Uusi hyvinvoinnin internetpalvelu senioreille ja heidän omaisilleen

Arjen avuksi senioreille ja heidän omaisilleen on InnoEspoo-hankkeen aikana kehitetty www.seniori365.fi -  hyvinvoinnin palvelusivusto, joka avattiin 29.8.2014. Sivustolta löytyy kootusti hyvinvointiin ja kodin apuun liittyviä tietoja, tuotteita ja palveluja. Sivustolle on koottu erilaisia ikääntyneiden ihmisten tarvitsemia palveluja, kuten siivous-, korjaus-, ateria- ja terveyspalveluja ja arjen apuvälineitä.

Lisäksi siellä on  hyvinvointiin liittyviä artikkeleita, ohjeita liikuntaan, hyvinvointiin ja terveyden- ja sairaanhoitoon. Sinne on koottu myös Espoon tapahtumia ja sitä kautta pääsee helposti esimerkiksi Espoon kaupungin ja muiden toimijoiden palvelusivustoille. Aktiviteetit -osiosta löytyvät linkit mm. sanomalehtiin, televisiokanavien internet-katsomoihin, testeihin ja peleihin. Siellä on myös Laurean fysioterapiaopiskelijoiden Kuntopolis-osuuskunnan tekemät jumppa, aivojumppa- ja rentoutusvideot. Niiden avulla jokainen voi vaikka päivittäin ylläpitää toimintakykyään omassa kotiympäristössään.

Palvelusivusto on kehitetty yhdessä senioreiden kanssa. Arjen tarpeita ja haasteita koottiin erilaisissa tilaisuuksissa ja työpajoissa. Tältä pohjalta kokonaisuutta kehitettiin hyödyntäen palvelumuotoilun ja innovaatiomallien teorioita. Palvelu tuo helpotusta senioreiden arkeen ja lisäksi tukee Espoon alueen yrittäjien työllistymistä, uusien hyvinvointialan yritysten perustamista sekä opiskelijoiden kannustamista osuuskuntatoimintaan. Sivustolla kohtaavat seniorit, heidän omaisensa sekä palveluntarjoajat kuten yritykset, julkiset ja kolmannen sektorin toimijat sekä opiskelijat. Seniori365.fi on täysin opiskelijoiden kehittämä ja ylläpitämä palvelu.

Euroopan sosiaalirahaston rahoittamassa InnoEspoo-hankkeessa on Laurean lisäksi mukana Aalto-yliopisto, Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia sekä Espoon kaupunki. Tavoitteena on edistää pien- ja opiskelijayrittäjyyttä eri koulutusasteilla ja koulutusaloilla.

Seniori365.fi on saanut kansainvälisen ”Good Practice 2014”- tunnustuksen ja kilpailee parhaillaan ”Best Practice 2014” – palkinnosta kansainvälisessä Design For All Foundationin kilpailussa Pariisissa.

Lisätietoja:
Aluepalvelupäällikkö Pia Kiviharju, pia.kiviharju(at)laurea.fi
Lehtori Sari Jääskeläinen, sari.jaaskelainen(at)laurea.fi

 

 

 Tiedotteet

 

 

Seniori365.fi-palvelulle luovutettiin kultamitali Japanissahttps://www.laurea.fi/tiedotteet/Sivut/Seniori365-fi-palvelulle-luovutettiin-kultamitali-Japanissa.aspx2016-03-17T22:00:00Z<img alt="" src="/update/Laureankuvat/Tiedotekuvat/Seniori365-palkinto.jpg" style="BORDER:0px solid;" />Seniori365.fi-palvelulle luovutettiin kultamitali Japanissa
Laurealaiset menestyivät EU:n naisinnovaattoriverkoston kilpailussahttps://www.laurea.fi/tiedotteet/Sivut/Laurealaiset-menestyivat-EUn-naisinnovaattoriverkoston-kilpailussa.aspx2015-10-14T21:00:00Z<img alt="" src="/update/Laureankuvat/Tiedotekuvat/Seniori365_voitto.jpg" style="BORDER:0px solid;" />Laurealaiset menestyivät EU:n naisinnovaattoriverkoston kilpailussa
"Projekti päättyy, yhteistyö jatkuu"https://www.laurea.fi/tiedotteet/Sivut/Projekti-päättyy,-yhteistyö-jatkuu.aspx2015-04-16T21:00:00Z<img alt="" src="/update/Laureankuvat/Tiedotekuvat/InnoEspoo-loppuseminaari.jpg" style="BORDER:0px solid;" />"Projekti päättyy, yhteistyö jatkuu"

 Tapahtumat

 

 

 Linkit

 

 

 Blogit

 

 

 Videot