Siirry sisältöön

YAMK-opiskelijoiden tutkimusmatka kohti CERNiä alkoi

YAMK-opiskelijat osallistuvat intensiiviviikolle CERN-tutkimuskeskuksessa Sveitsissä kesäkuussa.

Tuuli Utriainen (vas.) ja Markus Nordberg CERNistä keskustelemassa opiskelijoiden kanssa CERN Bootcampin kickoff-tilaisuudessa.

Kesäkuun 11. - 15. päivä joukko YAMK-opiskelijoita Laureasta, Haaga-Heliasta ja Metropoliasta lähtee intensiiviviikolle Sveitsiin tutustumaan CERN-tutkimuskeskukseen. CERN Bootcampilla opiskelijoiden tehtävänä on etsiä ratkaisuja globaaleihin haasteisiin palvelumuotoilun menetelmiä hyödyntäen. Bootcampin toteuttavat kolme ammattikorkeakoulua yhdessä Helsingin yliopiston Fysiikan tutkimuslaitoksen HIP:n kanssa.

Kevään aikana Bootcampille valittiin osallistujat ja varsinaisesti projekti käynnistyi 18. - 19. toukokuuta Laurean Leppävaaran kampuksella pidetyillä kickoff-päivillä. Mukana oli paitsi parikymmentä bootcampille valittua opiskelijaa, mutta myös vieraita Sveitsistä.

CERNistä kickoffiin osallistuivat Head of Resources Development Markus Nordberg ja hänen kollegansa Tuuli Utriainen. Nordberg johtaa IdeaSquare-hanketta, jonka tavoitteena on luoda yhteys CERNin perustutkimusprosessin sekä globaaleiden, yhteiskunnallisten haasteiden ratkaisun välillä. Myös nyt käynnissä oleva Bootcamp on osa tätä IdeaSquare-kokonaisuutta.

- Toivon mukaan vierailu CERNiin inspiroi teitä. Me olemme Houston ja te astronautteja; lähetämme teidät tutkimusmatkalle, mutta se on teidän tutkimusmatkanne, Nordberg sanoi opiskelijoille.
- Minun neuvoni puolestaan on, että tullessanne CERNiin olkaa kyltymättömän uteliaita kaikkea kohtaan, niin saatte paljon irti vierailustanne, jatkoi Tuuli Utriainen.

CERN Bootcampilla opiskelijat pyrkivät kehittämään ratkaisuja neljään maailmanlaajuiseen teemaan; millaisin käytännön keinoin voidaan vähentää muovijätettä, miten hyödyntää avointa dataa terveydenhuollossa, kuinka saadaan entistä paremmin kohtaamaan työnantajien tarpeet ja työntekijöiden osaaminen sekä se, miten kuluttajille voidaan viestiä ilmastonmuutoksen vaikutuksista.

Kickoff-lähipäivien aikana opiskelijat valitsivat haasteista sen, joka heitä kiinnostaa eniten, sekä muodostivat ryhmät kunkin haasteen ympärille. Nyt opiskelijaryhmien tehtävänä on tutustua tarkemmin valittuun haasteeseen; minkälaista ongelmaa ollaan ratkaisemassa. Tietoa kerätään sekä jo julkaistusta aineistosta että asiantuntijahaastatteluiden avulla. Tämä vaihe jatkuu vielä Bootcampillä CERNin asiantuntijoiden ja heidän sidosryhmiensä tukemana.

Lisätietoja:

Koulutukset

Tutustu Laurean YAMK-tutkintoon johtaviin koulutuksiin

Laurea tarjoaa monipuolisia ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavia koulutuksia.

Lue lisää YAMK-koulutuksista