Siirry sisältöön

Digiosaamista vahvistava dCELL-tiimi on Vuoden laurealainen 2021

Tänä vuonna valintakriteerinä oli erityisesti avoin tiedon jakaminen.

Kuvituskuva.

Uusi lukuvuosi käynnistyy Laureassa perinteisesti lukuvuoden avajaisissa ja niiden yhteydessä on tapana ollut julkistaa Vuoden laurealainen -palkinnon saaja. Näin tehtiin myös tänä vuonna, vaikka itse avajaiset järjestettiinkin koronatilanteen vuoksi etälähetyksenä perjantaina 13. elokuuta.

Vuoden laurealaisena vuonna 2021 palkittiin laurealaista digi- ja digipedagogista osaamista vahvistava dCELL-tiimi.

Tänä vuonna vuoden laurealaisen valinnassa painotettiin erityisesti avointa tiedon jakamista. DCellin tiimi on merkittävällä tavalla edistänyt avointa tiedon jakamista sekä opetuksen ja oppimisen avoimuutta, vastuullisuutta ja vaikuttavuutta toiminnallaan laurealaisten arjessa. Tiimin laadukkaat palvelut on kohdistettu koko henkilöstölle ja tämä laadukas työ on mahdollistanut osaltaan opetustyön sujuvan jatkumisen haastavana korona-aikana.

-    Valinta vuoden laurealaiseksi on valtavan suuri kunnia. Haluan kiittää kaikkia laurealaisia omasta ja koko tiimimme puolesta, toteaa tiimin esihenkilönä toimiva kehittämispäällikkö Mikael Uusi-Mäkelä.

Merkittävässä roolissa dCELL-tiimin työssä viime vuosien aikana on ollut uuden oppimisalusta Canvasin käyttöönotto, jonka tiimoilta pidettiin viime vuoden aikana yli 200 koulutusta Laurean henkilöstölle. Uuden oppimisalustan yhteydessä käynnistyi myös Laurean avoimeen lisenssiin pohjaavan oppimateriaalikirjaston kehittäminen.

-    Digitalisaation haasteita ei voi ratkaista kukaan yksin. DCellissä meidän tehtävänämme on mahdollistaa yhteistyötä eri yksiköiden, koulutusten ja toimintojen välillä ja tukea laadukkaiden pedagogisten ratkaisuiden syntyä. Valintamme vuoden laurealaiseksi viestii tämän työn edistymisestä, kehittämispäällikkö Uusi-Mäkelä toteaa.

-    Uusi Canvas-oppimisalusta on ensimmäinen askel matkalla kohti digitaalista korkeakoulua. Työ jatkuu seuraavien lukuvuosien aikana, kun pääsemme hyödyntämään uuden alustan ja digitalisaation mahdollisuuksia ja hyötyjä Laureassa yhä vahvemmin.

Vuodesta 2019 toimineen tiimin muodostavat Anssi Mattila, Elisa Hämäläinen, Eveliina Kaski, Irma Mänty, Jenna Jantunen, Katariina Husman, Marjo Voutilainen, Mikael Uusi-Mäkelä, Pirjo Tiirikainen, Suvi Valsta, Tuija Marstio ja Virve Pekkarinen. Tiimin työskentelyyn osallistuvat myös digilehtorit lähes kaikilta Laurean koulutusaloilta.