Siirry sisältöön

Alumniaamukahvit verkossa: ”Toteuttakaa unelmanne!”

Opiskelijat pääsivät kuulemaan Laureasta valmistuneiden kokemuksia Alumnien uratarinat tilaisuudessa.

Kuvituskuva.

Laurean Hyvinkään kampuksen opiskelijat saivat Alumnien uratarinat -tilaisuudessa hienon mahdollisuuden päästä kuuntelemaan kahden Hyvinkään kampukselta valmistuneen alumnin uratarinoita sekä saamaan vinkkejä opintoihin ja oman uran suunnitteluun. 

Oikeudellisiin opintoihin painottunut alumni, Päivi, kertoi siitä, miten päätyi opiskelemaan oikeustradenomiksi Laurean Hyvinkään kampukselle. Hän kertoi oikeudellisten opintojen kattavan hyvin laajasti koko juridiikan kaaren ja että opintojen myötä hänelle on tarjoutunut paljon erilaisia mahdollisuuksia työelämässä.  Niin paljon, että kaikkia hän ei osannut ajatellakaan opiskeluaikana. 

Päivi vinkkasi, että palvelumuotoilun opintoihin kannattaa panostaa opintosuunnasta riippumatta. Toinen vinkki oli se, että LinkedIn -profiili kannattaa laittaa kuntoon jo opintojen alussa. Siinä on tärkeää tunnistaa, mitä haluaa itsestään kertoa ja minkälaisen LinkedIn -profiilin luoda.

Toinen alumneista, Konsta, on valmistunut projektijohtamisen (P2P) tradenomiopinnoista ja työskentelee tällä hetkellä rekrytoijana.  Hänen mukaansa projektiopinnot antavat laajasti kokemusta erilaisista käytännön töistä. Projektien kautta saa hyvät ja monipuoliset valmiudet työelämään, koska projekteissa saa oikeasti ottaa vastuuta työstä ja sen etenemisestä. 

Konsta kehotti opiskelijoita kokeilemaan ja ottamaan opintoihinsa erilaisia projekteja, jotta saa kuvaa erilaisista töistä ja työtehtävistä. Toinen ohje opiskelijoille oli, että toteuttakaa unelmanne, mutta älkää valitko helpointa tietä. Tehkää parhaanne, mutta älkää ottako opintoja liian vakavasti.

Työnhakuun rekrytointiammattilainen antoi kaksi arvokasta vinkkiä. Toinen oli kehotus tehdä itsestä esittelyvideo, jonka voi lähettää CV:n liitteenä rekrytoijalle ja toinen oli LinkedIn-profiilin kuntoon laittaminen.

Opiskelijoilta saatu palaute oli positiivista. Tilaisuutta pidettiin hyvin mielenkiintoisena ja hyödyllisenä oman opiskelun ja urasuunnittelun kannalta. Parasta oli kuulla alumnien omakohtaisia kokemuksia ja se, että tilaisuus herätteli erilaisia näkökantoja uraan liittyen.

Opiskelijoilta tuli myös toive, että seuraavissa tilaisuuksissa olisi puhujina sekä rahoitusalan ammattilainen että yrittäjä ja erityisesti sellainen yrittäjä, jolle yrittäjäksi ryhtyminen ei ollut itsestäänselvyys.

Alumnien uratarinat -tilaisuuden järjesti Laurean Hyvinkään kampuksen liiketalouden P2P -opiskelijatiimi. Alkuperäisen suunnitelman mukaan tilaisuus oli tarkoitus järjestää aamukahvien merkeissä Hyvinkään kampuksella, mutta vallitseva tilanne pakotti tiimin siirtämään tilaisuuden pikaisella aikataululla verkkoon. 

 

Uutisen kirjoittivat opiskelijat Armi Hokkanen, Tiia Nuutinen, Jenni Pasanen ja Riikka Perälahti.