https://www.laurea.fi/update/Lists/Sivunylabanner/DispForm.aspx?ID=41<img alt="" src="/update/Opiskelujahakeminenkuvat/Yläbannerit/Avoin_AMK.jpg" style="BORDER:0px solid;" />

Usein kysytyt kysymykset -  avoin AMK

Tälle sivulle on koottu vastauksia avoimen AMK:n opiskeluun liittyviin, usein esitettyihin kysymyksiin. Jos et löydä vastausta kysymykseesi tältä sivulta, lähetä meille sähköpostia osoitteeseen avoinamk(at)laurea.fi.

Miten avoimen AMK:n opintoihin ilmoittaudutaan/haetaan?

Avoimen AMK:n polkuopintoihin ilmoittautuminen on kaksi kertaa vuodessa, elokuussa ja joulukuussa. Yksittäisille opintojaksoille ja polkuopintoihin ilmoittautumiseen on omat lomakkeensa. Lue lisää sivuilta Avoimen AMK:n polkuopinnot sekä Opintojaksot ja ilmoittautuminen. Ylemmän AMK-tutkinnon polkuopintohin on omat hakuaikansa ja menettelytapansa: ylemmät AMK-opinnot avoimessa AMK:ssa.

Paljonko opiskelu avoimessa AMK:ssa maksaa? Jos maksan vuosimaksun, pitääkö maksaa lisäksi erikseen jokaisesta opintojaksosta? Voiko maksun maksaa useammassa erässä?

Opiskelu Laurean avoimessa AMK:ssa maksaa joko 15 euroa/opintopiste tai vuosimaksun, joka on 400 euroa (hinnat voimassa 1.1.2016 ja sen jälkeen alkavia opintoja koskien). Vuosimaksulla voit opiskella rajattoman määrän opintopisteitä yhden vuoden aikana. Vuosimaksu kattaa siis esimerkiksi 60 opintopisteen polkuopinnot, mikäli saat suoritettua ne yhdessä vuodessa. Tämän jälkeen voit jatkaa avoimen AMK:n opiskelijana maksamalla joko opintopisteiden mukaan tai uuden vuosimaksun. Opiskelumaksu on maksettava ilmoittautumisen (tai polkuopinnoissa opiskelupaikan vastaanottamisen) yhteydessä yhdessä erässä verkkopankissa tai luottokortin tiedoilla.

Mistä tiedän, mitä opintoja minun pitää valita polkuopiskelijana ja täytyykö niihin ilmoittautua?

Opinnot suunnitellaan yhdessä tuutoropettajan kanssa opiskelun alkaessa. Opintojen ensimmäisen lukukauden opintoihin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Polkuopiskelijana opiskelet yhdessä tutkintoon johtavan koulutuksen opiskelijoiden kanssa samassa ryhmässä ja suoritat koulutuksen ensimmäisen vuoden opintoja. Poikkeuksena sosiaali- ja terveysalalla on harjoittelu, jota ei voi suorittaa avoimessa AMK:ssa. Harjoittelun tilalle sovitaan muita opintoja.

Mistä näen opetustarjonnan?

Laurean opetustarjonta on koottu opinto-oppaaseen.

Onko avoimen AMK:n opintoihin mahdollista saada opintotukea?

Opiskeluun avoimessa AMK:ssa  ei voi saada Kelan myöntämää opintotukea, koska opiskelu avoimessa AMK:ssa ei johda tutkintoon. Muista etuuksista, kuten esim. työttömyystuella opiskelusta, kannattaa olla yhteydessä oman paikkakunnan TE-toimistoon. Tuen myöntämisen edellytykset on hyvä varmistaa etukäteen.

Voinko suorittaa opintoja työn ohella?

Opintoja toteutetaan sekä päiväopiskeluna että monimuotototeutuksina. Päiväopiskeluun osallistuminen edellyttää sinulta mahdollisuutta olla läsnä lähiopetuksessa ja -ohjauksessa arkisin päiväaikaan.

Monimuoto-opiskelu sisältää lähi- ja etäopetusta sekä itsenäistä opiskelua. Monimuoto-opiskelu sopii erityisesti opiskelijoille, jotka käyvät opiskelun ohella töissä. Tarkista monimuotototeutuksen intensiiviviikot ja lähiopetuspäivät kyseisen koulutuksen kohdalta AMK-tutkinnot -osiosta. Laurean opiskelu- ja oppimistavoista on kerrottu tarkemmin Opiskelutavat-sivulla.

Kun olen suorittanut 60 op avoimessa AMK:ssa (tai YAMK-opintoja 15 op), pääsenkö suoraan tutkinto-opiskelijaksi?

Tutkinto-opiskelijaksi haetaan erillishaussa kaksi kertaa vuodessa.  Liitteeksi tarvitaan virallinen opintosuoritusote. Lue tarkemmat ohjeet sivulta Erillishaku.

Opintojen täytyy olla avoimessa AMK:ssa suoritettuja koulutukseen soveltuvia opintoja ja ne on voitu suorittaa myös toisessa AMK:ssa. Suorituksia voi kerätä ja yhdistellä useammasta kuin yhdestä AMK:sta. Valintaan vaikuttaa avoimessa AMK:ssa suoritettujen opintojen keskiarvo. Kaikille koulutukseen hakeville toteutetaan lisäksi valintahaastattelu. Degree-ohjelmiin valittavilta opiskelijoilta edellytetään myös kielitestit. Ylemmän AMK-tutkinnon koulutuksiin hakevalta vaaditaan ylempään AMK-tutkintoon johtavan koulutuksen hakukelpoisuus.

 

 

 Tiedotteet

 

 

Väyläopinnot linkkinä toiselta asteelta AMK-opintoihinhttps://www.laurea.fi/tiedotteet/Sivut/Väyläopinnot-linkkinä-toiselta-asteelta-AMK-opintoihin.aspx2017-10-03T21:00:00Z<img alt="" src="/update/Laureankuvat/Tiedotekuvat/kauneudenhoitoala.jpg" style="BORDER:0px solid;" />Väyläopinnot linkkinä toiselta asteelta AMK-opintoihin

 Tapahtumat

 

 

 Linkit

 

 

 Blogit

 

 

 Videot