Siirry sisältöön

Opiskelijat kehittivät sisustussuunnittelupalveluita Ikealle

Tavoitteena oli löytää ratkaisuja asiakkaiden arkipäiväisiin ongelmiin ja kehittää jo olemassa olevia malleja.

Opiskelijat Teemu Lahtinen, Vilis Zuromskis, Kieu Trang Nguyen, Mikaela Laukamo ja Minh Thanh Nguyen esittelevät Ikea First Aid – kehittämisideaansa.

​Service Innovations -opintojaksolla opiskelijat työskentelivät Google Venturesin kehittämän 5-päiväisen Design Sprint -prosessin mukaisesti. Design Sprint –metodi on kompakti tapa testata prototyyppiä yhdessä asiakkaiden kanssa, ja sen suurin hyöty on tiivistää mahdollisesti kuukausien työt yhteen viikkoon.  Metodin mukaan jokaisella päivällä on eri tarkoitus ja tapa työskennellä.

- En ajatellut, että olisi mahdollista saada tuote valmiiksi näin nopeasti, ilman monien kuukausien suunnittelutyötä. Sprint –metodi todella haastoi meidät, tietojenkäsittelyn opiskelija Dang Minh Bui sanoi.

Opiskelijoita kurssilla oli yhteensä 25 ja he työskentelivät viiden hengen ryhmissä. Kurssilla opiskeltiin englanniksi ja siellä oli opiskelijoita esimerkiksi liiketalouden, tietojenkäsittelyn ja turvallisuusalan koulutuksista. Opiskelijoiden ohjaajina toimivat Miia Seppänen sekä Kati Tawast.

Ikea lähti prosessiin mukaan, koska asiakkaan sitouttaminen ja personoiminen, brändityö, on heille tärkeää. Tarkoituksena on saada tuotteet ja palvelut integroitua mahdollisimman hyvin yhteen.

- Tavoitteena opiskelijaprojekteille oli, että saisimme ideoita myös boksin ulkopuolelta. Toivoimme, että saisimme uusia ajatuksia uusista näkökulmista, kenties jo olemassa olevien mallien hyödyntämistä uudella tavalla, Ikean Service Business Leader Jani Suomela kertoo.

IKEA Challengen antiin oltiin kokonaisuudessaan todella tyytyväisiä, ja se myös vahvisti ajatuksia, joita Ikealla oli jo aikaisemmin ollut. Opiskelijat kehittivät muun muassa erilaisia sisustussuunnitteluun erikoistuneita sovelluksia, joissa taustalla oli ajatus palvelujen helppoudesta ja kustannustehokkuudesta. Sovelluksien avulla on mahdollista esimerkiksi nähdä, miltä Ikean huonekalut näyttäisivät asiakkaan olohuoneessa. Yhdessä kehittämisehdotuksessa pohdittiin puolestaan yhteistyön mahdollisuuksia Ikean ja opiskelijoiden asuntosäätiöiden välillä.

- Mielestäni ryhmät olivat kehittäneet todella hyviä, erilaisia ideoita. Periaatteessa samasta briiffistä tuli ihan erityyppisiä näkökulmia. Mukana oli myös sellaisia ideoita, joita pystyy varmasti ottamaan konkreettisesti käyttöön ja viemään eteenpäin, Jani Suomela iloitsee.

Opiskelijat olivat myös tyytyväisiä projektiin ja kokivat oppineensa paljon sekä tiimityöskentelystä että Design Sprint –prosessista.


- Opimme paljon koko prosessista, ja olimme tyytyväisiä sekä tiimimme toimintaan ja tapaan työskennellä että saamaamme kehitystehtävään, Dang Minh Bui, Vilma Kärkkäinen, Markus Loikala, Djordje Rodriguez ja Meri Sainio sanovat. 

- On hienoa, että meillä oli teorian lisäksi myös oikea yritys antamassa meille palautetta. Parasta oli saada yritykseltä hyväksyntä ideallemme, he todella pitivät siitä, opiskelijat Teemu Lahtinen, Mikaela Laukamo, Minh Thanh Nguyen, Kieu Trang Nguyen ja Vilis Zuromskis puolestaan jatkavat

Lisätietoja:

Koulutukset

Tutustu Laurean tarjoamiin koulutuksiin

Opiskele työelämäläheinen korkeakoulututkinto Laureassa. Saat jo opiskeluaikana kokemusta työelämästä harjoittelujen ja työelämäprojektien kautta. Olit sitten toisen asteen opiskelija tai jo työssä oleva – tutustu eri vaihtoehtoihin ja hae meille!

Lue lisää koulutuksistamme