Siirry sisältöön

Sisäilmasairaan asema nyt ja tulevaisuudessa -vaalikeskustelu

26.3.2019 klo 15-20 Hyvinkään kampuksen Rauhala-salissa

Ilmoittaudu tapahtumaan

Laurean opiskelijat ja Suomen hajuste- ja kemikaaliyliherkät ry järjestävät vaalipaneelin, jossa keskustellaan sisäilmasairaiden yhdenvertaisuudesta ja asemasta yhteiskunnassa. Vaalipaneelin yhteydessä järjestetään myös yritystori.

Terve sisäilma on kaikkien etu, mutta sisäilmaongelmille altistuu päivittäin noin 700 000 suomalaista. Osa heistä sairastaa pitkäaikaisesti. Sisäilmasta sairastuneet ja kemikaaleille herkistyneet saavat vakavia oireita, jotka heikentävät toimintakykyä ja elämänlaatua. Oireet voivat olla niin voimakkaita, että normaali elämä käy mahdottomaksi. Haluamme taata sisäilmasairaille yhdenvertaiset sosiaali-ja terveyspalvelut sekä opiskelu-ja työssäkäyntimahdollisuudet.

Tule kuuntelemaan, kuinka järjestöt haastavat eri puolueiden eduskuntavaaliehdokkaat tiukkaan keskusteluun sisäilmasairaiden asemasta nyt ja tulevaisuudessa. Kysymyksiä esittävät evankelisluterilaisen kirkon diakoniarahaston, Homepakolaiset ry:n, JUKO ry:n, Mannerheimin lastensuojeluliiton ja OAJ:n edustajat. Keskustelemassa ovat vaalipanelistit Otto Andersson (RKP), Johanna Karimäki (Vihr.), Ulla Kaukola (Sdp), Outi Lankia (Kesk.), Leena Meri (PS.), Mika-Erik Walls (Vas.), Olli Polo (Sin.), Kari Tolvanen (Kok.) ja Tiina Tuomela (KD).

Tapahtumatuottaja Reetta Lappalainen kertoo Sisäilmalupaus-kampanjan syntyneen viime syksynä.

– Kansallisen sisäilmaohjelman julkaiseminen aiheutti liikehdintää kentällä ja joukko aktiiveja halusi korjata sisäilmasairaiden asemaa. Suomessa sisäilmasairaat eivät toistaiseksi saa perus- ja ihmisoikeuksien mukaista yhdenvertaista kohtelua sisäilmasairaita syrjäyttävien rakenteiden vuoksi. Siksi Sisäilmalupaus-kampanja vaatii sisäilmasairaillekin yhdenvertaisia sosiaali- ja terveyspalveluita, toimeentuloa sekä koulutus- ja työskentelymahdollisuuksia. Kyseessä on ensimmäinen sisäilmasairaita koskeva eduskuntavaalikeskustelu, Lappalainen painottaa.

Tähän mennessä sisäilmalupauksen on antanut yli 600 kansanedustajaehdokasta, ja kampanjaa tukevan kansalaisadressin on allekirjoittanut yli tuhat kansalaista.

Ohjelma:
15.00 Yritystori avautuu, kahvitarjoilu
15.30 Tervetuloa Laureaan; markkinointi-ja yhteiskuntasuhteiden johtaja Teemu Ylikoski
15.45 Suomen hajuste- ja kemikaaliyliherkät ry, tapahtumatuottaja Reetta Lappalainen
16.00 Homepakolaiset ry, toiminnanjohtaja Katja Pulkkinen
16.10 Vaalikeskustelu alkaa, järjestöt kysyvät eduskuntavaaliehdokkaat vastaavat
17.30 Kahvitauko ja mahdollisuus tutustua yritystoriin
18.00  Vaalikeskustelu jatkuu. Keskustelun päätteeksi on aikaa myös yleisökysymyksille.
19.45 Tilaisuus päättyy, menestystä vaaleihin ja turvallista kotimatkaa.

Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton ja sisältää kahvitarjoilun.Tulethan tuoksutta!

Tapahtuma järjestetään Laurean Hyvinkään kampuksella Rauhala-salissa, osoitteessa Uudenmaankatu 22, 05800 Hyvinkää. Tilaisuutta on mahdollista seurata myös streamin välityksellä. Huomioi, että myös streamiin osallistumiseen tarvitaan ilmoittautuminen.

Lisätietoja tapahtumasta antavat:
Oskari Holopainen
Projektipäällikkö, opiskelija
oskari.holopainen (a) student.laurea.fi
Puh. 041 437 1997

Reetta Lappalainen
Tapahtumatuottaja
reetta.lappalainen (a) hotmail. com
Puh. 040 504 9781

Lisätietoja

Ilmoittaudu tapahtumaan