Pohjoismaisten Canvas-käyttäjien tapaaminen Laureassa: ”Tulevaisuuden oppiminen on joustavaa”
Canvas-oppimisalustan pohjoismaiset käyttäjät kokoontuivat Laureaan jakamaan kokemuksia ja verkostoitumaan.
Laurea oli edelläkävijä Suomessa ottaessaan ensimmäisenä korkeakouluna käyttöön Canvas-oppimisalustan vuonna 2020. Muissa Pohjoismaissa Canvasin käyttäjiä on jo enemmän. Lokakuun lopulla Canvas-alustan käyttäjiä kokoontui Laureaan jakamaan kokemuksia, oppimaan uutta sekä verkostoitumaan muiden käyttäjien kanssa.
Osana Laurean digiuudistusta käyttöönotettu Canvas-oppimisalusta on uudistanut niin verkko-opiskelua kuin digipedagogiikkaakin. Opiskelijoille Canvas on nykyaikainen, monipuolinen sekä helposti käytettävä ja saavutettava oppimisratkaisu. Opettajille se puolestaan tarjoaa monipuolisen ja tehokkaan työkalun, joka tukee oppisisältöjen jakamista ja hyödyntämistä sekä arviointia ja palautteen antamista.
Canvas suosittu alusta muissa Pohjoismaissa
Lokakuussa Laurea toteutti Tikkurilan kampuksella Canvasin pohjoismaisille käyttäjille tarkoitetun verkostoitumistilaisuuden yhdessä ruotsalaisen Sunet (Swedish University Computer Network) -verkoston sekä norjalaisen Siktin (Norwegian Agency for Shared Services in Education and Research) kanssa.
Verkostoitumispäivään osallistui kaikkiaan lähes 100 osallistujaa kaikista Pohjoismaista. Muissa Pohjoismaissa Canvas-oppimisalusta on huomattavasti yleisemmässä käytössä Suomeen verrattuna ja Ruotsissa Canvasin on oppimisalustakseen valinnut kaikkiaan 29 korkeakoulua.
Päivän keskustelunaiheina olivat muun muassa käyttäjien sitouttaminen oppimisalustan käyttöön, erilaiset integraatiot sekä master-opintojaksojen hyödyntäminen. Samalla osallistujat pääsivät verkostoitumaan muiden käyttäjien kanssa.
Lähtölaukaus pohjoismaiselle yhteistyölle
- Tämä päivä oli erinomainen startti pohjoismaiselle yhteistyölle Canvas-käyttäjien kesken. Oli arvokasta päästä tapaamaan muita ja jakamaan kokemuksia, kuvaili päivän antia Sunet-verkostossa palvelupäällikkönä toimiva Christina Vesterlund Hansson.
Hansson työskentelee koulutuksen kehittäjänä Blekingen teknillisessä korkeakoulussa Ruotsissa. Hän näkee Canvas-oppimisalustan vahvuuksina erityisesti joustavuuden, monipuolisuuden sekä helppokäyttöisyyden:
- Varsinkin nyt pandemia-ajan myötä etä- ja hybridiopetus on tullut korkeakouluihin jäädäkseen. Tulevaisuuden oppiminen tulee olemaan entistä joustavampaa ja opiskelijat tietävät, että joustava oppiminen paikasta riippumatta on mahdollista, hän kuvailee.
- Kun opiskelijat saapuvat kampukselle fyysisesti, he arvostavat luentojen sijaan enemmän keskusteluja ja ajatusten vaihtoa.
Lisätietoja:
- Mikael Uusi-Mäkelä
- Kehittämispäällikkö
- Mikael.Uusi-Makela@laurea.fi
- Puh +358988687398