Siirry sisältöön

Projektikonferenssi Hyvinkäällä: teemana tekoälyn hyödyntäminen

Tervetuloa Laurean Projektikonferenssiin Hyvinkäälle 7.5.2024! Tapahtuman järjestävät Laurean Hyvinkään kampuksen liiketalouden opiskelijat. Tämä on avain- ja yrityskumppaneille suunnattu tapahtumasivu.

Ilmoittaudu tapahtumaan

Aika ja paikka: 7.5.2024 klo 9.15–12.30, Hyvinkään kampus, Rauhala-sali

Ohjeet opiskelijoille Teamsissa

Mikä on Projektikonferenssi?

Keväällä Hyvinkäällä järjestettävä Projektikonferenssi tuo yhteen Laurean avain- ja yrityskumppanit sekä erilaisissa opiskelijaprojekteissa työskentelevät liiketalouden opiskelijat. Konferenssi tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden tutustua korkeakouluyhteistyöhön opiskelijaprojektien näkökulmasta sekä verkostoitua tulevaisuuden osaajien kanssa.

Kaikki toteutetut projektit ovat avain- tai yrityskumppanien tilaamia opiskelijaprojekteja, jotka edustavat seuraavia liiketalouden osa-alueita:

 • asiakaslähtöinen liiketoiminta
 • markkinoinnin projektit
 • HR- ja taloushallinto
 • kansainväliset projektit

Projektikonferenssin osa-alueet

 • Asiakaslähtöinen liiketoiminta 

  Asiakaslähtöisissä liiketoiminnan projekteissa asiakasyritysten asiakkaiden tarpeet ja odotukset ovat kaiken tekemisen perusta. Tällainen lähestymistapa korostaa syvällistä ymmärrystä asiakkaista, heidän toiveistaan ja haasteistaan, ja pyrkii vastaamaan näihin tarpeisiin tehokkaasti ja asiakaskeskeisesti.

  Asiakaslähtöisen liiketoiminnan projekteissa opiskelijat kehittävät asiakasyrityksen liiketoiminnan sovittuja osa-alueita. Tämän kevään projekteissa opiskelijat ovat muun muassa tehneet verkkosivujen optimointia, asiakastyytyväisyyskyselyjä, markkina-analyysejä ja asiakasymmärryksen syventämistä sekä asiakastutkimuksia ja kehittämissuunnitelmia.

  Projekteissa mukana olleet avainkumppanit:

  • Nivos Oy
  • Suomen Terästekniikka
  • Stark Oy
  • Väritukku Oy
  • Länsi-Uudenmaan Hyvinvointialue
  • Kolster Oy
  • RTV
 • Markkinoinnin projektit 

  Markkinointiprojektit on suunniteltu kokonaisuus, jonka tavoitteena on parantaa tai edistää yrityksen, tuotteen tai palvelun markkina-asemaa. Se voi sisältää erilaisia toimia, kuten markkinatutkimusta, mainoskampanjoita, sosiaalisen median strategioita, tapahtumien järjestämistä tai uuden tuotteen lanseerausta. Projektin aikana opiskelijatiimi työskentelee yhdessä määriteltyjen tavoitteiden saavuttamiseksi, alkaen suunnittelusta ja päättyen toteutukseen ja tulosten esittelyyn.

  Esimerkkejä: Hyvinkään seurakunnan kanssa toteutetaan yhteistyössä Elämän vesi -kampanja. Markkinointiprojektin tavoitteena on kokonaisvaltainen kampanjasuunnittelu ja toteutus.

 • HR ja taloushallinto 

  HR-painotteisissa projekteissa opiskelijat työskentelevät erilaisissa henkilöstöhallintoon ja johtamiseen liittyvien aiheiden parissa. Toimeksiannot räätälöidään yksilöllisesti toimeksiantajayrityksen tarpeiden mukaan.

  Tämän kevään HR-projekteissa kehitetään mm. yrityksen perehdytysprosessia, suunnitellaan toimia HR-työntekijäkokemuksen parantamiseksi, tuotetaan työntekijäopas ja henkilöstöjohtamisen käsikirja sekä keskeiset ohjeet henkilöstölle.

  Taloushallinnon projektissa tehdään todellisen yrityksen kirjanpitoa, alv-ilmoituksia ja tilinpäätöksiä. Jatkossa projektissa toteutetaan myös yhdistyksen purkaminen.

  Avainkumppanit HR- ja laskentatoimen projekteissa:

  • Sijaiset.fi
  • Pääkaupunkiseudun kierrätyskeskus Oy
  • Eckerö Line
  • Kespro
 • Kansainväliset projektit 

  Laurean Hyvinkään kampuksella tehdään kansainvälisiä palvelumuotoilun ja digitaalisen markkinoinnin ja myynnin projekteja sekä ulkomaisille että kotimaisille asiakasyrityksille. Työskentely kansainvälisissä toimeksiannoissa vaihto-opiskelijoiden kanssa vahvistaa ammatillisia kansainvälisiä verkostoja sekä tuo yritykselle rohkeutta, resursseja sekä tavoitteellisuutta suunnata ulkomaisille markkinoille.

  Projektien tavoitteena on antaa valmiudet opiskelijalle suunnitella, toteuttaa ja arvioida palvelumuotoiluprojekteja käyttäen palvelumuotoilun menetelmiä sekä kehittää kestävän kehityksen mukaisia käytäntöjä organisaatioissa.

  Eräs kansainvälinen projekti toteutetaan yhteistyössä chileläisen yliopiston opiskelijaprojektiryhmän sekä suomalaisen ja chileläisen työelämäkumppanin kanssa. Projekti sisältää kansainvälisen liiketoiminnan kehittämistä, kohdemarkkinoiden tutkimusta makro- ja mikrotasolla, liiketoimintamahdollisuuksien tunnistamista sekä asiakas- ja kumppanihakua. Projektin aikana opiskelijat viettävät viikon kohdemaissa.

Miksi sinun tulisi osallistua?

Tapahtuma tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden syventää avainkumppanuusyhteistyötä, tutustua tulevaisuuden osaajiin sekä hankkia uusia ideoita potentiaalisille opiskelijaprojekteille.

Kevään 2024 teemana tekoälyn hyödyntäminen

Projektikonferenssissa käsitellään liiketoiminnan ajankohtaisia ilmiöitä. Tämän kevään konferenssin teemana on tekoälyn hyödyntäminen projektimuotoisessa oppimisessa ja liiketoiminnan kehittämisessä.

Tapahtuman aikataulu ja hinta

 • 8:30–9:15 Saapuminen paikalle ja kahvittelua
 • 9:15–10:25 Avaustapahtuma alkaa
 • 10:25–10:40 Tauko
 • 10:40–12:15 Kevään opiskelijaprojektien esittelyt
 • 12:15 Verkostoitumislounas

Verkostoitumislounas on omakustanteinen.

Saapumisohjeet

Projektikonferenssi järjestetään Laurean Hyvinkään kampuksella, Hyvinkään keskustan tuntumassa.

Osoite on Uudenmaankatu 22, 05800 Hyvinkää.

Laurean Hyvinkään kampus sijaitsee hyvien junayhteyksien päässä. Helsingin päärautatieasemalta pääsee R-junalla Hyvinkään asemalle noin 50 minuutissa, josta on noin 10 minuutin kävelymatka kampukselle.

Pyydämme tulemaan pääovesta Uudenmaankadun puolelta sisään, jossa teidät otetaan vastaan järjestäjien toimesta.

Pysäköinti

Koulun omia parkkipaikkoja on rajoitetusti Uudenmaankadun puolella sekä koulun takana Helenenkadun puolella. Lisäksi Salonkadun ja Helenenkadun varrella on 8 tunnin pysäköintirajoituksella parkkipaikkoja, joten muistathan parkkikiekon. Käytettävissä olevat parkkipaikat on merkitty karttaan vihreällä. Ethän parkkeeraa henkilökunnalle merkityille parkkipaikoille.  

Tapahtumavastaavien yhteystiedot:

Jessica Juvonen
jessica.juvonen@student.laurea.fi
brändi & viestintä

Sakari Pirhonen
sakari.pirhonen@student.laurea.fi
projektipäällikkö

Elias Leppänen
elias.leppanen@student.laurea.fi
projektipäällikkö

Ilmoittaudu tapahtumaan