Siirry sisältöön

YAMK-opiskelija Tarek: ”Käytännönläheinen opiskelu teki uran aloittamisen Suomessa helpoksi”

Egyptiläissyntyinen Tarek Fahmy muutti Suomeen Service Innovation and Design -YAMK-opintojen vuoksi.

Kun egyptiläislähtöinen Tarek Fahmy suunnitteli Suomeen muuttoa, varoitti moni ihminen häntä siitä, millaisia haasteita Suomeen ja suomalaiseen yhteiskuntaan asettumiseen liittyy: ilmasto, kieli, kulttuuri ja tavat muun muassa. 

- Minulla ei ole ollut oikeastaan minkään kanssa ongelmia. Laureassa opiskelu on tehnyt Suomeen integroitumisen minulle helpoksi ja tunsin nopeasti, että Suomi on kotini, kuvailee Tarek, joka aloitti opinnot Laurean englanninkielisessä Service Innovation and Design -YAMK-koulutuksessa vuonna 2020. 

Palvelumuotoilu tutuksi myös teorian kautta

Alun perin Tarek Fahmy on opiskellut Egyptissä kaupallisen alan tutkinnon ja työskennellyt monipuolisissa tehtävissä muun muassa markkinoinnin ja liiketoiminnan kehittämisen parissa. Ensimmäisen kosketuksen palvelumuotoiluun hän sai seitsemän vuotta sitten aloitettuaan työt Yhdysvaltojen kehitysyhteistyövirasto USAID:n innovaatioyksikössä. 

- Työskentelimme silloin lukuisten yhteiskunnallisesti vaikuttavien projektien parissa mm. Tansaniassa, Malawissa ja Etelä-Afrikassa, hän kertoo. 

- Näissä projekteissa pääsin todistamaan, miten merkittäviä ja vaikuttavia erilaiset innovaatiotyökalut voivat olla. Tämä teki minuun suuren vaikutuksen, vaikka en silloin tiennyt, että kyse oli palvelumuotoilusta.

Tämän jälkeen Tarek tutustui syvemmin palvelumuotoiluun ja vuonna 2020 hän päätti ottaa uuden suunnan uralleen. Hän tutustui eri korkeakoulujen tarjontaan ja päätyi hakemaan Laureaan. Valinnassa painoi Laurean ja sen asiantuntijoiden hyvä maine palvelumuotoilun saralla sekä mahdollisuus työskennellä ja opiskella samaan aikaan.

- Palvelumuotoilun käytäntö – voisi sanoa katukieli – oli minulle tuttu, mutta nyt opintojen myötä minulle on avautunut myös teoreettinen tausta. Tämä on ollut todella silmiä avaavaa minulle, Tarek kuvailee.

Käytännönläheinen opiskelu avasi ovet suomalaiseen työelämään

Tarek Fahmy muutti Suomeen syksyllä 2020 ja pääsi nopeasti kiinni suomalaiseen työelämään. Lokakuusta lähtien hän on työskennellyt johtavana palvelumuotoilijana konsulttitalo Milttonilla. 

Laurealainen käytännönläheinen tapa opiskella on ollut ratkaisevassa roolissa suomalaiseen työelämään tutustumisessa.

- Hyvin lyhyessä ajassa opintojen alettua olin saanut rakennettua verkostoja ja portfolion sen kautta, että olimme tehneet projekteja aitojen työelämän toimeksiantajien, kuten Keskon, kanssa, Tarek kuvailee. 

- Ensimmäisten kolmen kuukauden aikana olin ehtinyt tehdä kaksi projektia. Se tarkoittaa kahta isoa suomalaista brändiä ja yhteensä kahdeksaa opiskelijakollegaa, joihin pääsin tutustumaan. 

Opiskelijatarina: Tarek Fahmy