Siirry sisältöön

Tikkurila, liiketalous, verkko-opinnot

Lähipäivän ohjema ja ennakkotehtäviä

Lähipäivän 10.1.2019 ohjelma

08.00 - 08.30

Ilmoittautuminen aulassa

- Tarkastamme henkilöllisyyden kaikilta opiskelijoilta.

-Tarkastamme tutkinto-opiskelijoiksi valittujen alkuperäiset todistukset. Tarkista tuleeko sinun esittää alkuperäisiä tutkintotodistuksiasi.

Huom. ota henkilöllisyystodistus mukaan!

Huom. ota tarvittaessa todistus mukaan, jolla hait tähän koulutukseen!
08.30 - 09.00 Avaus, koulutuksen esittely, opetussuunnitelma  
09.00 - 10.15

Kokemuksia verkko-opiskelusta

Tietoverkot ja ohjelmat, viestintäkäytänteet, opiskelijatiimit

Huom. ota oma läppäri (akku ladattuna) ja kuulokkeet mukaan!
10.15 - 10.30 Tauko  
10.30 - 12.00

Opintojen erilaiset suoritustavat

LaureAMKO
 
12.00 - 13.00 Lounas (omakustanteinen)  
13.00 - 14.45 Opintojaksojen aloitukset  
14.45 - 15.15 Tauko  
15.15 - 16.45 Opintojaksojen aloitukset  
16.45 - 17.00 Päivän yhteenveto ja päätös  

 

Kevään opinnoista yleisesti

Kevään opinnot alkavat heti lähipäivässä ja opintojen suoritustavoite on 30 opintopistettä.

Etenemistahti on samanlainen kuin ns. päivätoteutuksissa. Aika monesti esitetään kysymys, kuinka paljon aikaa opintojen tekemiseen menee viikkotasolla. Tähän on mahdoton antaa yksiselitteistä vastausta. Jos sinulla on taustaa liiketalouden opinnoista, tai jos olet liiketoiminnan kanssa tekemisissä töittesi puolesta, sinulla on paljon taustaosaamista, jota voit hyödyntää opiskelutehtävien tekemisessä. Opiskelutehtävien tekeminen saattaa silloin sujua nopeammin. Jos taas sinulla ei ole liiketalouden opintoja tai työkokemusta taustalla, saatat joutua käyttämään paljonkin aikaa tehtäviin sisälle pääsemiseksi. Tausta vaikuttaa siis paljon, ja siitä syystä aloittavilla opiskelijoilla opintoihin käytettävä aika vaihtelee.

Tehtävät ennen lähipäivää

1. Esittäydy Teams-alueella heti, kun olet kirjautunut Laurean järjestelmään

Pääset Teams –työtilaan heti, kun olet aktivoinut Opiskelijatunnuksesi (ja saanut student.laurea.fi -sähköpostin). Mene Microsoft Teams –alueelle link.laurea.fi –sivustolta vasemmassa yläkulmassa olevasta ”vohveli” –valikosta.

Kirjaudu käyttäen student.laurea.fi -sähköpostiosoitetta. Käy Teamsissä esittäytymässä ja laita profiiliisi kuvasi, niin pääsemme tutustumaan toisiimme jo ennen lähipäivää. Käytämme Teamsiä yhteydenpitoon koko opiskeluajan. Teamsissä voimme sähköpostia helpommin jakaa tietoa, ajatuksia ja ideoita. Teams-kuvakkeen voi asentaa älypuhelimeen ja tietokoneelle, jolloin Teamsiin pääsee helposti kaikkialta. Kun otat hälytykset käyttöön, näet kuvakkeesta heti, kun siellä on toimintaa.

2. Tee Digistarttitesti Optimassa heti, kun olet kirjautunut Laurean järjestelmään

Opiskelijatunnusten aktivoinnin jälkeen pääset myös Optimaan, joka on Laureassa käytetty oppimisalusta. Pääset sinne esim. Laurea.fi -sivuston “hampurilaisvalikon” pikalinkeistä. Optimassa sinulle on näkyvissä Digistarttipaketti-työtila. Sieltä pääset tekemään Digistarttitestin, jonka perusteella voit päättää, kannattaako sinun tehdä Digistarttipaketti kokonaisuudessaan.

3. Ennakkotehtävä Optimassa: Navigointia tiedon maailmassa, deadline ennen lähipäivää 10.1.2020.

Pääset opiskelun makuun jo ennen lähipäivää Optima -verkko-oppimisalustalla olevalla Navigointia tiedon maailmassa –minikurssilla, joka on ennakkotehtävänä ennen lähipäivää 10.1. Navigointia … tehtävien avulla opit käyttämään Laurean tietoympäristöä ja kehität tiedonhankinnan osaamistasi. Näitä taitoja tarvitaan opiskelussa heti alusta alkaen. Navigointia …  on pakollinen osa ”Projektinhallinta ja viestintä” –opintojaksoa. Sen tehtävien tekemiseen menee noin neljä tuntia aikaa.

Kysymyksiä?

Jos sinulle tulee mitä tahansa kysymyksiä opiskelusta tai opinnoista, laita kysymyksesi Teams-alueelle (pääset sinne siis Laurean järjestelmään kirjautumisen jälkeen).

Tapaamisiin lähipäivänä 10.1.2020!