Siirry sisältöön

Turva-alan korkea-arvoinen delegaatio Kiinan Shenzhenistä vieraili Laureassa

Keskustelunaiheena kiinalaisten vierailulla muun muassa koulutusyhteistyö Laurean kanssa.

Shenzhenin varapormestari Xu Wenhai (oik.) ja Laurean vararehtori Kyösti Väkeväinen olivat tyytyväisiä tapaamiseen.

Kiinalaisen Shenzhenin kaupungin turva-alan delegaatio vieraili Laureassa perjantaina 29.6. kaupungin varapormestarin ja yleisen turvallisuuden yksikön johtajan Xu Wenhain johdolla. Laurea oli ainoa turvallisuusalan korkeakoulu, johon kaupungin korkea-arvoiset turvallisuusviranomaiset tutustuivat Euroopan vierailullaan.

Vieraita isännöivät Laurean vararehtori Kyösti Väkeväinen ja TKI-johtaja Isto Mattila. Tilaisuuden järjestäjinä toimivat myös Helsingin kaupungin elinkeino-osaston NewCo Helsingin henkilökunta.

Shenzhen sijaitsee eteläisessä Kiinassa heti Hongkongista pohjoiseen. Asukasluku on noin 12 miljoonaa ja kaupunki on tunnettu kasvustaan, jota on käytetty esimerkkinä myös muille kiinalaisille kaupungeille.

Laurea-tapaamisen keskiössä olivat keskustelut yhteistyömahdollisuuksien avaamisesta Shenzhenin kaupungin ja sen oppilaitos-, yritys- ja järjestöpuolen toimijoiden sekä Laurean kesken eritoten elinikäiseen oppimiseen ja vaikuttavaan tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaan liittyen.

- Laurean turva-alan AMK-, YAMK- sekä MBA –koulutukset kiinnostivat vieraitamme ja odotamme pian yhteistyöltä konkreettisia avauksia tulevine tapaamisineen, esimerkiksi olemassa olevan yleisen turvallisuuden henkilöstön pätevöittävän koulutuksen ja sitä tukevan kehitystyön osalta, kommentoi Isto Mattila tapaamista.

Lisätietoja:

Tutkimusohjelma

Tutustu Yhtenäisen turvallisuuden tutkimusohjelmaan

Yhtenäisen turvallisuuden tutkimusohjelmamme keskiössä ovat kansainvälistyvän ja digitalisoituvan yhteiskuntamme turvallisuus, ennakointi ja jatkuvuuden varmistaminen, strateginen johtaminen ja turvallisuuden johtaminen.

Lue lisää tutkimusohjelmasta