Siirry sisältöön

BarLaurean uusi ravintolapäällikkö Taneli Kesäläinen: ”Haluan rohkaista kokemuksellani opiskelijoita”

Opetusravintola BarLaurean uusi ravintolapäällikkö Taneli Kesäläinen on alan pitkän linjan ammattilainen.

Leppävaaran kampuksella toimivan opetusravintola BarLaurean uusi ravintolapäällikkö Taneli Kesäläinen on alan pitkän linjan ammattilainen, joka on hankkinut kannuksensa niin Viking Line -laivoilla, Kämpin, Royal Ravintoloiden salissa ja päällikkönä sekä mm. Michelin tähden saaneen Postresin, Pompierin ja Hotell U14 Version -ravintoloiden ravintolapäällikkönä. Kesäläinen on käynyt lukion ja valmistunut samalla kokiksi Kotkan Ammattioppilaitos&Kotkan Lyseosta ja myöhemmin restonomiksi Haaga-Helian Ammattikorkeakoulusta. 

– Innostukseni ravintola-alaan sain varmaan verenperintönä, kertoo Kesäläinen. – Äidilläni oli kahvila ja leipomo, joten ala on tullut tutuksi lapsesta asti. Opiskelin kokiksi, mutta en ole niitä hommia tehnyt, vaan ravintola-ala on tullut tutuksi salin puolelta ja tätä salityötä olen tehnyt jo kolmisenkymmentä vuotta. 

BarLaureassa Kesäläinen aloitti ravintolapäällikkönä elokuun alussa. – Tämä on uusi ja erilainen työpaikka, jossa pääsen ohjaamaan opiskelijoita ja tätä odotankin innolla, Kesäläinen kertoo.

– Olen aina ollut kiinnostunut opettamisesta ja täällä pääsen jakamaan oman kokemukseni ja oppini alan opiskelijoille ja samalla kehittämään BarLaurean toimintaa. Haluan myös rohkaista omalla esimerkilläni opiskelijoita tarttumaan uuteen ja innostamalla heitä kokeilemaan alan töitä. 

Kesäläinen haki BarLaureaan juuri ohjaamisen takia, koska katsoo että opiskelijoiden kanssa työskentely on mielenkiintoinen lisä ravintolapäällikön tekemiseen.

– BarLaurean ravintolatoiminta on kuitenkin hyvin lähellä oikeaa ravintolamaailmaa oikeine asiakkaineen ja toimintatapoineen, vaikka opetusravintola onkin, joten opiskelijat ja esihenkilöharjoittelijat saavat täältä hyvän opin alalle. Mielestäni alalla tärkeimmät ominaisuudet ovat asiakaspalveluasenne, ihmisten kanssa kun tässä ollaan tekemisissä. Toinen asia on tiimityöskentely, tätä työtä ei voi tehdä yksin. Tärkeää on myös ymmärtää, miksi tätä työtä tehdään, olet sitten salissa tai keittiössä, täytyy tiedostaa miksi asiakkaat tulevat ravintolaan. 

Kesäläinen nostaa alan isoimmaksi haasteeksi henkilökunnan saatavuuden, joka on tällä hetkellä hyvinkin akuuttia. On tärkeää saada uusia osaajia viime vuosina kärsineelle ravintola-alalle.

-Jos minun täytyisi antaa opiskelijoille yksi asia mukaan BarLaureassa opiskelusta, se olisi rohkeus, Kesäläinen summaa. – Usko itseensä vie pitkälle. 

BarLaurean keittiömestari Jarmo Vähä-Savo toivottaa Kesäläisen lämpimästi tervetulleeksi:

– On ilo saada taloon pitkän linjan osaaja, jonka kanssa voimme toteuttaa BarLaurean visiota livinglab:na. 

Taneli Kesäläistä näet päivittäin BarLaureassa sekä BarLaurean vetämissä tapahtumissa. 

BarLaurea on Laurean monipuolinen, työelämään valmentava living lab-opetusravintola, jossa elämysalan restonomi-opiskelijat työskentelevät niin kahvilassa, lounasravintolassa, keittiössä kuin a la carte-ravintolassakin. 

Lisätietoja: