Siirry sisältöön

Tulevat restonomit ideoivat matkailualalle lisää nostetta Matka 2019 -messuilla

Haaga-Helian ja Laurean restonomiopiskelijat toteuttavat Matka 2019 -messuille yhteisen osaston teemalla Taking you to new hights – the future of tourism. Se kertoo, että restonomi on matkailualan asiantuntija ja kehittäjä, joka auttaa alan yrityksiä menestymään.

Projektitiimin jäsenet Laureasta ja Haaga-Heliasta yhteiskuvassa Porvoon kampuksella.

Uutinen 20.12.2018

Taking you to new hights – the Future of Tourism on Haaga-Helian ja Laurean restonomiopiskelijoiden yhteinen projekti. Messuosastolla matkailualan työnantajat näkevät käytännössä, mitä kaikkea restonomit osaavat. Osastolla voi jututtaa tulevia restonomeja, ja samalla saa tiiviissä paketissa tietoa matkailualan koulutuksesta.

Opiskelijat ovat suunnitelleet ja toteuttaneet messuille osallistumisen alusta loppuun asti. He ovat esimerkiksi itse määritelleet tavoitteet messuosallistumiselle, suunnitelleet osaston visuaalisen ilmeen ja aktiviteetit, olleet yhteydessä yhteistyökumppaneihin ja alumneihin, markkinoineet tapahtumaa valitsemissaan sosiaalisen median kanavissa sekä perehdyttäneet tiimin jäsenet messutyöhön.

- Projektissa olemme oppineet muun muassa projektijohtamista, budjetointia, tiimityöskentelyä, markkinointiviestintää ja aikataulutusta. Lisäksi olemme saaneet kokonaisvaltaisen kuvan messupisteen järjestämisestä ja siihen liittyvistä tehtävistä – kaikki restonomin ydinosaamista siis, kertoo opiskelijatiimin projektipäällikkö Erja Karppanen.

Matka 2019 -messut järjestetään 17.–20.1.2019 Helsingin Messukeskuksessa. Laurean ja Haaga-Helian osasto sijaitsee osastolla 6s71.

Oman osaston lisäksi opiskelijat ovat suunnitelleet paneelikeskustelun Matkailubisnes kasvaa – riittääkö tekijät? Paneelissa etsitään ratkaisuja kasvavan matkailuelinkeinon työvoimatarpeeseen. Osallistujat edustavat matkailualaa sekä Haaga-Helian ja Laurean restonomikoulutusta.
Paneelikeskustelu käydään perjantaina 18.1. klo 14 Norwegian stagella, ja keskustelua johtaa restonomiopiskelija Joel Kettula.

Matkailu on Suomessa kasvava ja merkittävästi työllistävä toimiala. Haaga-Helia ja Laurea ovat maamme suurimmat restonomikouluttajat. Oppilaitokset pyrkivät lisäämään tietoisuutta restonomin tutkinnosta ja ammattitaidosta osallistumalla messuille.

 

Lisätietoja:

Erja Karppanen, opiskelijatiimin projektipäällikkö
puh. 040 742 3076
s-posti: erja.karppanen@student.laurea.fi

 

Tutustu tarkemmin restonomikoulutukseen Laureassa.