Siirry sisältöön

Opiskelijat mukana Asunnottomien yössä

Keskiviikkona 17. lokakuuta, YK:n kansainvälisenä köyhyyden ja syrjäytymisen päivänä, vietettiin Asunnottomien yötä.

Opiskelijatiimi keräsi asunnottomille vaatteita Tikkurilan kampuksella.

Keskiviikkona 17. lokakuuta, YK:n kansainvälisenä köyhyyden ja syrjäytymisen päivänä, vietetään Asunnottomien yötä. Asunnottomien yönä järjestetään yli 20 paikkakunnalla eri puolilla Suomea tapahtumia, joilla halutaan kiinnittää huomiota tähän yhteiskunnalliseen ongelmaan.

Tänä vuonna Asunnottomien yön valtakunnallisena teemana on palvelujen saatavuus. Asunnottomuuteen liittyvien palveluiden saatavuudessa on puutteita eivät palveluja tarvitsevat henkilöt niitä aina välttämättä saa.

Asunnottomien yön tapahtumissa on mukana runsaasti järjestöjä ja vapaaehtoisia. Aiempien vuosien tapaan myös Laurean opiskelijat osallistuvat päivän toteuttamiseen.

Vaatekeräys asunnottomille ylitti odotukset

Tikkurilassa opiskelijat käynnistivät syyskuussa vaatekeräyksen, jossa kerättiin puhtaita ja käyttökelpoisia vaatteita jaettavaksi asunnottomille. Keräys sai ennennäkemättömän suosion ja se jouduttiin lopettamaan etuajassa kahden viikon jälkeen, kun vaatteiden säilytykseen ei enää ollut tilaa.

-    Jokaisena keräyspäivänä täyttyi noin 3 isoa rullakkoa ja yhteensä vaatteita kertyi arviolta 300 jätesäkillistä, kertoo vaatekeräystä hoitaneeseen opiskelijatiimiin kuulunut Janna Salminen.
-    Vaatteiden lajittelusta tuli ennakoitua isompi urakka meidän ryhmälle, mutta todella hienoa oli huomata, että niin moni ihminen halusi osallistua ja auttaa asunnottomia.

Keräykseen saatiin vaatteita laidasta laitaan; miesten ja naisten vaatteita, lämpimiä talvivaatteita ja myös siistimpiä vaatteita.

-    Vaatteet ovat olleet myös hyväkuntoisia ja todella vähän olemme joutuneet heittämään sivuun lajiteltaessa, sosionomiopiskelija Janna Salminen kiittää.

Vaatteita kerätään myös Otaniemessä

Tikkurilassa kerätyt vaatteet jaetaan niitä tarvitseville Vantaan Asunnottomien yö -tapahtumassa, joka tällä kertaa pidetään Hiekkaharjun Puistokulmassa. Vantaan tapahtuman pääjärjestäjänä on Vahti ry ja mukana tapahtuman järjestelyissä on Laurean opiskelijoiden lisäksi runsas joukko vantaalaisia yhdistyksiä ja muita toimijoita.

Vantaan Asunnottomien yön ohjelmassa on muun muassa paneelikeskustelua, ruokailua, ruokakassien ja vaatteiden jakoa ja hiustenleikkuuta sekä musiikkia. Tapahtuma alkaa keskiviikkona klo 16.

Keskiviikkona käynnistyy vaatekeräys asunnottomien hyväksi myös Laurean Otaniemen kampuksella. Otaniemen kampuksen liiketalouden opiskelijat toteuttavat vaatekeräyksen yhdessä Vailla Vakinaista Asuntoa ry:n kanssa. Hyväkuntoisia vaatteita - erityisesti lämpimiä talvivaatteita ja -kenkiä - kerätään Campus Park -tilassa 9. marraskuuta asti.

Vailla Vakinaista Asuntoa ry:n kautta voi auttaa asunnottomia myös lahjoittamalla rahaa. Lue lisää osoitteesta https://vvary.fi/lahjoita/

Opiskelijaprojektit

Haluatko kehittää yrityksesi toimintaa opiskelijoiden kanssa?

Opiskelijamme toteuttavat yhteistyössä yritysten kanssa erilaisia opinnäytetöitä ja projekteja. Tutustu tarkemmin ja kehitä yrityksesi toimintaa yhdessä tulevaisuuden osaajien kanssa.

Lue lisää