Siirry sisältöön

Digitalisaatio

Oletko miettinyt, mitä digitalisaatio tarkoittaa? Miten digitalisaatio vaikuttaa sinuun omaan arkeen, opiskeluun taikka työhön?

Uutinen 3.12.2018

Digitalisaatiolla tarkoitetaan tietotekniikan yleistymistä arkielämässä. Tästä voidaan käyttää myöskin ilmaisua digitalisoituminen. Digitalisaatio kasvaa ja kehittyy koko ajan, ja alkunsa se sai 1980-luvulla. Digitalisaation myötä mm. kännyköiden ja tietokoneiden käyttö on tullut osaksi meidän jokapäiväistä elämäämme. Monet käyttävät tietokoneita päivittäin myöskin opiskelussa ja työssään. Eikä myöskään unohdeta nykyaikana kehittyviä robotteja ja automatiikkaa. Vaikka tietotekniikka helpottaa meitä monessa eri asiassa, se pystyy myöskin korvata ihmistyövoimaa jo monella eri alalla. Voidaan sanoa sen tuovan sekä helpotusta, että ongelmia. Digitalisaation maailmaan voi olla myös vaikea päästä kiinni. Mitä tehdä, kun koko ympäröivä maailma elää digiaikaa, mutta et ole vielä itse päässyt täysin mukaan digitalisoituneen maailman pyörteisiin? Onko digitalisaatio uhka vai mahdollisuus omalla alallasi?

Vinkkejä digiaikaan.

Kirjoittanut: Saara Backman, liiketalouden opiskelija, Laurea-ammattikorkeakoulu

InnoVilla

InnoVilla on Hyvinkään kampuksella toimiva oppimisympäristö, jossa voi saada tukea, ohjausta ja neuvoja omalla yrittäjyyspolulla


Tutustu oppimisympäristö InnoVillaan