Siirry sisältöön

Palveluelämyksen tuottajana ja kehittäjänä tunnet asiakaspalvelun ja vieraanvaraisen asiakaspalveluprosessin. Toimit tuloksellisesti ja vastuullisesti monikulttuurisessa ja usein kansainvälisessä työympäristössä.

Perustiedot

  • Tutkintonimike: Restonomi (AMK)
  • Tutkinnon nimi: Matkailu- ja ravitsemisalan ammattikorkeakoulututkinto
  • Laajuus ja opintojen kesto: 210 op, 3,5 v

Esimerkkejä ammattinimikkeistä: Palveluesimies, ravintolapäällikkö, tuoteasiantuntija, myyntineuvottelija

Koulutuksen sisältö

Palveluelämysten tuottamisen ja kehittämisen koulutuksessa valitset itsellesi sopivan yhdistelmän food service-, tapahtumapalvelu- ja/tai matkailuopintoja.

Food service -opinnoissa tuotetaan ruokatapahtumia ja kehitetään ruokapalveluja. Ruokaosaamisen opinnoissa painottuvat erityisesti elämyksellisen asiakaskokemuksen kehittämiseen.

Tapahtumapalveluopinnoissa muotoillaan puolestaan elämyksellisiä palveluja asiakkaille. Palveluita kehitetään tiiviissä yhteistyössä alan yritysten kanssa aidoissa työympäristöissä.

Matkailuopinnoissa kehitetään ja markkinoidaan matkailupalveluita yhteistyössä alueen yritysten kanssa. Matkailun opinnot tarjoavat läpileikkauksen alan palveluista ja mahdollisuuksista, toimijoista ja rooleista.

Koulutuksesta valmistuttuasi sinulla on laaja-alainen majoitus- ravitsemis- ja ohjelmapalveluiden tuntemus. Palveluelämyksen tuottajana tunnet asiakaspalvelun ja vieraanvaraisen asiakaspalveluprosessin. Toimit tuloksellisesti ja vastuullisesti monikulttuurisessa ja usein kansainvälisessä työympäristössä.

Minkälaista opiskelu on?

Palveluelämysten tuottamisen ja kehittämisen koulutus toteutetaan päiväopintoina. Opiskeluun osallistuminen edellyttää sinulta mahdollisuutta olla läsnä lähiopetuksessa ja -ohjauksessa arkisin päiväaikaan. Opiskeluun kuuluu paljon erilaisia oppimistehtäviä sekä tiimeissä tehtäviä yritysprojekteja.

Ruoka- ja ravitsemispalvelut ovat keskeinen osa alaa, jonka vuoksi koulutukseen kuuluu Leppävaaran kampuksen BarLaurean oppimisympäristössä tapahtuvaa käytännön osaamisen harjoittelua. BarLaurea on Suomen palkituin opetusravintola, johon kuuluu lounasbuffet, kahvila, a la carte ravintola, aula-, tapahtuma- sekä kokouspalvelut. Osallistut koulutuksessa yhteensä kahteen 10 opintopisteen laajuiseen opintokokonaisuuteen, joiden aikana opit toimimaan yhteisössä, työskentelemään tiimeissä sekä ottamaan ja kantamaan vastuuta.

Tutustu opetussuunnitelmaan

 

Koulutuksen vahvuudet

Palvelumuotoilu on läpileikkaava toimintatapa ja ajattelumalli Laurean restonomiopinnoissa. Palveluelämys syntyy aina asiakkaan kokemuksesta, jonka mahdollistaa hyvin suunniteltu ja toteutettu palvelukokemus.

Palveluelämysten tuottamisen ja kehittämisen koulutuksen vahvuutena on tehdä tapahtumista elämyksellisiä ja kokemuksellisia. 

Opiskeluarki koulutuksessa on monipuolista, ja se sisältää sekä teoriaa että opiskelua aidoissa työelämän projekteissa ja harjoitteluissa. Lähestulkoon kaikilla opintojaksoilla tehdään projekteja yritysten kanssa. Opiskelijat ovat aikaisemmin päässeet harjoittelemaan osaamistaan erilaisissa tapahtumissa, muun muassa Street Food Sello –tapahtumassa, Hävikkifestareilla, Nordic business forum- tapahtumassa, Nenäpäivässä, Raflassa, Gastrossa, Skruudataan yhdessä, Laurean järjestämissä RESTO-kilpailuissa ja OlutExpossa. 

Miten kansainvälisyys näkyy opinnoissa

Koulutukseen sisältyvät matkailuopinnot toteutetaan pääosin englannin kielellä. Sen lisäksi Laurean palveluelämysten tuottamisen ja kehittämisen koulutuksella on hyvät kansainvälistymistä tukevat yhteistyöverkostot, ja Laurealla on käynnissä monia kansainvälisiä hankkeita. 

Opintojen aikana voit osallistua opiskelijavaihtoon jossakin lukuisista yhteistyöoppilaitoksista lähes ympäri maailmaa. Voit myös suorittaa harjoitteluja ulkomailla tai toimia tuutorina kansainvälisille opiskelijoille. Monipuoliset kieliopinnot antavat mahdollisuuden kehittyä kansainväliseksi matkailu- ja ravitsemisalan osaajaksi.

Kuinka paljon harjoittelua

Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutukseen kuuluu 30 op työharjoittelua. Työharjoittelun kesto on yhteensä 3 kk, ja sen voi suorittaa joko yhdessä tai kahdessa eri harjoittelussa. Voit valita harjoittelupaikan oman kiinnostuksesi mukaan ruoka-, tapahtuma- tai matkailupalvelualalta.

Jatko-opiskelu

Kun olet ollut työelämässä kolme vuotta AMK-tutkinnon jälkeen, voit hakea ylempään ammattikorkeakoulutukseen, jossa voit syventää erikoisosaamistasi edelleen. Voit hakea jatkamaan opintojasi myös yliopistoissa tai muissa korkeakouluissa. Huomioithan, että tällöin sinulta voidaan edellyttää täydentäviä opintoja.

Työllistymisnäkymät

Restonomina sinulla on mahdollisuus sijoittua työelämään hyvin laajasti.  Voit työllistyä esimerkiksi palveluesimieheksi, ravintolapäälliköksi, tuoteasiantuntijaksi tai vaikka myyntineuvottelijaksi. Lähes kaikki valmistuneet pääsevät valmistumisen jälkeen töihin, ja suuri osa opiskelijoista työskentelee jo opintojen ohella.

Kysy koulutuksesta

Rastimalla ruudun hyväksyt myös tietosuojaselosteen ehdot.

Lisätietoja:

Opiskelijatarinat

Restonomi (AMK), palveluelämysten tuottaminen ja kehittäminen, Leppävaara, 25 aloituspaikkaa

  • Opetus alkaa: Tammikuu 2021
  • Opetustapa: Päivätoteutus
  • Opetusaika: Ma-Pe
Hae Opintopolussa 

Ei vielä tiedossa.