Siirry sisältöön

BarLaurea ja Suomen Baarimestarit tuovat Matkamessuille herkulliset villiyrttimocktailit!

BarLaurea ja Suomen Baarimestareiden ja Kannattajien Kerho (FBSK) ovat yhdessä mukana monipuolistamassa Matkamessujen makumaailmaa maistattaen mielenkiintoisia villiyrtti-mocktaileja eli alkoholittomia villiyrttijuomia FBSK:n osastolla.

Mocktaileista löytyy Suomen yleisimpiä villiyrttejä kuten vuohenputkea, maitohorsmaa, villivadelmanlehteä ja nokkosta.

Luonnosta kerättävät villiyrtit ovat kiinnostava osa makumaailmaamme, joka houkuttaa sekä ulkomaisia että kotimaisia ruokamatkailun ystäviä mutta monet eivät ole perehtyneitä niiden käyttöön tai mahdollisuuksiin. Metsissämme on lukemattomia herkullisia syötäviä kasveja, joilla saa aivan uudenlaista aromia niin ruokiin kuin juomiinkin.

Matkamessuilla BarLaurea ja FBSK tuovat esiin villiyrttien makua herkullisissa, trendikkäissä mocktaileissa, jotka on ideoitu yhdessä Vuoden Baarimestarin Alina Laaksosen ja Laurean opiskelijoiden kanssa Laurea-ammattikorkeakoulun opetuskeittiössä BarLaureassa. Mocktaileista löytyy Suomen yleisimpiä villiyrttejä kuten vuohenputkea, maitohorsmaa, villivadelmanlehteä ja nokkosta.

Matkamessut ovat Suomen Messukeskuksessa Helsingissä avoinna yleisölle 18-20.1 ja ammattilaisille 16-20.1.  https://matka.messukeskus.com/

Matkamessujen mocktail-baari on osa Laurean Ruokaa Luonnosta -hanketta, jossa pyritään kaupallistamaan villiyrttien käyttö elämysalalla.

Lisätietoa: Laurean Ruokaa Luonnosta -projektipäällikkö Anikó Lehtinen 0407381670