Siirry sisältöön

Ravintola- ja ruokapalveluiden hiilijalanjälki 1 -työpaja

Mission Zero Foodprint -hankkeen tavoitteena on kehittää ravintoloiden ja muiden ruoka-alan yritysten hiilineutraalisuutta.

Ilmoittaudu tapahtumaan
Mission Zero Foodprint -hankkeen tavoitteena on kehittää ravintoloiden ja muiden ruoka-alan yritysten hiilineutraalisuutta. Yhteiskehittämisen keinoin etsimme konkreettisia työkaluja, digitaalisia ratkaisuja sekä muita keinoja hiilijalanjäljen vähentämiseksi ravintoloiden arjessa. Tule mukaan verkostoitumaan ravintola- ja ruokapalvelualan yritysten kehittäjien ja sidosryhmien kanssa!
 
Tämän työpajan tavoitteena on tarkastella ja jatkokehittää kevään aiemmissa työpajoissa syntyneitä ideoita erityisesti ravintola- ja ruokapalveluiden hiilijalanjäljen näkökulmasta. Yhteiskehittämisen keinoin pohdimme miten ideoita voitaisi jatkokehittää ravintoloissa pilotoitaviksi konseptiaihioiksi, ja miten erilaiset digitaaliset ratkaisut sulautuvat osaksi niitä. Pohdimme myös kuinka ympäristöystävällisemmistä valinnoista voitaisi viestiä paremmin kuluttajille. Työpajan aihetta tulee alustamaan Co-Creation Manager Mirva Lampinen VTT:lta (Food Solutions).
 
 
 
Alustava aikataulu ja ohjelma: 
9.00-9.15 Tervetuloa, hankkeen esittely ja johdatus päivän työskentelyyn:
projektipäälliköt Kaisa Spilling, Forum Virium Helsinki ja Anne Turunen, Laurea-ammattikorkeakoulu
9.15.-9.35 Alustus työpajan teemaan: Mirva Lampinen, VTT
9.35-10.35 Työpajaosuus 1
10.35-10.50 Kahvitauko
10.50-11.50 Työpajaosuus 2
11.50-12.00 Yhteenveto
 
Tämä työpaja on osa kevään 2020 työpajojen sarjaa joissa teemoina mm. hävikki, ravintoloiden energiatehokkuus ja toiminnan hiilijalanjälki. Jokaisesta kevään 2020 teemasta järjestetään kaksi samansisältöistä työpajaa eri puolilla pääkaupunkiseutua. Lue lisää ja ilmoittaudu kevään muihin työpajoihin Mission Zero Foodprint -hankkeen Facebookin tapahtumien kautta facebook.com/missionzerofoodprint.
 

Mission Zero Foodprint 2019-2021 hanketta rahoittavat Euroopan aluekehitysrahasto ja Uudenmaan liitto. Hanketta koordinoi Forum Virium Helsinki. Laurea-ammattikorkeakoulu on toinen hankeen osatoteuttaja ja tuo hankkeeseen mm. ravintola-alan osaamista ja vastaa yhteiskehittämisestä sekä pilotoinnista.

Ole hyvä ja täytä tietosi alle. Jos joudut perumaan osallistumisesi, teethän sen vahvistusviestissä ilmoitetun linkin kautta mahdollisimman pian. Näin vapautat paikkasi seuraavalle jonossa. Kiitos!

Tapahtuman tiedot

Nimi Ravintola- ja ruokapalveluiden hiilijalanjälki 1
Aika Tiistai 25.8.2020, 9:00–12:00 (UTC +03:00)
Paikka Kalasatama Urban Lab, REDI
Osoite Hermannin rantatie 5, Helsinki (Kartalla)

Lisätietoja

Ilmoittaudu tapahtumaan