Siirry sisältöön

Valintaopintojakso toteutetaan 11.4.-12.5.2023. Koulutus alkaa elokuussa 2023 Laurean Porvoon ja Lohjan kampuksella. Kevään 2023 erillishaku on päättynyt. Seuraava hakuaika ei ole vielä tiedossa. Jätä yhteystietosi sivun alareunan lomakkeella, niin saat muis­tu­tuk­sen hakuajan alkaessa.

Perustiedot

  • Kohderyhmä: Kaikki sairaanhoitajan ammatista kiinnostuneet
  • Hakuaika: 27.2. klo 8.00 – 13.3.2023 klo 15.00
  • Ajoitus: Opinnot alkavat elokuussa 2023
  • Laajuus: Sairaanhoitajakoulutuksen laajuus 210 op
  • Sijainti: Laurean Porvoon ja Lohjan kampukset
  • Hinta: Maksuton

Laurean Porvoon ja Lohjan kampuksella aloittaa syksyllä 2023 erillinen, kohdennettu ryhmä sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon suorittaneille tai ylioppilastutkinnon suorittaneille. Hakukelpoisuuden antaa myös muu yleinen ammattikorkeakoulukelpoisuus sekä soveltuva kokemus sosiaali- ja terveysalan työtehtävistä. Valitut suorittavat Sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinnon, sairaanhoitaja.

Koulutukseen sisältyy 20 aloituspaikkaa Porvoossa ja 10 aloituspaikkaa Lohjalla. Koulutus toteutetaan monimuoto-opintoina, verkko-opetuksena ja itsenäisenä opiskeluna. Opiskelijavalinta toteutetaan erillishaussa valintakoeopintojakson kautta.

Sairaanhoitajakoulutukseen valintakoeopintojakson kautta

Koulutukseen haetaan hakuaikana 27.2. klo 8:00 – 13.3.2023 klo 15:00 OpintopolussaVaadittavat liitteet tulee liittää hakemukselle 20.3.2023 klo 15:00 mennessä.

Voit hakea kyseiseen koulutukseen halutessasi sekä Porvoon että Lohjan kampuksille. Huomioithan, että molemmilla hakukohteilla on oma hakulomakkeensa. Linkit hakulomakkeille löydät alta kampuksittain:

Hakukelpoisuus

Hakukelpoisuuden antaa:

  • Suomessa suoritettu sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja tai
  • ylioppilastutkinto tai
  • muu yleinen ammattikorkeakoulukelpoisuus ja soveltuva kokemus sosiaali- ja terveysalan työtehtävistä. Työkokemusta vaaditaan tällöin minimissään kuusi kuukautta (6kk). Työkokemusta tulee olla kertynyt 6kk hakuajan loppuun 13.3.2023 mennessä.

Myös hakukelpoisuuden antava tutkinto tulee olla suoritettuna hakuajan loppuun 13.3.2023 mennessä.

Työkokemus pitää todentaa työnantajan antamalla työtodistuksella. Työtodistuksesta tulee ilmetä mm. työsuhteen tarkka alkamis- ja päättymispäivä, työnantajan yhteystiedot, työtehtävät ja osa-aikatyön kohdalla työtunnit. Jos työsuhde jatkuu edelleen, työnantajalta tulee pyytää väliaikainen työtodistus. Yrittäjyys hyväksytään työkokemukseksi, jos siitä on todistus, joka osoittaa, että hakija on tai on ollut YEL -vakuutettu. (YEL= yrittäjäeläkevakuutus).

Osa-aikatyön tunnit muutetaan kokoaikaiseksi niin, että 150 tuntia tai 20 vähintään 7 tunnin työpäivää vastaa yhtä kuukautta. Työkokemuksen ei tarvitse olla yhtäjaksoista eikä saman työnantajan palveluksessa hankittua. Rinnakkaisista työsuhteista voidaan hyväksyä vain päätoimista työskentelyä vastaava määrä.

Valintatapa

Hakukelpoiset hakijat suorittavat valintakoeopintojakson ”Anatomia ja fysiologia” 4 op. Opintojakso pitää sisällään lisäksi lääkelaskuja. Opintojakso järjestetään aikavälillä 11.4.-13.5.2023 Canvas-oppimisympäristössä.

Kaikki hakukelpoiset hakijat kutsutaan valintaopintojaksolle, myös aiemmin jakson suorittaneet. Lohjan sekä Porvoon sairaanhoitajakoulutusten hakijat suorittavat saman valintaopintojakson. Valintaopintojakson lopputentti järjestetään yhteistyössä Hyvinkään kampuksella 12.5.2023.

Hakijalle voidaan mahdollisuuksien mukaan myöntää valintaopintojaksoa varten yksilöllisiä järjestelyitä. Hakijan tulee toimittaa yksilöllisistä järjestelyistä asiantuntijalausunto e-lomakkeelle annettuun määräaikaan 20.3.2023 klo 15.00 mennessä.

Valintaopintojakson pisteytys ja eteneminen

Opiskelijavalinta tehdään valintaopintojakson menestyksen ja motivaatiokirjeen perusteella. Valintaopintojakso koostuu Canvas-oppimisympäristössä suoritettavista opintojakson osioista sekä lopputentistä. Osiot ovat karsivia. Lopputenttiin kutsutaan vain Canvas-oppimisympäristössä kaikki osiot hyväksytysti suorittaneet hakijat. Motivaatiokirjeen toimittavat vain lopputenttiin kutsuttavat hakijat. Hakijan tulee suorittaa kaikki Canvas-oppimisympäristön osiot sekä lopputentti ja motivaatiokirje hyväksytysti tullakseen valituksi.

Valintaopintojakson kokonaispisteytys 0-50. Lopputentin maksimipistemäärä on 40 ja alin hyväksytty pistemäärä on 20. Motivaatiokirjeen maksimipistemäärä on 10 ja alin hyväksytty pistemäärä on 5. Tasapistetilanteessa käytetään arvontaa. Tällöin tietojärjestelmä arpoo tasapistetilanteessa valittavat. Valinta tasapistetilanteessa koskee vain lopullista valintaa.

Sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkintoon johtavaan koulutukseen sovelletaan ns. SORA-lainsäädäntöä.

Haun aikataulu  
27.2.-13.3.2023 Hakuaika
20.3.2023 Liitteiden tallennus hakemukselle viimeistään klo 15.00 mennessä
11.4.-12.5.2023 Valintaopintojakso 
12.5.2023 Valintaopintojakson lopputentti Tikkurilan kampuksella (Huom! kampus vaihtunut, alunperin ilmoitettu Hyvinkää)
Viimeistään 8.6.2023 Valinnan tulokset julkaistaan
Viimeistään 14.7.2023 Opiskelupaikan vastaanottaminen
Elokuu 2023 Opintojen alkaminen

 

Lisätietoja koulutuksesta ja hakemisesta Opintopolusta

Sosiaali- ja ter­vey­sa­lan ter­vey­del­li­set vaa­ti­muk­set

Sosiaali- ja terveysalalle hakevan terveydentilan ja toimintakyvyn tulee olla sellainen, että opiskelija kykenee opintoihin liittyviin käytännön tehtäviin ja harjoitteluun.

Tarkasta vaatimukset täältä

Sairaanhoitajakoulutus Laureassa

Laurea on Suomen suurin sairaanhoitajakouluttaja. Vahvuutemme on hyvä alueellinen yhteistyö ja kampusten sijainnit isojen sairaalojen läheisyydessä (Hyvinkään sairaala, Peijaksen sairaala, Lohjan aluesairaala, Jorvi, Porvoon sairaala). Sairaanhoitajana voit työskennellä erikoissairaanhoidossa, perusterveydenhuollossa, terveys- ja hyvinvointialan yritysten sekä yhdistysten ja järjestöjen palveluksessa.

Pidämme Laureassa tärkeänä aitoa sairaanhoitajan työhön liittyvää työelämäosaamista ja sitä tukee kehittämispohjaisen oppimisen toimintamalli (Learning by Developing), johon kuuluu tiivis yhteistyö esim. alumnien, terveydenhuollon asiakkaiden ja hoitotyön asiantuntijoiden kanssa.

Lue lisää sairaanhoitajakoulutuksestamme

Kiin­nos­tuit­ko kou­lu­tuk­ses­ta? Jätä yh­teys­tie­to­si, niin saat muis­tu­tuk­sen hakuajan al­ka­mi­ses­ta!

Jos olet kiinnostunut valintaopintojaksosta sairaanhoitajakoulutukseen, jätä yhteystietosi alle, niin lähetämme sinulle muistutusviestin, kun hakuaika alkaa.

Haluan, että minulle lähetetään sähköpostitse tietoa tästä koulutuksesta.

Minulle saa lähettää tietoa myös muista Laurean sairaanhoitajakoulutuksen hakuvaihtoehdoista

Lisätietoja: