Siirry sisältöön

Kielen oppimisen ja kotoutumisen Living Lab -avajaiset Lohjan kampuksella

Laurean Lohjan kampuksella avataan 22.3. uusi Kielen oppimisen ja kotoutumisen Living Lab (Integration and Language Learning Living Lab, i4L). 

Ilmoittaudu tapahtumaan
Lohjan kampus

Kielen oppimisen ja kotoutumisen Living Lab (Integration and Language Learning Living Lab, i4L) on innovatiivinen kehittämisen alusta, joka yhdistää kehittäjät, palvelujen tuottajat, opiskelijat, yritykset, yhteisöt ja tutkijat. Se tarjoaa foorumin eri sidosryhmille kehittää ja testata uusia palveluita, tuotteita tai käytäntöjä yhdessä aiottujen käyttäjien kanssa. Käytetyt kehittämisen menetelmät ovat usein muotoilun menetelmiä ja luovuutta hyödyntäviä. Myös uusinta teknologiaa ja innovaatioita hyödynnetään ja kehitetään Living Labeissa.

i4L:n tarkoituksena on mahdollistaa kielen oppimiseen ja kotoutumiseen liittyen ihmis- ja yhteisölähtöinen kehitystyö, jossa ihmisten todelliset tarpeet, näkemykset ja ideat ovat keskiössä. Tavoittelemme ratkaisuja ja palveluita, jotka vastaavat paikallisiin tarpeisiin ja ovat yhteisöjen ja palvelunkäyttäjien näkökulmasta toimivia. Pyrimme tunnistamaan ja toteuttamaan yhdessä toimenpiteitä, jotka tuovat konkreettisia ja myönteisiä muutoksia ihmisten elämään.

Avajaisissamme esittelemme innovatiivisen lähestymistavan, jossa asetamme ihmiset etusijalle. Tämä tarkoittaa konkreettisia toimenpiteitä jokaisessa i4L:n hankkeessa ja kehittämispilotissa. Kysymme ensin suoraan ihmisiltä, mitä he tarvitsevat, ja samanaikaisesti kuuntelemme palveluntarjoajia yhdistäen tarpeet saumattomasti. Toimimme sillanrakentajina ja mahdollistajina, jotka yhdistävät tarpeet ja tarjoavat ratkaisuja. Tavoitteenamme on luoda kokonaisvaltainen lähestymistapa, jossa kaikki osapuolet ovat aktiivisesti mukana kehittämässä ratkaisuja. Tuomme yhteen ihmiset ja palveluntarjoajat, jotta voimme varmistaa, että tarjotut ratkaisut ovat todella tarpeisiin vastaavia. i4L:n avulla luodaan aiempaa pysyvämpi ja kestävämpi yhteistyörakenne, joka perustuu entistä sujuvampaan tiedonvaihtoon ja pitkäjänteiseen yhteiseen kehittämiseen.

Ilmoittaudu tapahtumaan