Siirry sisältöön

Suomalaisella koulutusosaamisella uudistetaan Uruguayn ammatillista koulutusta

EduExcellence Oy ja Uruguayn ammatillisen koulutuksen katto-organisaatio INEFOP sopivat merkittävästä kehittämisohjelmasta.

Pääkaupunkiseudun ammattikorkeakoulujen Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian yhteinen koulutusvientiyhtiö EduExcellence Oy ja Uruguayn ammatillisen koulutuksen katto-organisaatio (INEFOP) ovat sopineet merkittävästä kehittämisohjelmasta, jolla uudistetaan Uruguayn ammatillista koulutusta. Kehitystyö käynnistyy välittömästi.

Ohjelman tavoitteena on kehittää teknisen alan koulutusta kansallisella tasolla, painopiste on erityisesti haja-asutusalueilla. Kehittämisohjelmassa tuotetaan prosessiteollisuuden tarpeisiin soveltuva tutkinto ja opettajien pedagogiset täydennyskoulutusohjelmat. Monimuoto-opiskelu ja digitaalinen oppimisalusta tekevät mahdolliseksi sen, että ohjelmaa pystytään laajentamaan tarpeen mukaan.

– Tämän kehittämisohjelman avulla nuoret pystyvät hankkimaan itselleen sellaista osaamista, jota talouden ja teknologian murroksessa tarvitaan, toteaa INEFOP:n toimitusjohtaja Eduardo Pereyra.

- EduExcellence ymmärsi haasteemme ja pystyi tarjoamaan räätälöityjä ja toteuttamiskelpoisia ratkaisuja innovatiivisten menetelmien avulla.

Uruguayn Opetushallitus (ANEP) on keskeinen yhteistyökumppani. Sen kautta mukaan saadaan ensimmäiset kokeiluoppilaitokset ja asiantuntijat, jotka koulutetaan suomalaisen työelämälähtöisen pedagogiikan mukaisesti.

– Kyse ei ole pelkästään koulutuksen sisältöjen kehittämisestä vaan myös siitä, että digitaalinen oppimisalusta ja teknologia tekevät mahdolliseksi laajentaa monimuoto-opetusta. EduExcellence edustaa kolmea suurta ammattikorkeakoulua, joilla on vankka kokemus työelämälähtöisen koulutuksen kehittämisestä, toteaa ANEP:in pääjohtaja Wilson Netto.

EduExcellence Oy:n toimitusjohtaja Tuija Pulkkinen toteaa, että Uruguayhin tarjottu kehittämisohjelma on ainutlaatuinen. Vuonna 2017 perustetulla EduExcellencella on kehittämisohjelmia Latinalaisen Amerikan lisäksi myös Kiinassa ja Etelä-Afrikassa. EduExcellence edustaa Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian ammattikorkeakoulujen laaja-alaista ja monipuolista osaamista globaaleilla markkinoilla.

– Koulutusosaamisemme avulla voimme tarjota asiakkaillemme kestävää vaikuttavuutta. Olemme todella iloisia, että Uruguay valitsi EduExcellencen ja kolme omistaja-ammattikorkeakouluamme strategiseksi kumppanikseen tässä kunnianhimoisessa kansallisen koulutuksen kehittämisohjelmassaan, sanoo Tuija Pulkkinen.

Lisätietoja:

Tuija Pulkkinen
Toimitusjohtaja, EduExcellence Oy