Siirry sisältöön

Seuraava hakuaika 17.3. – 31.3.2021. Palveluelämysten tuottamisen ja kehittämisen restonomikoulutusta voit opiskella Leppävaaran kampuksella. Koulutus toteutetaan päiväopintoina.

Perustiedot

 • Tutkintonimike: Restonomi (AMK)
 • Tutkinnon nimi: Matkailu- ja ravitsemisalan ammattikorkeakoulututkinto
 • Laajuus ja opintojen kesto: 210 op, 3,5 v

Restonomina voit toimia esimerkiksi palveluesimiehenä, ravintolapäällikkönä, tuoteasiantuntijana tai myyntineuvottelijana.

Erillishaku ravitsemisalan esimiehille ja päälliköille

Järjestämme ravitsemisalan esimiehille ja päälliköille suunnatun restonomikoulutuksen keväästä 2021 alkaen. Tähän erilliskoulutukseen hakuaika on 1.-15.2.2021. Hakeaksesi koulutukseen sinulla on oltava vähintään 3 vuoden työkokemus ravintolan tai suurkeittiön esimies- ja päällikkötehtävissä tai ravitsemisalan yrittäjänä. Koulutuksessa on 30 aloituspaikkaa.

Lue lisää ravitsemisalan esimiesten ja päälliköiden restonomikoulutuksesta

Koulutuksen sisältö

Palveluelämysten tuottamisen ja kehittämisen restonomikoulutus profiloituu palvelumuotoiluun. Palveluelämyksen mahdollistaa hyvin suunniteltu ja toteutettu palvelukokemus. 

Koulutuksessa rakennat itselle tarkoituksenmukaisen yhdistelmän opinnoista, esimerkiksi ruokatapahtuman, ruokamatkailun, yrittäjyyden, tapahtumatuotannon, matkailun sekä alan esimiestyön muodossa. 

Perusopinnot

Palveluelämysten tuottamisen ja kehittämisen restonomikoulutuksessa pakollisia perusopintoja (150 op) ovat: 

 • Joustava asiakaspalvelija
 • Asiakaslähtöisen palveluliiketoiminnan kehittäjä
 • Palveluinnovaatioiden kehittäjä
 • Ammatillinen asiantuntija työyhteisössä (harjoittelut)
 • Kehittämisosaaja ja työelämän uudistaja (sisältää opinnäytetyön)

Suuntautumisopinnot

Kehittyäksesi tulevaisuuden palveluelämysten ammattilaiseksi sinun kannattaa valita itsellesi paras yhdistelmä food service, tapahtuma- ja matkailuopintoja (yhteensä 60 op). 

Food service -opinnoissa tuotetaan ruokatapahtumia ja kehitetään ruokapalveluja. Ruokaosaamisen opinnoissa painottuu erityisesti elämyksellisen asiakaskokemuksen kehittäminen.

Tapahtumatuotanto -opinnoissa muotoillaan elämyksellisiä palveluja asiakkaille. Palveluita kehitetään tiiviissä yhteistyössä alan yritysten kanssa aidoissa työympäristöissä.

Matkailuopinnoissa kehitetään ja markkinoidaan matkailupalveluita yhteistyössä alueen yritysten kanssa. Matkailun opinnot tarjoavat läpileikkauksen alan palveluista ja mahdollisuuksista, toimijoista ja rooleista.

Voit täydentää opintoja myös muista koulutuksista, esimerkiksi valitsemalla työympäristöjohtamisen opintoja tai muita liiketalouden opintoja. Opintoja on tarjolla sekä suomen että englannin kielellä.

Tutustu opetussuunnitelmaan

Koulutuksen vahvuudet

Palveluelämysten tuottamisen ja kehittämisen restonomikoulutuksen vahvuutena on elämyksellisyys ja kokemuksellisuus. Palvelumuotoilu on läpileikkaava toimintatapa ja ajattelumalli Laurean restonomiopinnoissa.

Opiskeluarki koulutuksessa on monipuolista, ja se sisältää sekä teoriaa että opiskelua aidoissa työelämän projekteissa ja harjoitteluissa. Lähestulkoon kaikilla opintojaksoilla tehdään projekteja yritysten kanssa. Opiskelijat ovat aikaisemmin päässeet harjoittelemaan osaamistaan erilaisissa tapahtumissa, muun muassa Street Food Sello –tapahtumassa, Hävikkifestareilla, Nordic business forum- tapahtumassa, Nenäpäivässä, Raflassa, Gastrossa, Skruudataan yhdessä, Laurean järjestämissä RESTO-kilpailuissa ja OlutExpossa.

Opetusmuoto

Palveluelämysten tuottamisen ja kehittämisen koulutus toteutetaan päiväopintoina. Opiskeluun osallistuminen edellyttää sinulta mahdollisuutta olla läsnä lähiopetuksessa ja -ohjauksessa arkisin päiväaikaan. Opiskeluun kuuluu paljon erilaisia oppimistehtäviä sekä tiimeissä tehtäviä yritysprojekteja.

Ruoka- ja ravitsemispalvelut ovat keskeinen osa alaa, jonka vuoksi koulutukseen kuuluu Leppävaaran kampuksen BarLaurea -oppimisympäristössä tapahtuvaa käytännön osaamisen harjoittelua. BarLaurea on Suomen palkituin opetusravintola, johon kuuluu lounasbuffet, kahvila, a la carte ravintola, aula-, tapahtuma- sekä kokouspalvelut. Osallistut koulutuksessa yhteensä kahteen 10 opintopisteen laajuiseen opintokokonaisuuteen, joiden aikana opit toimimaan yhteisössä, työskentelemään tiimeissä sekä ottamaan ja kantamaan vastuuta. Voit suorittaa BarLaureassa halutessasi myös esimiesharjoittelun.

Kansainvälistyminen

Osa opinnoista toteutetaan englannin kielellä. Sen lisäksi Laurean palveluelämysten tuottamisen ja kehittämisen koulutuksella on hyvät kansainvälistymistä tukevat yhteistyöverkostot, ja Laurealla on käynnissä monia kansainvälisiä hankkeita.

Opintojen aikana voit osallistua opiskelijavaihtoon jossakin lukuisista yhteistyöoppilaitoksista lähes ympäri maailmaa. Voit myös suorittaa harjoitteluja ulkomailla tai toimia tuutorina kansainvälisille opiskelijoille. Monipuoliset kieliopinnot antavat mahdollisuuden kehittyä kansainväliseksi matkailu- ja ravitsemisalan osaajaksi. Lue lisää  kansainvälisyydestä opinnoissa.

Työllistyminen

Valmistuttuasi restonomiksi Palveluelämysten tuottamisen ja kehittämisen koulutuksesta tunnet asiakaspalvelun ja vieraanvaraisen asiakaspalveluprosessin. Toimit tuloksellisesti ja vastuullisesti monikulttuurisessa ja usein kansainvälisessä työympäristössä.

Restonomina sinulla on mahdollisuus sijoittua työelämään hyvin laajasti.  Voit työllistyä esimerkiksi palveluesimieheksi, ravintolapäälliköksi, tapahtumakoordinaattoriksi, tuoteasiantuntijaksi tai vaikka myyntineuvottelijaksi. Restonomiksi valmistuneiden työllistymisnäkymät ovat erinomaiset ja suuri osa opiskelijoista työskentelee jo opintojen ohella.

Jatko-opiskelu

Kun olet ollut työelämässä kaksi vuotta AMK-tutkinnon jälkeen, voit hakea ylempään ammattikorkeakoulutukseen, jossa voit syventää erikoisosaamistasi edelleen. Tarjonnassamme on Palvelumuotoilun ylempi AMK-tutkinto, josta saat restonomin YAMK-tutkinnon. Voit myös hakeutua jatkamaan opintojasi maisteritasolle yliopistoissa tai muissa korkeakouluissa.

 

Usein kysyttyä

 • Kuinka paljon harjoittelua opintoihin sisältyy? 

  Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutukseen kuuluu 30 op työharjoittelua. Työharjoittelun kesto on yhteensä 3 kk, ja sen voi suorittaa joko yhdessä tai kahdessa eri harjoittelussa. Voit valita harjoittelupaikan oman kiinnostuksesi mukaan ruoka-, tapahtuma- tai matkailupalvelualalta.

Onko sinulla kysyttävää? Ota yhteyttä!

Rastimalla ruudun hyväksyt myös tietosuojaselosteen ehdot.

Lisätietoja:

Opiskelijatarinat

Restonomi (AMK), palveluelämysten tuottaminen ja kehittäminen, Leppävaara, 25 aloituspaikkaa

 • Opetus alkaa: Syksy 2021
 • Opetustapa: Päivätoteutus
 • Opetusaika: Ma-Pe
Hae Opintopolussa 

Päivitetään pian.