https://www.laurea.fi/update/Lists/Sivunylabanner/DispForm.aspx?ID=207<img alt="" src="/update/Palvelunkuvat/Täydennyskoulutusten%20etusivubannerit/Pelkopoistalousasioista_wwwbanneri.jpg" style="BORDER:0px solid;" />

Pelko pois talousasioista​

Talouskoulutusta ei-talousasiantuntijoille

Onko sinulla jotain, jota haluat ymmärtää taloushallinnosta, mutta et ole ehtinyt ottaa selvää.  Joudutko yllättäen hyödyntämään Exceliä budjetoinnissa?  Tämä on kurssi sinulle, joka et ole taloushallinnon ihminen, mutta haluat ymmärtää enemmän talousraportoinnista ja talouslukujen hyödyntämisestä. 

Koulutus koostuu kolmesta moduulista, joista voit valita itsellesi sopivan kokonaisuuden. Mikäli yrityksessänne on useita henkilöitä, jotka tarvitsevat tätä koulutusta, voitte pyytää tarjousta räätälöidystä tilauskoulutuksesta osoitteesta events@laurea.fi

Koulutuksen sisältö

Tavoitteet ja hyödyt

 • Analysoit ja tulkitset talousinformaatiota entistä varmemmin, luotettavammin ja nopeammin.

 • Viestit olennaisen tiedon taloushallinnon raporteista ymmärrettävästi eri kohderyhmille.

 • Hyödynnät laskelmia kehittääksesi organisaation toimintaa ja tukeaksesi strategista päätöksentekoa.

 • Toimit entistä varmemmin esimiestehtävässä, joka vaatii talouslukujen ymmärtämistä.

 

Moduuli 1 - Budjetointia helposti

 • Mistä budjetti koostuu?

 • Miten budjetoin tuotot, kulut ja tuloksen?

 • Miten budjetoin hankinnat ja niiden rahoituksen?

Kouluttajana lehtori Marjo Koistinen ja lehtori Kaija Koivusalo Laurea-ammattikorkeakoulu.

 

Moduuli 2 - Talousraportit tutuksi

 • Miten luen talousraportteja?

 • Miten valmistaudun hallituksen kokoukseen?

 • Miten ennustan tuloksen kehittymistä?

Kouluttajana lehtori Marjo Koistinen, lehtori Lauri Larjavaara,  Laurea-ammattikorkeakoulu.

 

Moduuli 3 - Lisätuottoa palvelumuotoilun keinoin

 • Kiinnostaako palvelumuotoiluajattelun hyödyntäminen organisaationne kehittämisprojektissa?

 • Haluatko oppia kehittämään palveluja asiakaslähtöisesti?

 • Miten luon lisämyyntiä kehittämällä palvelukonseptiamme?

Kouluttajana lehtori Päivi Harmoinen ja Kaija Koivusalo, Laurea-ammattikorkeakoulu. Työpajassa kehitetään ratkaisua palvelumuotoilun keinoin case-yritykselle, joka esitellään koulutuspäivässä.


Koulutuksen hyödyt yritykselle

Koulutuksen suorittanut tuntee perusasiat budjetoinnista ja raportoinnista.  Hän pystyy osallistumaan yrityksen tai yksikön proaktiiviseen suunnitteluun ja päätöksentekoon. Tähän taloushallinnon koulutukseen osallistunut kykenee jalostamaan talousinformaatiota ja raportoimaan siitä sidosryhmilleen.


 Kouluttajat

Kaija Koivusalo, lehtori, Laurea-ammattikorkeakoulu

Koulutus: KTM (HKKK)

Kaija on työskennellyt Laurean Espoon koulutusyksikössä taloushallinnon lehtorina vuodesta 1999 lähtien. Hän opettaa perustutkinnoissa ja ylemmissä ammattikorkeakoulututkinnoissa, ja osaamisalueita ovat mm. budjetointi, kustannushallinta ja investointilaskenta. Hän on kehittänyt investointilaskennan case-opetusta MS Excelillä ja Invest for Excel -ohjelmistolla.

Kaija on toiminut aikaisemmin yrityskoulutusten suunnittelijana ja kouluttajana myös mm. K-instituutissa ja Amiedussa. Ennen siirtymistä opetustehtäviin hän on toiminut yritysanalyytikkona metsäteollisuustoimialalla (Ekono-yhtymä/CTS Consulting Oy) erityisalana investointien kannattavuusselvitykset.


 

Lauri Larjavaara, lehtori, Laurea-ammattikorkeakoulu

Koulutus: KTM (HKKK), Master in Management (ESC Toulouse, France)

Ennen viime syksynä alkanutta uraa akateemisessa maailmassa Lauri on työskennellyt vaativissa talousjohdon tehtävissä pörssiyhtiö Oral Hammaslääkärit Oyj:n talousjohtajana sekä talous- ja rahoitusjohtajana Mediverkko Oyj:ssä sekä Ekokem Oyj:ssä. Näiden lisäksi hän on työskennellyt mm.  Euroopan Komission johtavana budjettivirkamiehenä sekä mm. tilintarkastajana ja controllerina useissa eri yhtiöissä.

Lauri on osallistunut uransa aikaan kymmeniin investointipäätöksiin kymmenien miljoonien eurojen kansainvälisistä yrityskaupoista pienempiin tuotantokoneistoihin liittyviin investointeihin. Hän tuntee investointipäätöksiin liittyvät vaiheet alustavista kartoituksista ja kannattavuuslaskelmista rahoituksen hankintaan ja tehtyjen investointien implementointiin.Marjo Koistinen, lehtori, Laurea-ammattikorkeakoulu

Marjolla on kokemusta onnistuneista yksikkö - ja konsernitason kehityshankkeista. Lakisääteisen raportoinnin, kassavirran ja yritysrahoituksen kehittäminen ovat hänen ydinosaamistaan. Marjon vahvuuksia ovat erilaisten kuukausi, kvartaali ja rullaavien vuosiennusteiden tekeminen ja budjetointi. Marjolla on monen vuoden kokemus suurista kansainvälisistä yhtiöistä sekä ulkoisesta- että sisäisestä laskennasta, kuukausiraportoinnista, kassavirtalaskelmista, tilinpäätöksistä, rahoitus- ja verotusasioista. Marjolla on IFRS osaamista ja hän tietää, miten tehdään konsernitilinpäätös noudattaen sekä Suomen kirjanpito- ja verolakeja että IFRS laatimisperiaatteita.

 

 

Päivi Harmoinen, lehtori, Laurea-ammattikorkeakoulu

KTM / M.Sc. (Econ.)

Päivi toimii Laurea-ammattikorkeakoulussa liiketalouden lehtorina yrittäjyyden, palvelumuotoilun ja asiakaslähtöisen markkinoinnin opinnoissa. Päätyönsä ohella hän on yrittäjä ja osakas ravitsemisalan yrityksessä. Päivillä on vankka kokemus globaaleissa yrityksissä, mm. Nokia Networks Oyj:n toiminnankehityshankkeissa muutosjohtamisen asiantuntijana ja muutosjohtamisen konsulttina Nice-business Consulting Oy:ssä.​

 


Kohderyhmä 

Pelko pois talousasioista -koulutus  on tarkoitettu henkilöille, jotka työssään joutuvat lukemaan tai käyttämään talouslukuja satunnaisesti.   Koulutus sopii hyvin myös niille, jotka haluavat parantaa olemassa olevia taloustaitojaan tai palauttaa mieleen jo kerran oppimaansa.

Koulutus soveltuu sinulle, joka

 • koet tarvitsevasi apua budjetoinnissa ja talouden suunnittelussa.

 • haluat kokea onnistumisen tunteen vaikeiden talouslukujen ymmärtämisessä.

 • olet siirtymässä esimiestehtäviin, jossa sinulle tulee budjettivastuu.

Koulutukseen otetaan enintään 25 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

 

 Hinta, ilmoittautuminen & peruutusehdot

Hinta

Tarjoamme Sinulle mahdollisuuden osallistua koko koulutukseen  tai vaihtoehtoisesti voit osallistua koulutukseen vain osittain valitsemalla Sinua kiinnostavan moduulin.

 • Koulutus 1250 € + alv 24 %

Koulutusmaksuun sisältyvät opetuksen ja ohjauksen lisäksi koulutuksen materiaalit sekä lähiopetuspäivinä aamukahvi, lounas ja iltapäiväkahvi.

 • Yksittäinen moduuli 490, 00 € + alv 24 %

Moduuli 1: Budjetointia helposti : 490,00 + alv 24 %
Moduuli 2: Talousraportit tutuksi : 490,00 € + alv 24 %
Moduuli 3: Lisätuottoa palvelumuotoilun keinoin : 490,00€ + alv 24 %

Moduulin koulutusmaksuun sisältyy valitun moduulin opetuksen ja ohjauksen lisäksi moduuliin kuuluvat koulutusmateriaalit, kyseisen moduulin lähiopetuspäivinä aamukahvi, lounas ja iltapäiväkahvi. 


Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautuminen tulee tehdä viimeistään 14 vuorokautta ennen koulutuksen alkua. Kaikki ilmoittautuneet läpikäydään ja osallistuminen vahvistetaan erikseen.

Yhteystiedot

Kaikki muutokset ilmoittautumiseen liittyen pyydämme kirjallisesti osoitteeseen events@laurea.fi.

Lisätietoja:

Laurea Events
sähköposti: events@laurea.fi
puh: 040 660 5825 tai 040 631 5014

Koulutuksen vastaava projektipäällikkö: Sini Rauhala, puh. 040 509 2996 tai sähköposti  sini.rauhala@laurea.fi
Koulutuksen vastuukouluttaja: Marjo Koistinen, puh. 040 630 8429, Lauri Larjavaara, puh. 040 584 6706 ja Päivi Harmoinen, puh. 040 670 5355.

Järjestäjä


 

 

 

 

 

​Pelko pois talousasioista

Koulutus järjestetään uudestaan syksyllä 2017. Tarkemmat päivämäärät ilmoitamme toukokuun aikana.


Mikäli olet kiinnostunut tilauskoulutuksesta voit olla suoraan yhteydessä meihin!

 Tiedotteet

 

 

 Tapahtumat

 

 

 Linkit

 

 

 Blogit

 

 

 Videot