu videolta (Youtube)

_MG_2333-1.jpg

Hertta ja Kaisla kuvauksissa.

Kirjasto järjesti lapsille suositun satuhetken, missä oli mukava rauhoittua jumppaamisen jälkeen. Satujen kautta oli hyvä keskustella myös aikuisten työssä käymisestä ja Laureasta työpaikkana tarkemmin - lasten näkökulmasta.

Päivän kohokohtia pienemmille osallistujille oli satuhetken lisäksi Laurean tarjoama lounas. 

Päivä huipentui askartelupajaan, missä lapset saivat tehdä joulukortteja. Työpajatyöskentelyä ohjasi Laurean hr-palveluiden väki.

Lapsi mukaan toihin 1.jpg

- Vaikuttaa tosi hienolta työpaikalta, täällä on hienot työolosuhteet. Täällä on paljon uusia juttuja ja semmosta modernia, Hertta hehkuttaa päivän päätteeksi. 

Lapsi mukaan töihin -päiviä vietetään muun muassa Yhdysvalloissa ja Englannissa. Teemapäivän taustalla ovat lapsiasiavaltuutettu, Lastensuojelun keskusliitto sekä työ- ja elinkeinoministeriö yhteistyössä työmarkkinajärjestöjen kanssa. Järjestäjät uskovat, että työpaikkojen kannustava ja työelämäkäytänteitä kehittävä ote takaa sen, että työn ja perheen yhteensovittamisessa onnistutaan entistä paremmin.