Siirry sisältöön

Olet lämpimästi tervetullut opiskelemaan liiketalouden opintoja Laureaan!

Tammikuussa 2020 alkaa opiskelijoiden ja ohjaajien yhteinen mielenkiintoinen oppimismatka.

 

Näissä merkeissä tapaamme pian eli perjantaina 10.1.2020 klo 8.30-16 (18), Laurean Lohjan kampuksella osoitteessa Vihdinkatu 2 (Kauppakeskus Lohi 2.krs), 08100 Lohja

Muistathan ottaa mukaan oman kannettavan tietokoneen!

Yhteinen ohjelma päättyy klo 16.00. Heti sen jälkeen klo 16.00-18.00 järjestetään hyväksilukuklinikka. Tule sinne, jos sinulla on aiempia korkeakoulutasoisia opintoja tai muuta tutkintoon liitettävää osaamista (katso tarkemmin Esitietolomake: Aikaisemmat korkeakoulutasoiset opinnot ja muu osaaminen). 

Tutustu huolellisesti laurea.fi -sivuston Uudelle opiskelijalle –infoon. Siellä olevan ohjeistuksen lisäksi tällä sivulla opintojen aloitukseen liittyviä tärkeitä asioita ja niihin liittyviä toimintaohjeita:

  1. Lähipäivän 10.1.2020 ohjelma   
  2. Kevään opinnoista yleisesti 
  3. Opiskelijatunnusten aktivointi mahdollista 5.1.2020 alkaen 
  4. Esitietolomake: Aikaisemmat korkeakoulutasoiset opinnot ja muu osaaminen. Täytä esitietolomake viimeistään 7.1.2020. 
  5. Esittäytymiset Teams-ryhmässä viimeistään 7.1.2020.  
  6. Digistarttipaketin tekeminen Optimassa 

1. Lähipäivän 10.1.2020 OHJELMA

8.00-8.30

Saapuminen (Vihdinkatu 2, 2 krs., 08100 Lohja) ja henkilöllisyyden & todistusten tarkastus     

- Tarkastamme henkilöllisyyden kaikilta opiskelijoilta. Henkilöllisyystodistukseksi kelpaa passi ja virallinen henkilötodistus (ei ajokortti)

- Tarkastamme tutkinto-opiskelijoiksi valittujen alkuperäiset todistukset. Tarkista tuleeko sinun esittää alkuperäisiä tutkintotodistuksiasi. 

9.00-10.00 Avaus, tradenomikoulutuksen esittely, kevään ohjelma, opintosuunnitelma, tärkeitä asioita opiskelusta ja käytettävistä ohjelmista. Laureamkon esittely.
10.00-11.30 Tuutorointia ja opintopäällikkö paikalla.
11.30-12.30 Lounas (omakustanteinen)
12.30-13.00 Orientaatio kieli-info
13.00-13.30 Ruotsin lähtötasotesti (omat läppärit mukaan)
13.30-16.00

Kevään opintojen aloitus: Opintojaksojen esittelyt, tarkoitus, tavoitteet, sisällöt, tehtävät, opintojen aikataulutus ja tiimitapaamisten aikataulutus oman tiimin kanssa.

16.00-18.00

Hyväksilukuklinikka niille, joilla on aiempia korkeakoulutasoisia opintosuorituksia tai opintoihin liittyviä osaamisia. Jos sinulla siis on korkeakoulutasoisia opintosuorituksia (amk, avoin amk, yliopisto, avoin yliopisto, kesäyliopisto, täydennyskoulutus, sijoitusneuvojatutkinnot, tai muita vastaavia korkeakoulutason suorituksia), tai muulla tavoin hankittua osaamista, täytä esitietolomake huolellisesti. Aiemmilla suorituksilla saattaa olla vaikutusta kevään opintojesi suunnitteluun, siksi on tärkeätä hoitaa tämä asia kuntoon. 


2. Kevään opinnoista yleisesti

Kevään opinnot alkavat heti tammikuussa ja kevään suoritustavoite on 35 op. Aika monesti esitetään kysymys, kuinka paljon aikaa opintojen tekemiseen menee viikkotasolla. Tähän on mahdoton antaa yksiselitteistä vastausta.  

Jos sinulla on taustaa liiketalouden opinnoista, tai jos olet liiketoiminnan kanssa tekemisissä töittesi puolesta, sinulla on paljon taustaosaamista, jota voit hyödyntää opiskelutehtävien tekemisessä. Opiskelutehtävien tekeminen saattaa silloin sujua nopeastikin. Jos taas sinulla ei ole liiketalouden opintoja tai työkokemusta taustalla, saatat joutua käyttämään paljonkin aikaa tehtäviin sisälle pääsemiseksi. Tausta vaikuttaa siis paljon, ja siitä syystä aloittavilla opiskelijoilla opintoihin käytettävä aika viikossa on vaihdellut 20-40 tunnin välillä.

3. Opiskelijatunnusten aktivointi

Aktivoi opiskelijatunnuksesi verkossa aikaisintaan 5.1.2020. Lue lisää ja tutustu ohjeisiin.

4. Esitietolomakkeen täyttö viimeistään 7.1.2020 mennessä

Pyydämme sinua täyttämään lomakkeen, jossa kysytään aiempia korkeakoulutasoisia suorituksia, osaamisiasi liittyen ensimmäisen opiskeluvuoden opintoihin ja työkokemustasi. Tutoropettajasi tarvitsee näitä tietoja, jotta voi auttaa sinua suunnittelemaan sinulle tarkoituksenmukaisimman opinto-ohjelman. Voit täyttää lomakkeen heti, tee se kuitenkin viimeistään 7.1.2020.  

Jos sinulla on korkeakoulutasoisia opintoja tai muita ensimmäisen vuoden opintoihin liittyviä osaamisia entuudestaan, tule hyväksilukuklinikkaan 10.1.2020 klo 16.00 - 18.00, jolloin voimme ottaa aiemmat osaamisesi huomioon opiskelusuunnitelmassasi. 

5. Esittäydy Teams-alueella viimeistään 7.1.2020

Opiskelijatunnusten aktivoinnin jälkeen (ja saatuasi student.laurea.fi -sähköpostin) mene Microsoft Teams –alueelle

Kirjaudu käyttäen student.laurea.fi -sähköpostiosoitetta. Pääsykoodi on: i5nrfxt.

Käy Teamsissä esittäytymässä ja laita profiiliisi kuvasi, niin pääsemme tutustumaan toisiimme jo ennen lähipäivää. Käytämme Teamsiä yhteydenpitoon koko opiskeluajan. Teamsissä voimme sähköpostia helpommin jakaa tietoa, ajatuksia ja ideoita. Teams-kuvakkeen voi asentaa älypuhelimeen ja tietokoneelle, jolloin Teamsiin pääsee helposti kaikkialta. Kun otat hälytykset käyttöön, näet kuvakkeesta heti, kun siellä on toimintaa.

6. Digistarttitestin tekeminen Optimassa viimeistään 7.1.2020 

Opiskelijatunnusten aktivoinnin jälkeen pääset myös Optimaan, joka on Laureassa käytetty oppimisalusta. Pääset sinne esim. Laurea.fi -sivuston “hampurilaisvalikon” pikalinkeistä. Optimassa sinulle on näkyvissä Digistarttipaketti-työtila. Sieltä pääset tekemään Digistarttitestin, jonka perusteella voit päättää, kannattaako sinun tehdä Digistarttipaketti kokonaisuudessaan. 

Jos tämän viestin asioihin tulee mitä tahansa kysymyksiä, laita kysymyksesi Teams-alueelle (pääset sinne siis Laurean järjestelmään kirjautumisen jälkeen). Sitä ennen myös opiskelijatuutorit vastaavat kysymyksiin Facebookissa (päivitämme linkin pian). Lähipäivänä 10.1. jatkamme yhteistä keskustelua face-to-face.

Hyvää Joulun Aikaa! 

Opiskeluterveisin, Opetuutorit Kirsi ja Janika