Siirry sisältöön

Laureamko ja Laurea yhteisöllisyyden asialla

Opiskelijakunta Laureamkon ja Laurean yhteinen projekti haluaa tehdä Laureasta entistä yhteisöllisemmän korkeakoulun.

Jenna Jourio.

Laurea-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Laureamko on aktiivinen toimija paitsi edunvalvonnan, myös yhteisöllisyyden saralla. Laureamkon hallituksen varapuheenjohtaja Jenna Jourion näkemyksen mukaan opiskelijakunta on suuri ja tiivis yhteisö, johon halutaan kuulua:

- Opiskelijoiden edunvalvojana meille on tärkeää, että opiskelijamme kokevat kuuluvansa korkeakouluyhteisöön. Laureamkolla on lakisääteinen tehtävä toimia opiskelijoidemme yhdyssiteenä, ja haluamme toteuttaa tätä vastuuta parhaamme mukaan, Jourio kuvailee.

Yhteisöllisyydellä suuri rooli opiskelijoiden hyvinvoinnissa

Jourion pöydän kautta kulkevat suurin osa edunvalvontaa ja hyvinvointiin liittyvistä asioista. Hänen mielestään yhteisöllisyydellä on suuri rooli opiskelijoiden kokonaisvaltaisessa hyvinvoinnissa, sillä yhteisöllisyys mahdollistaa opiskelijoille sosiaaliset verkostot, sekä vertaistuen.

- Pandemia aikana meiltä on puuttunut fyysinen opiskelijayhteisö ja kulttuuri. Opiskelijakuntana olemme pyrkineet ylläpitämään yhteisöllisyyden tunnetta erilaisilla verkkotapahtumilla. Lisäksi olemme pyrkineet tukemaan verkostoitumista myös erilaisten verkkoalustojen välityksellä, Jourio kertoo.

Myös Laureamkon chattiin ja muihin matalankynnyksen viestintäkanaviin on mahdollista jättää palautetta ja kysymyksiä opetukseen ja opiskelijoiden hyvinvointipalveluihin liittyvistä asioista.

- Olemme esimerkiksi neuvoneet keskusteluapua kaipaavia, Jourio kertoo.

Yhteinen projekti yhteisöllisyyden puolesta

Uuden projektin myötä Laureamko ja Laurea pyrkivät yhdessä tekemään työtä yhteisöllisyyden eteen. Projektin tavoitteena on myös Laureamkon toiminnan kehittäminen ja syventää jo olemassa olevaa yhteistyötä:

- Haluamme tuoda itsemme lähemmäs opiskelijoiden ja henkilöstön arkea. Pyrimme olemaan saavutettavampi opiskelijakunta ja yhteisöllisyyden kautta toivomme voivamme vaikuttaa myös opiskelijoiden hyvinvointiin, Jourio sanoo.

Jourion mukaan tärkeää, että henkilökunta on mukana tukemassa projektia:

- On iso asia saada henkilöstö mukaan. Meidän tarkoituksemme on tukea opiskelijoita ja hoitaa edunvalvontaa opiskelijoiden näkökulmasta, ja yhteistyön avulla myös lehtorit voivat tutustua toimintaamme paremmin.

Vuonna 2021 hallitusta työllistävät projektin lisäksi kevään kuntavaalit, sekä YTHS-uudistukseen keskittyminen.

- Lisäksi pyrimme jatkamaan Hyvinkään kaupungin kanssa aloitettua liikuntaprojektia, sekä Nyyti ry:n kanssa tehtyä projektia, jonka avulla pyrimme tarjoamaan tuutoreillemme entistä paremmat mahdollisuudet laadukkaaseen ohjaukseen, Jourio kertoo.