Siirry sisältöön

YAMK-opiskelija Igor: ”Opinnot tarjoavat väylän asiantuntijapiireihin”

Opiskelijahaastattelussa Yrityksen kasvuun johtaminen –YAMK-koulutuksessa opiskeleva Igor Parri.

Yrityksen kasvuun johtaminen –YAMK-koulutuksessa opiskeleva Igor Parri on ollut monessa mukana. Aikoinaan Haaga-Heliasta valmistunut tradenomi työskentelee tällä hetkellä Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset MMA –järjestön markkinointipäällikkönä ja keikkailee sivutoimisena musiikkiyrittäjänä opiskelijatapahtumissa.

Koko Suomen IGORinakin tunnettu Parri uskoo henkilöbrändäyksen voimaan:
 
- Tavoitteenani on olla alani, eli markkinoinnin, kärkinimiä Suomessa. Musiikin tekeminen on myös aina ollut unelmani, mutta olen ottanut menestyksen suhteen rennommin – enää ei radiossa soiminen ole minulle tärkein mittari. Olen brändännyt itseni opiskelijoiden bileäänitorveksi ja keikkailen erilaisissa opiskelijatapahtumissa.

”YAMK-tutkinnon arvostus kasvussa”

Laureaan Igor päätyi muutaman mutkan kautta.

- Opiskellessani Haaga-Heliassa olin mukana opiskelijakunnan hallituksessa. Kolmen vuoden kausi eri hallitustehtävissä huipentui puheenjohtajuuteen. Siitä oli sitten luontevaa jatkaa eteenpäin ja päädyin Laurean opiskelijakuntaan, Laureamkolle markkinoinnin asiantuntijaksi töihin.
- Opiskelijakunnassa työskennellessäni Laurea tuli tutuksi. Halusin jatkaa YAMK-opintoihin ja koska olin päässyt tekemään jo monipuolista yhteistyötä laurealaisten kanssa, tuntui luontevalta hakea tänne. Myös Tikkurilan kampus paikkana vetoaa minuun. Olen tällainen tunteellinen ihminen, joten väreillä, valoilla ja vastaavilla on merkitystä, Igor summaa hakuperusteitaan.

- Arvostan työelämälähtöistä koulutusta ja YAMK-opinnot olivat luonteva jatkumo tradenomiopinnoille. Oman kokemukseni mukaan YAMK-tutkinnon arvostus työelämässä on kasvanut jatkuvasti.

Uusia näkökulmia opiskelijoilta ja opettajilta

Igor kokee, että opintojen kautta pääsee helposti sisään asiantuntijapiireihin, ja korostaa samalla verkostoitumisen tärkeyttä.

- Ryhmässämme on yli 30 myynnin, markkinoinnin ja päällikkötason asiantuntijaa, joilla on paljon osaamista. Jo tämän ryhmän sisällä on mahdollisuus laajentaa verkostojaan ja sen lisäksi tulevat tietenkin kaikki kurssikohtaiset mahdollisuudet projektityöskentelyn myötä.
- Uskon vahvasti siihen, että erilaisten verkostojen ja yhteyshenkilöiden kautta pystyy oikeasti oppimaan ja luomaan uutta, vaikka sitä ei olisi suoraan kurssisisältöihin kirjatukkaan. Jos on aktiivinen ja tarttuu haasteisiin, erottuu varmasti edukseen.

Ensimmäisen vuoden polkuopiskelija on ollut tyytyväinen innostavaan opiskeluympäristöön ja siihen, että ideoihin tartutaan ja niitä lähdetään oikeasti toteuttamaan.

- Olen saanut paljon uusia näkökulmia opiskelijakollegoilta ja opettajilta, joista suurin osa on oman alansa kovia osaajia. Eräällä kurssilla esimerkiksi kaikki opiskelijat jakavat asiantuntijuuttaan ja kirjoittavat blogitekstejä ajankohtaisista, yrityksen kasvuun johtamiseen liittyvistä aiheista. Sitä kautta olen saanut paljon uusia ideoita muun muassa itsensä johtamiseen.

Paikka tiimipelaajalle

YAMK-koulutuksiin kuuluu pääsääntöisesti kolme lähiopetuspäivää kuukaudessa ja loput opinnoista suoritetaan verkossa.

- Opinnoissa yllätti etäopiskelun määrä ja toisaalta se, kuinka paljon aikaa tämä vaatii. Työskentely tapahtuu suurimmaksi osaksi ryhmissä ja yhteisen kielen löytäminen vaatii aina hiukan töitä. Jotain pitäisi malttaa jättää elämästä pois ajan säästämiseksi, opiskelija myöntää naureskellen.

- Tavoitteenani on saada 30 opintopistettä kasaan kevään aikana, jotta voin siirtyä tutkinto-opiskelijaksi. Opinnäytetyön tekemistä ihan odotan, koska se oli loppujen lopuksi AMK-opinnoissakin yksi positiivisimmista kokemuksista.

Kenelle näitä opintoja voisi sitten suositella?

- Myynnistä ja markkinoinnista kiinnostuneille tämä koulutus tarjoaa loistavan alustan kasvattaa omaa osaamistaan ja luoda verkostoja.

- Tämä opiskelumalli sopii sellaiselle, joka haluaa olla osa tiimiä mutta toimii myös itsenäisesti, ja jolla on halu kehittää itseään ja pysyä ajan tasalla. Täydellinen työntekijä siis!

 

Koulutus jatkuu nimellä Kestävän kasvun johtaminen. Tutustu tarkemmin Kestävän kasvun johtamisen YAMK-koulutukseen.