Siirry sisältöön

Ravintola- ja ruokapalveluiden hiilijalanjälki 2 -työpaja

Mission Zero Foodprint -hankkeen tavoitteena on kehittää ravintoloiden ja muiden ruoka-alan yritysten hiilineutraalisuutta.

Ilmoittaudu tapahtumaan
Mission Zero Foodprint -hankkeen tavoitteena on kehittää ravintoloiden ja muiden ruoka-alan yritysten hiilineutraalisuutta. Yhteiskehittämisen keinoin etsimme konkreettisia työkaluja, digitaalisia ratkaisuja sekä muita keinoja hiilijalanjäljen vähentämiseksi ravintoloiden arjessa. Tule mukaan verkostoitumaan ravintola- ja ruokapalvelualan yritysten kehittäjien ja sidosryhmien kanssa!
 
Tämän työpajan tavoitteena on tarkastella ja jatkokehittää kevään aiemmissa työpajoissa syntyneitä ideoita erityisesti ravintola- ja ruokapalveluiden hiilijalanjäljen näkökulmasta. Yhteiskehittämisen keinoin pohdimme miten ideoita voitaisi jatkokehittää ravintoloissa pilotoitaviksi konseptiaihioiksi, ja miten erilaiset digitaaliset ratkaisut sulautuvat osaksi niitä. Pohdimme myös kuinka ympäristöystävällisemmistä valinnoista voitaisi viestiä paremmin kuluttajille. Työpajan aihetta tulee alustamaan Co-Creation Manager Mirva Lampinen VTT:lta (Food Solutions).

Tapahtuman tiedot

Nimi Ravintola- ja ruokapalveluiden hiilijalanjälki 2
Aika Tiistai 1.9.2020, 13:00–16:00 (UTC +03:00)
Paikka Laurea-ammattikorkeakoulu
Osoite vahvistuu myöhemmin
 
Alustava  ohjelma: 
Tervetuloa, hankkeen esittely ja johdatus päivän työskentelyyn:
projektipäällikkö Anne Turunen, Laurea-ammattikorkeakoulu
Alustus työpajan teemaan: Mirva Lampinen, VTT
Työpajaosuus 1
Kahvitauko
Työpajaosuus 2
Yhteenveto
 
Tämä työpaja on osa kevään 2020 työpajojen sarjaa joissa teemoina mm. hävikki, ravintoloiden energiatehokkuus ja toiminnan hiilijalanjälki. Jokaisesta kevään 2020 teemasta järjestetään kaksi samansisältöistä työpajaa eri puolilla pääkaupunkiseutua. Lue lisää ja ilmoittaudu kevään muihin työpajoihin Mission Zero Foodprint -hankkeen Facebookin tapahtumien kautta facebook.com/missionzerofoodprint.
 

Mission Zero Foodprint 2019-2021 hanketta rahoittavat Euroopan aluekehitysrahasto ja Uudenmaan liitto. Hanketta koordinoi Forum Virium Helsinki. Laurea-ammattikorkeakoulu on toinen hankeen osatoteuttaja ja tuo hankkeeseen mm. ravintola-alan osaamista ja vastaa yhteiskehittämisestä sekä pilotoinnista.

Lisätietoja

Ilmoittaudu tapahtumaan