Siirry sisältöön

Restonomiopiskelijat järjestivät Espoo 50-vuotta sidosryhmätapahtuman

Restonomiopiskelijamme yhteistyössä Visit Espoon kanssa järjestämä ruoka- ja juomatapahtuma kokosi espoolaiset ruoka-alan toimijat yhteen.

Tarjoiluista vastuussa ollut opiskelijatiimi

Espoo 50-vuotta sidosryhmätapahtumassa Sinebrychoffin huvilalla Karhusaaressa keskusteltiin opiskelijoiden suunnitteleman ja valmistaman kolmen ruokalajin lounaan merkeissä Espoon ruoka- ja juomakulttuurista nyt ja tulevaisuudessa.

Opiskelijatiimejä tapahtumassa oli kolme ja heillä kullakin oli oma vastuualueensa: tilaisuuden ruoka- ja juomatarjoilut, tapahtuman markkinointi ja viestintä, itse tapahtumapäivän organisointi sekä yhteistyökumppaneiden kontaktointi.

- Ollaan saatu tiimissä täysin autenttinen kokemus tapahtuman järjestämisestä, saatiin alusta saakka täysin vapaat kädet suunnitella ja toteuttaa tapahtuma, 2. vuoden restonomiopiskelijat iloitsevat.

- Me ollaan päästy tekemään paljon yhteistyötä ruokatuottajien kanssa ja ollaan päästy opimaan todella paljon. Yhteistyö ja yhdessä tekeminen on ollut tässä projektissa parasta, kertoo toisen vuoden restonomiopiskelija Nelli.

Ruoan ja ruokapedagogiikan ammattilainen Kati Pohjanmaa toi tilaisuudessa esille, että missään muussa ammattikorkeakoulussa Suomessa restonomiopiskelijat eivät tee keittiöharjoittelua, mutta Laurean Leppävaaran kampukselle tekevät.

- Ja tänään nämä opiskelijat ovat suunnitelleet ja toteuttaneet tämän koko tilaisuuden sekä tilaisuuden ruoat. Tämä on sellainen valtti, joka kertoo meidän espoolaisten erilaisuudesta. 

Laurean lehtori Henry Lybäck iloitsee, että koronavuosien jälkeen on päästy tekemään yhdessä opiskelijatiimien kanssa tämä koko Espoo 50-v tapahtuma.

- Mielestäni tämmöiset tapahtumat ovat opetuksen suola ja myös opiskelijoille oppimisen kokemus; tässä joutuu ihan eri tavalla ymmärtämään prosesseja sekä huomaamaan erilaisia haasteita ja muuttuvia tilanteita ja miten niistä selviydytään ammattitaitoisesti, Lybäck pohtii. 

 

Lisätietoja: