Siirry sisältöön

EduExcellence: Työelämälähtöisellä ammattikorkeakouluosaamisella tuetaan eteläafrikkalaisen teknologiayhtiön rekrytointia

Koulutusvientiyhtiö EduExcellence Oy ja eteläafrikkalainen IT-yritys BluNova yhteistyöhön.

Opiskelijat esittelemässä opinnäytetyötä seminaarissa.

Pääkaupunkiseudun ammattikorkeakoulujen koulutusvientiyhtiö EduExcellence Oy ja eteläafrikkalainen IT-yritys BluNova ovat sopineet asiantuntijuusyhteistyöstä osaamisen kehittämiseen tähtäävän ohjelman rakentamisessa Etelä-Afrikassa. Kehittämisohjelman tavoitteena on helpottaa BluNovan asiantuntijoiden rekrytointia suoraan yliopistoista.

BluNova hyödyntää suomalaisen korkeakoulutuksen malleja, joilla halutaan varmistaa osaavan ja työelämätaitoisen henkilöstön saatavuus. EduExcellence auttaa BluNovaa kehittämään suomalaisen ammattikorkeakoulutuksen osaamiseen pohjautuvan, uudentyyppisen rekrytointia helpottavan koulutusmallin. 

Yhteistyön ensimmäisessä vaiheessa rakennetaan ja toteutetaan BluNovan fasilitoimia hackathoneja, joissa kehitetään paikallisista korkeakouluista valmistuneiden Data Science -osaajien työelämätaitoja.

Vaikuttavan korkeakouluyhteistyön mallin kehittämisessä kumppanina toimii Laurea-ammattikorkeakoulu, joka ohjaa BluNovaa ensimmäisen hackathonin toteuttamisessa. Tavoitteena eteläafrikkalaisen Stellenboschin yliopiston kanssa järjestettävässä hackathonissa on vahvistaa yliopisto-opiskelijoiden osaamista muun muassa liiketoiminnan perusteiden, yrittäjyyden, asiakaslähtöisyyden ja asiakastyöskentelyn ymmärtämisessä.

- Olemme tunnistaneet maailmalla nousevan trendin, jossa organisaatioilla on kiinnostusta suomalaisen työelämälähtöisen koulutusmallin hyödyntämistä kohtaan, toteaa EduExcellence Oy:n toimitusjohtaja Tuija Pulkkinen

Vuonna 2017 perustetulla EduExcellencella on kehittämisohjelmia Etelä-Afrikan lisäksi myös Kiinassa ja Latinalaisessa Amerikassa. EduExcellence edustaa Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian ammattikorkeakoulujen laaja-alaista ja monipuolista osaamista globaaleilla markkinoilla.

Lisätietoja:

Tuija Pulkkinen
Toimitusjohtaja, EduExcellence Oy
tuija.pulkkinen@eduexcellence.fi
puh. +358 50 527 7258