Siirry sisältöön

Koulutuksen erityisenä painopisteenä on tulevaisuuden visionäärinen johtaminen erityisesti sosiaali- ja terveysalalla.

Perustiedot

  • Tutkintonimike: Sairaanhoitaja (ylempi AMK), terveydenhoitaja (ylempi AMK), fysioterapeutti (ylempi AMK), sosionomi (ylempi AMK), Master of Health Care / Master of Social Services
  • Tutkinnon nimi: Sosiaali- ja terveysalan ylempi AMK-tutkinto
  • Laajuus ja opintojen kesto: 90 op

Koulutukseen vaaditaan Sairaanhoitaja (AMK), terveydenhoitaja (AMK), fysioterapeutti (AMK) tai sosionomi (AMK) -tutkinto sekä vähintään 3 vuoden työkokemus alalta korkeakoulututkinnon suorittamisen jälkeen.

Yliopettaja Mikko Häkkinen kertoo koulutuksesta

Koulutus sopii erityisesti sinulle, jos haluat tulevaisuudessa toimia sosiaali- ja terveysalan johtamis- tai esimiestehtävissä, uudistaa ja kehittää alaa tai pyrkiä vaativiin asiantuntijatehtäviin sosiaali-ja terveysalalla.

Koulutuksen sisältö

Koulutuksen yhteiset ns. ydinopinnot ovat laajuudeltaan 30 opintopistettä.  Ydinopintoihin kuuluu mm. kokonaisvaltaisen terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen johtamista. Opintoihin sisältyy myös talousohjausta, mikä on tärkeä osa esimiehenä ja johtajana työskentelemistä.

Osana yhteisiä opintoja on Lean –johtaminen. Opintojen aikana opit soveltamaan Leanin työkaluja ja pääset kehittämään prosesseja omassa työssäsi. Tietojohtamisen opinnoissa opit, miten näyttöön perustuvaa tutkittua tietoa voidaan hyödyntää johtamisessa.

Valmentavan johtamisen opintojaksolla opit menetelmiä, joita pääset kokeilemaan omassa työpaikassa tai vaikka toisen opiskelijan työympäristössä. Valmentava johtaminen on ihmisläheistä johtamista, jolla pyritään saamaan työntekijät kukoistamaan ja heidän asiantuntijuutensa parhaiten käyttöön siten, että asiakas ja potilas hyötyvät siitä. Valmentavassa johtamisessa otetaan erityisesti moninaiset työyhteisöt huomioon mm. eri kulttuurit ja eri ikäryhmät.

Täydentäviä opintoja voit valita seuraavien kokonaisuuksien sisältä:

  • tutkimus ja kehittämisosaaminen 
  • asiantuntijuusyhteisöjen johtaminen
  • käyttäjäkeskeinen palvelusuunnittelu

Opinnäytetyö on tärkeä osa opintoja ja sen laajuus on 30 opintopistettä. Opinnäytetyössä on soveltava ote, siinä kehitetään toimintaa tai palveluita. Opinnäytetyön aihe voi olla tiedossa jo opintojen alussa, mutta se voi tulla mieleen myös opintojen aikana. Opinnäytetyön tekemiseen kannattaa varata aikaa puolesta vuodesta vuoteen.

Miksi kannattaa hakea opiskelemaan Laureaan

Laurea on suuri sosiaali- ja terveysalan kouluttaja. Meillä on paljon osaavaa ja asiantuntevaa henkilöstöä ja laajat verkostot, joiden avulla löytää hyvin aiheita mm. opinnäytetyön tekemistä varten.

Koulutuksen aikana käsittelemme paljon kansainvälisiä aineistoja ja saamme vierailijoita yhteistyökorkeakouluista eri puolilta maailmaa. Voit halutessasi tehdä jaksoja myös ulkomaisissa korkeakouluissa.

Meillä on laajaa kansainvälistä hanketoimintaa, johon voit osallistua täydentävien opintojen puitteissa. Hankkeissa järjestetään kansainvälisiä konferensseja ja seminaareja, joissa pääset luomaan verkostoja.

Haluamme luoda jokaiselle opiskelijalle yksilöllisen polun, joka sopii juuri hänelle ja joka on hänen omista lähtökohdistaan laadittu.

Lähiopetuspäiviä kampuksella järjestetään joka kuukausi (to, pe ja la). Lähiopetuspäivät ovat ensimmäisellä lukukaudella Tikkurilassa ja sen jälkeen joko Tikkurilassa tai Leppävaarassa.

Opiskelu on hyvin itsenäistä ja se tapahtuu myös pienryhmissä. Pienryhmät sopivat keskenään tapaamisista ja yhteistyökäytänteistä. Käytämme muun muassa Optima –oppimisympäristöä verkossa.

Tutustu opetussuunnitelmaan

Opetussuunnitelma (pdf)

Sosiaali- ja terveysalan johtaminen (YAMK) koulutuksen aikataulut (pdf)

Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin

Kysy koulutuksesta

Rastimalla ruudun hyväksyt myös tietosuojaselosteen ehdot.

Lisätietoja:

Opiskelijatarinat

Sosiaali- ja terveysalan johtaminen (ylempi AMK), Tikkurila, 25 aloituspaikkaa

  • Opetus alkaa: Tammikuu 2020
  • Opetustapa: Monimuotototeutus
  • Opetusaika: Keskimäärin kolme lähiopetuspäivää kuukaudessa
Hae Opintopolussa 

Ei tuloksia.

Seuraava yhteishaku 4.-18.9.2019

Korkeakoulujen yhteishaussa voit hakea tutkintoon johtaviin koulutuksiimme.

Hakijan ohjeet