Siirry sisältöön

Yhteishaku päättyi – Laureaan yli 20 000 hakemusta

Suosituimpia koulutuksia olivat kokonaan verkossa toteutettava sosionomikoulutus sekä kauneudenhoito- ja kosmetiikka-alan koulutus.

Ensimmäisten tietojen mukaan Laureaan jätettiin hakuaikana kaikkiaan 20 307 hakemusta. Suosituimpia koulutuksia olivat kokonaan verkossa toteutettava sosionomikoulutus sekä kauneudenhoito- ja kosmetiikka-alan koulutus.

Korkeakoulujen kevään yhteishaku päättyi tänään keskiviikkona 27.3. klo 15.00. Ensimmäiseksi hakutoiveekseen Laurean oli yhteishaussa valinnut 4 904 hakijaa.

Aloituspaikkoja Laureassa alempaan ja ylempään korkeakoulututkintoon johtavissa koulutuksissa oli tässä yhteishaussa tarjolla kaikkiaan 1 150. Jokaista Laurean opiskelupaikkaa tavoittelee siis keskimäärin noin 4,3 ensisijaista hakijaa.

Vetovoimaisin hakukohde oli kokonaan verkossa toteutettava sosionomikoulutus

Ensisijaisten hakijoiden määrällä mitattuna suosituimmaksi Laurean hakukohteista nousi kevään yhteishaussa kokonaan verkko-opintoina suoritettava sosionomikoulutus. Se oli ykkönen myös kevään 2023 yhteishaussa. Tänä keväänä koulutukseen haki kaikkiaan 2311 hakijaa, joista ensisijaiseksi kohteekseen oli tämän koulutuksen valinnut 832 hakijaa. Aloituspaikkoja tarjolla oli 40.

Toiseksi suosituimmaksi hakukohteeksi nousi Tikkurilan kampuksen kauneudenhoito- ja kosmetiikka-alan koulutus. Päiväopintoina toteuttavassa koulutuksessa oli tarjolla 35 aloituspaikkaa ja ensisijaiseksi kohteekseen sen oli valinnut 438 hakijaa. Laurea on ainoa ammattikorkeakoulu, joka tarjoaa kyseistä koulutusta suomeksi.

Ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavista koulutuksista suosituimpia olivat tällä kertaa oikeudellisen erityisosaamisen ja oikeusmuotoilun sekä strategisen johtamisen YAMK-koulutukset. Molemmissa opiskelu tapahtuu kokonaan verkossa. 

Laurean koulutuksissa on panostettu vahvaan työelämäyhteistyöhön, mutta myös joustaviin tapoihin suorittaa opintoja. Laurea-ammattikorkeakoulun rehtori, toimitusjohtaja Jouni Koski on samaan aikaan vaikuttunut ja ylpeä siitä, miten kiinnostavana korkeakoulu näyttäytyy yhteishaussa.

– Korkeakoulumme vahva vetovoima kertoo siitä, että kysyntää ammatilliselle korkeakoulutukselle riittää, kun se mahdollistaa aidosti korkeakouluopiskelun ja työn yhdistämisen, Koski painottaa.

Erillishaut tarjoavat lisää mahdollisuuksia hankkia opiskelupaikka syksyksi

Nyt yhteishaussa haettavana olleet koulutukset käynnistyvät syksyllä 2024. Ammattikorkeakoulututkintoon johtaviin koulutuksiin opiskelijat valitaan pääsääntöisesti todistusvalinnan ja AMK-valintakokeen perusteella. Valtakunnallinen AMK-valintakoe järjestetään keväällä 27.–30.5.2024.

Todistusvalintojen tulokset julkaistaan ennen valtakunnallista AMK-valintakoetta. AMK-valintakokeen ja ylempien AMK-koulutusten tulokset julkaistaan viimeistään 4.7.2024.

Opiskelupaikan Laureaan ensi syksyksi voi nyt päättyneen yhteishaun lisäksi hankkia myös niin sanottujen erillishakujen kautta. Erillishaut tarjoavat vaihtoehtoisen väylän hakea tutkintokoulutukseen erityisesti sellaisille hakijoille, joilla on aiemmin suoritettuja opintoja tai tutkinto tietyltä alalta tai aiempaa työkokemusta. Huhti-toukokuussa järjestettävät erillishaut tarjoavat erityisen hyvän väylän sairaanhoitajakoulutukseen, jossa Laurea tarjoaa tänä keväänä ennätysmäärän aloituspaikkoja. 25.7. puolestaan käynnistyy sairaanhoitajakoulutuksen erillishaku, joka on kohdennettu haku maahanmuuttajataustaisille hakijoille.