Siirry sisältöön

Äänestä Tapani Vainikainen vuoden vapaaehtoiseksi 2018

Senioriosaaja-koulutuksen Laureassa käynyt Vainikainen ohjaa mm. senioreiden liikuntaryhmiä.

Tapani Vainikainen on mukana Vuoden vapaaehtoinen 2018-äänestyksessä.

Kansalaisareenan Vuoden vapaaehtoinen 2018 -äänestys on parhaillaan käynnissä. Yhtenä ehdokkaana mukana kisassa on vantaalainen Tapani Vainikainen, joka toimii vapaaehtoisena vertaisohjaajana Vantaan liikuntapalveluissa.

Korsolainen Vainikainen ohjaa lukuisia senioreiden liikuntaryhmiä mm. Laurean Tikkurilan kampuksen kuntosalilla ja on ollut myös käynnistämässä Korson terveysaseman seniorikuntosalia. Kesäisin hän myös tekee ikäihmisten kanssa kävelyretkiä ja pelaa mölkkyä.

Eläkkeellä ollessaan Tapani on ollut aktiivinen ja tekee vapaaehtoistyötä viitenä päivänä viikossa. Parhaimmillaan hänellä on ollut ohjattavanaan 12 liikuntaryhmää viikossa. Lisäksi hän osallistuu muunlaiseen vapaaehtoistyöhön aina, kun voi.

Vapaaehtoistyö on minulle kutsumus. Päivä ilman toisten ihmisten auttamista tuntuu minusta hyvin tyhjältä, hän tiivistää.

Tuttavallisemmin "Tapsana" tunnetun Vainikaisen tavoitteena on luoda ohjaamiinsa ryhmiin luonnollinen ja innostava henki. Parasta on, kun ihmiset viihtyvät liikuntaryhmässä ja tulevat innolla liikkumaan.

- On hienoa nähdä, kun ihmiset kiinnostuvat liikunnasta ja heidän kuntonsa paranee, hän sanoo.

- Tärkeintä minulle on se, että voin tarjota ihmisille mahdollisuuksia parempaan ikääntymiseen.

Laureassa Senioriosaaja-koulutuksenkin käynyt Vainikainen kannustaa kaikkia muitakin ihmisiä innostumaan vapaaehtoistyöstä:

- Kun itse antaa vähän itsestään vapaaehtoistyön kautta, saa muita auttamalla aina monin kertaisesti itse takaisin, Tapsan motto kuuluu.

Vuoden vapaaehtoista voi äänestää 31.10. asti Kansalaisareenan verkkosivuilla www.kansalaisareena.fi/vapaaehtoinen