Siirry sisältöön

Korkeakoulujen yhteishaku päättyi – Laurean vetovoima ennätystulokseen

Suosituimmiksi koulutuksiksi nousivat Hyvinkään kampuksen verkkopohjainen sosionomiohjelma sekä Tikkurilan kampuksen rikosseuraamusalan monimuotototeutus.

Korkeakoulujen kevään yhteishaku suomenkielisiin koulutuksiin päättyi keskiviikkona 3.4.2019 kello 15.00. Alustavien tietojen mukaan Laureaan tuli yhteensä yli 22000 hakemusta. Ensisijaiseksi hakuvaihtoehdokseen Laurean oli valinnut peräti yli 6300 hakijaa.

Ensisijaisten hakijoiden määrällä mitattuna Laurean ns. vetovoima oli 7,68, joka on kaikkien aikojen ennätys. Vuonna 2018 Laurean vetovoima suomenkielisten koulutusten yhteishaussa oli 5,83, jolla Laurea sijoittui toiseksi suosituimmaksi korkeakouluksi Taideyliopiston jälkeen.

- On ilo nähdä, että erinomaisesti työllistävä ammatillinen korkeakoulutus kiinnostaa näin monia opiskelijoita, sanoo Laurea-ammattikorkeakoulun rehtori, toimitusjohtaja Jouni Koski.

Nyt haettavana olleet koulutukset alkavat syksyllä 2019, jolloin Laureassa on tarjolla yhteensä lähes 850 aloituspaikkaa AMK- ja YAMK-tutkintoon johtavissa koulutuksissa. Verkko-opinnot ja monimuotoiset koulutustoteutukset ovat Laurean vetovoimaisimpia kohteita. Eniten hakijoita oli Hyvinkään kampuksen verkkopohjaiseen sosionomiohjelmaan sekä Tikkurilan kampuksen rikosseuraamusalan monimuotototeutukseen.

Ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavista koulutuksista suosituimmaksi kevään yhteishaussa nousi Leppävaaran kampuksen palvelumuotoilun koulutus, johon ensisijaisia hakijoita oli 5,76 yhtä aloituspaikkaa kohden.

Kevään yhteishaku jatkuu seuraavaksi valintakokeilla. Korkeakoulujen kevään yhteishaun kaikkien valintojen tulokset julkaistaan viimeistään 28.6.2019 ja opiskelijaksi hyväksyttyjen tulee ottaa opiskelupaikka vastaan 8.7.2019 klo 15 mennessä.

Lisätietoja opiskelijavalintojen etenemisestä.

Lisätietoja: