Siirry sisältöön

HUS Porvoon sairaala ja Laurea tiivistävät yhteistyötä avainkumppaneina

Avainkumppanuudella halutaan entisestään tiivistää ja monipuolistaa paikallista yhteistyötä.

HUS porvoon sairaala avainkumppaniksi
Yhteiskuvassa laurealaisten kanssa johtava ylihoitaja Tuulia Koponen (vas.), kliininen asiantuntija Katja Pursio, asiakaspäällikkö Mia Karlsson sekä Porvoon sairaanhoitoalueen johtaja, vs. Ville Pursiainen.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS käsittää viisi sairaanhoitoaluetta, joista yksi Porvoon sairaanhoitoalue. 98 000 asukkaan sairaanhoitoalueella toimii Porvoon sairaala, joka on ympäri vuorokauden päivystävä sairaala.

Laurea ja Porvoon sairaala ovat tehneet tiivistä yhteistyötä paikallisesti jo pitkään ja nyt yhteistyö tiivistyy entisestään, kun Porvoon sairaala on sopinut avainkumppanuudesta Laurean kanssa.

Porvoon sairaalakampuksella työskentelee noin 800 työntekijää. Sairaala tulee vuosittain työharjoittelujaksojen myötä tutuksi suurelle joukolle Laurean sairaanhoitajaopiskelijoita.

Työharjoittelujaksot ovat hoitotyön opinnoissa tärkeässä roolissa kunkin opiskelijan oman erikoistumisalan ja työpaikan löytymisessä. Paikallinen vuoropuhelu on tärkeää, jotta korkeakoulu ja sen opiskelijat sekä sairaala tuntevat toistensa tarpeet ja odotukset.

-    Haluamme ottaa opiskelijat jo opintojen aikana mukaan meidän toimintamme kehittämiseen, mutta samalla myös toivomme, että he haluavat hakeutua meille töihin, sanoo Porvoon sairaalan johtava ylihoitaja Tuulia Koponen.

Opiskelijoiden harjoittelut ja opinnäytetyöt ovatkin olleet tärkeässä roolissa yhteistyössä tähän asti, mutta nyt avainkumppanuuden myötä yhteistyötä Porvoon sairaalan ja Laurean välillä halutaan kehittää entistä monipuolisemmaksi ja systemaattisemmaksi.

-    Haluamme myös hyödyntää Laurean osaamista sosiaali- ja terveysalan ulkopuolella ja saada sitä linkitettyä meidän kehittämishankkeisiimme esimerkiksi viestinnän ja markkinoinnin tai työhyvinvoinnin osalta, kuvailee yhteistyön syvenemistä johtava ylihoitaja Koponen.

Lisätietoja: