Siirry sisältöön

Paranna maailmaa syömällä - hävikkiruokatapahtuma Hotelli- ja ravintolamuseossa keskiviikkona 21.11.

Laurean opiskelijat ja Hotelli- ja ravintolamuseo järjestävät keskiviikkona herkullisen illanvieton, jossa keskustellaan ruokahävikin pienentämisestä ja kestävän kehityksen mukaisesta ruoasta.

Jälkiruoka-annos.

Laurea-ammattikorkeakoulun opiskelijat ja Hotelli- ja ravintolamuseo järjestävät herkullisen illanvieton, jonka aikana keskustellaan ruokahävikin pienentämisestä, kestävän kehityksen mukaisesta ruoasta ja ravintolatoiminnasta sekä herkutellaan opiskelijoiden valmistamilla maisteluannoksilla.

Restonomiopiskelija Erik Parikan suunnittelema menun kyytipoikana nautitaan hävikkileivästä valmistettua Wasted-olutta. Menussa käytetään sekä itse poimittuja raaka-aineita että hävikkiruokaa. Tarjolla on muun muassa taimenta kuusenkerkällä, nokkosgazpachoa, poroa suppilovahveroiden kera sekä puolukkaa ja suklaata.

Illan teemoista ovat keskustelemassa jätteetöntä toimintatapaa toteuttavan Restaurant Nollan Carlos Henriques, ruokahävikkiä hyödyntävän Hävikkiruokaravintola Loop:n toiminnanjohtaja Satu Vainio ja Ruokamysteeristä tuttu tietokirjailija, kuluttajaekonomisti Mari Koistinen. Tapahtuman juontaa Laurean lehtori, Olutliiton puheenjohtaja Anikó Lehtinen. Keskustelua käydään suomeksi ja englanniksi.

Tapahtuman tuottavat yhteistyössä Laurean opiskelijat Elina Jussila, Satu Oinonen, Tiitu Jääskeläinen ja Erik Parikka, Laurean restonomiopiskelijoiden BarLaurea-oppimisympäristö ja Hotelli- ja ravintolamuseo. Kestävän ruokakulttuurin keskustelua tukee Heinon Tukku. 

Tapahtuma on osa Hotelli- ja ravintolamuseon ruoan tulevaisuutta tutkivaa Food & Future Forumia, jota rahoittaa Koneen Säätiö.

Tapahtuma on loppuunmyyty.