Siirry sisältöön

Kesäkuun laurealaiseksi valittiin Jouni Kähkönen. ”Kahta samanlaista työpäivää ei olekaan”

IT-asiantuntija Jouni Kähkönen valittiin kesäkuun laurealaiseksi Etätyöntekijä -tunnustuksella.

IT-asiantuntija Jouni Kähkönen valittiin kuukauden onnistujaksi

Laurean 30-vuotisjuhlan kunniaksi Laurea-yhteisön jäseniä palkitaan joka kuukausi eri teemoilla. Kesäkuussa äänestettiin henkilöstön ehdotusten perusteella etätyön tukijaa vallitsevan koronatilanteen ja etätöiden lisääntymisen myötä. Etätyön tukijaksi äänestettiin IT-asiantuntija Jouni Kähkönen. Jouni on ollut mukana kehittämässä hybridiopetuksen teknistä puolta. Häntä kuvailtiinkin henkilöstön toimesta muun muassa seuraavasti:

- Jouni on koko etätöihin siirtymisen myötä ollut tukenamme aina tarvittaessa. Häneltä voi aina pyytää apua ja hän jaksaa aina positiivisesti ratkoa erinäisiä ongelmia. Jouni on toiminut aktiivisesti hybridiopetuksen mahdollistavien ratkaisujen kehittämiseksi. On tarvittu uusia ratkaisuja, maalaisjärkeä niiden toteuttamisessa, ystävällistä asiakaspalveluasennetta sekä yhteistyötaitoja. Näitä kaikkia Jounista löytyy!

Parasta työssäni on kohtaamiset ihmisten kanssa ja työn joustavuus

Jouni työskentelee tietohallinnossa ja on ollut Laureassa töissä jo 17 vuoden ajan. Jouni on aloittanut Laurea-uransa Leppävaaran kampuksella ja toiminut ylläpitäjän roolissa myös Porvoon kampuksella. 

- Paras muisto Laureasta on erilaiset yhteisölliset tapahtumat, joissa pääsee näkemään koko henkilöstöä. 

Tällä hetkellä Jouni työskentelee Lohjan kampuksella IT-asiantuntijana. Jounin työhön kuuluu IT-tukiasiat ja muun muassa Laurean AV-järjestelmien kehittäminen ja ylläpito. Työhön sisältyy myös studion äänitekniikan rakennus ja lähetyksen äänitarkkailua erilaisissa koko Laurean yhteisissä tapahtumissa, kuten Lukukauden avajaisissa.

- Minulla ei ole onneksi koskaan ole kahta samanlaista työpäivää ja pidän työni joustavuudesta. Tilanteet ja prioriteetit muuttuvat, mikä tuo työhön vaihtelevuutta, Jouni iloitsee.

- Saan olla ihmisten kanssa tekemisessä ja työssäni yhdistyy asiakaspalvelu ja tekniikka, Jouni jatkaa. 

Jouni on työssään kehittänyt myös erilaisten tapahtumien, esimerkiksi avainkumppaniseminaarien tekniikkaa. 

- Esimerkiksi Lohjan kampuksella olen kehittänyt siirtoseinillä erotettujen monitoimitilojen teknistä soveltuvuutta erilaisten streemattujen tapahtumien, kuten Avainkumppani -seminaarien ja hybridiopetuksen toteuttamiseen. 

- Tämän lisäksi olen vetänyt Tikkurilan, Leppävaaran ja Hyvinkään luokka- ja neuvottelutilojen laajamittaisia AV-uudistuksia. 

Saan suuntautua niihin asioihin, joista olen itse kiinnostunut

Jouni on ilahtunut saamastaan Etätyön tukija -tunnustuksesta. 

- Saan tehdä mielenkiintoisia töitä ja on mukavaa, että omasta työstä tulee tunnustusta. 

- Saan työssäni suuntautua niihin asioihin, joista olen itse kiinnostunut, esimerkiksi av-puoleen. Työnantaja on antanut mahdollisuuden myös kouluttautua lisää”, Jouni kuvailee työnsä parhaita puolia.

"Laurean ja opiskelijakunta Laureamkon yhteistyön vahvistaja" -teemalla palkittu toukokuun laurealainen Jaana Akiola pyysi Jounia mainitsemaan asian, missä Laureassa on harpattu eteenpäin. Ja mikä kriittinen menestystekijä on mahdollistanut tämän?

- Laureassa toteutetaan palveluita nykyään entistä enemmän kaikille laurealaisille, ei kampus-kohtaisesti. Henkilöstö tekee enemmän yhteistyötä ja jakaa tietoa, Jouni vastaa. 

Seuraavalta kuukauden lauralaiselta Jouni haluaa kysyä: Kuinka voisit omalta osaltasi kehittää Laurean yhteisöllisyyttä?

Juttusarja jatkuu seuraavilla onnistujilla. Voit katsoa Jouni Kähkösen kuukauden tunnustus -haastattelun myös videolta.

Etätyön tukija