Siirry sisältöön

Kiertotalous kiinnostaa opiskelijoita

Kiertotalouden hyödyntämiseen paneutui joukko Haaga-Helian, Laurean sekä Metropolian opiskelijoita yhteisellä Circular Economy for Sustainable Growth -kurssilla.

Opiskelijat esittelivät kiertotalouteen liittyvät toimintasuunnitelmansa Helsienelle ja ravintola Loopille.

Kiertotaloudesta ja sen hyödyntämisestä yritysten liiketoiminnassa puhutaan tänä päivänä paljon, eikä sen tärkeyttä voi vähätellä. Kiertotalouden hyödyntämiseen paneutui joukko Haaga-Helian, Laurean sekä Metropolian opiskelijoita, yhteisellä Circular Economy for Sustainable Growth -kurssilla.

3AMK-yhteistyössä toteutettu ja Sitran rahoittama Kiertotalouden pilottikurssi on nyt tullut päätökseen ja kurssille osallistuneet opiskelijat ovat päässeet esittelemään kiertotalouteen pohjautuvan toimintasuunnitelmansa kahdelle mukana olleelle yritykselle: Helsienelle sekä hävikkiruokaravintola Loopille.

Torstaina 24.5. järjestettiin kurssin viimeinen tapaaminen, jonka aikana ryhmät esittelivät valmiit ehdotuksensa yritysten edustajille. Mukana oli Loopin edustaja Pauliina Piuhola sekä Helsienen toinen perustaja Chris Holtslag.

Pauliina uskoo vahvasti siihen, että opiskelijoiden suuri kiinnostus kiertotaloutta kohtaan tulee vaikuttamaan kiertotalouden kasvuun muutaman seuraavan vuoden aikana. Chris taas oli positiivisesti yllättynyt ryhmien työn tuloksista ja oli iloinen nähdessään, miten Helsieni ja sen toiminta kiinnostaa opiskelijoita.

Haaga-Helian opiskelijat Riina Kasurinen sekä Matti Alppinen esittelivät torstaina ryhmänsä liiketoimintasuunnitelman, jonka tarkoituksena olisi poistaa hävikkiruoan negatiivinen leima ja tehostaa Loopin toiminnassa kiertotalouden hyödyntämistä. Riina ja Matti olivat molemmat tyytyväisiä kurssin sisältöön. Riinan mielestä kurssi oli hyvin tulevaisuusorientoitunut ja 3AMK-yhteistyö toi selvästi esille opiskelijoiden monialaisuuden sekä opetustyylien vaihtelevuuden. Laureassa IT-tradenomiksi opiskeleva Risto Koljanen puolestaan kertoo oppineensa kurssilla paljon kiertotalouden suunnittelun kehityskaaresta.

Matti ilmoittautui kurssille opiskelijavaihdon jälkeen, sillä englanniksi opiskelu tuntui luontevalta vaihdon jälkeenkin. Myös kiertotalouden ajankohtaisuus sai hakemaan kurssille mukaan. Riinan ja Matin mielestä kurssi on ollut hyvin avartava, ja moni asia mitä ei olisi osannut vielä liittää kiertotalouteen on alkanut kurssin myötä kiinnostaa!

Kiertotalouden osalta 3AMK-yhteistyötä tullaan jatkamaan ja näin Haaga-Helian, Laurean sekä Metropolian opiskelijoilla on mahdollisuus osallistua kiertotalouden 3AMK-osaamispolulle myös ensi syksynä.

3AMK

Tutustu 3AMK -yhteistyöhön

Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian opiskelijat voivat hyödyntää kaikkien kolmen korkeakoulun opetustarjontaa ja rakentaa yksilöllisiä osaamispolkuja, jotka johtavat uudenlaisen ja tulevaisuuden tarpeita vastaavan osaamisen kehittymiseen.

Lue lisää kolmen ammattikorkeakoulun yhteistyöstä