https://www.laurea.fi/update/Lists/Sivunylabanner/DispForm.aspx?ID=150<img alt="" src="/update/Hankkeidenkuvat/Suuronnettomuuspäivät/suro_banner2.jpg" style="BORDER:0px solid;" />

Valtakunnalliset suuronnettomuuspäivät 21.–22.4.2016

Tapahtuma on suunnattu terveydenhuoltoalan, pelastusalan sekä turvallisuusalan ammattilaisille ja alan opiskelijoille. Päivien teemana on teollisuuslaitoksen tulipalo eri näkökulmista tarkasteltuna ja sisältö painottuu sairaalan ulkopuoliseen varautumiseen, riskienhallintaan, viranomaisyhteistyöhön sekä käytännön toimintaan onnettomuuspaikalla. Suuronnettomuuspäivät järjestetään Laurea-ammattikorkeakoulun Tikkurilan kampuksella.

Suuronnettomuuspäivillä käydään läpi koko kriisien hallintaprosessi  eri viranomaisten näkökulmista sekä moniviranomaisyhteistyön näkökulmasta.

 

Ohjelma

Suuronnettomuuspäivät 2016 ohjelma

Torstai 21.4.2016 - Teollisuuslaitoksen tulipalo

Klo 8.30 – 9.00 Aamukahvit & ilmoittautuminen

Klo 9.00 – 9.20 Päivien avaus, tutkimusjohtaja Isto Mattila

Klo 9.20 – 9.30 Onnettomuusskenaarion kuvaus, ensihoidon kenttäjohtaja Simo Ekman, Keski-Uudenmaan pelastuslaitos

Klo 9.30 – 11.00 Riski- ja resurssianalyysi pelastustoimen näkökulmasta, pelastustoimen kehittämispäällikkö Vesa-Pekka Tervo, Kuntaliitto

Klo 11.00 – 12.30 Lounas & yhteistyökumppaneihin tutustumista

Klo 12.30 – 14.00 Viranomaistoiminta onnettomuuspaikalla - Pelastushenkilöstön, ensihoidon ja poliisin dialogi
Palomestari Ari Koivu, Keski-Uudenmaan pelastuslaitos
Ensihoidon kenttäjohtaja Simo Ekman, Keski-Uudenmaan pelastuslaitos / HYKS Peijaksen alue
Komisario Jarmo Ojala, Itä-Uudenmaan poliisilaitos

Klo 14.00 – 14.30 Iltapäiväkahvit & yhteistyökumppaneihin tutustumista

Klo 14.30  15.15 Myrkytyspotilaiden hoitaminen, LL, MSc (disaster medicine), Anestesiologian ja akuuttilääketieteen
erikoislääkäri, & ensihoidon ylilääkäri Timo Jama, Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveysyhtymä, ensihoitokeskus

Klo 15.15 – 16.00 Psykologiset uhrit ja tiedottaminen, PsT, dosentti & psykoterapeutti Helinä Häkkänen-Nyholm

Perjantai 22.4.2016 - Workshop-työskentelyä

Klo 9.30 – 9.50 Orientoituminen workshop-työskentelyyn & käytänteet

Klo 9.50 – 11.05 Workshop 1: Tilannejohtaminen, projektipäällikkö Marko Väinölä & asiakkuusjohtaja Martti Setälä, InstaTrust

Klo 11.05 - 12.20 Workshop 2:  Riskien ja resurssien arviointi sekä turvallisuuden johtaminen, lehtori Soili Martikainen & yliopettaja Harri Koskenranta, Laurea-ammattikorkeakoulu

Klo 12.20 – 13.00 Lounas & yhteistyökumppaneihin tutustumista 

Klo 13.00 – 14.15 Workshop 3: Uudelleen rakentaminen – Psykososiaalisen tuen näkökulma, kriisityöntekijä, sosionomi YAMK Sointu Silvola

Klo 14.15 – 15.30 Workshop 4:  Opettaminen & evaluointi, ensihoidon kenttäjohtaja Simo Ekman, Keski-Uudenmaan pelastuslaitos, & tutkimuspalvelupäällikkö Päivi Kuosmanen, Laurea-ammattikorkeakoulu

Klo 15.30 – 16.00 Päivien päätös

Puhujat

Helinä Häkkänen-Nyholm
Helinä Häkkänen-Nyholm toimii toimitusjohtajana, oikeuspsykologina ja psykoterapeuttina psykologi- ja lakiasiantoimisto PsyJuridicassa. Hän on myös oikeuspsykologian dosentti Itä-Suomen yliopistossa ja kriminaalipsykologian dosentti Helsingin yliopistossa. Vuosina 2002-2011 hän työskenteli keskusrikospoliisissa ja oli tuolloin mukana mm. molempien kouluampumistapausten tutkinnassa. Psykoterapeuttina hän on hoitanut useita traumaattisissa tilanteissa olleita henkilöitä.

Simo Ekman
Simo Ekman toimii lääkintäesimiehenä Vantaalla. Hän on työskennellyt ensihoitopalvelun parissa vuodesta 1996. Pitkän työuransa aikana Ekman on kehittänyt ensihoitopalvelun ja pelastustoimen toimintaa suuronnettomuuksien varalle ja  mahdollistanut samalla oman ammattitaidon laajentamisen ja kehittämisen. Ensimmäisen ammatillisen koulutuksen jälkeen Ekman on työn ohessa opiskellut ensihoitaja-sairaanhoitaja AMK -tutkinnon sekä sairaanhoitaja YAMK -tutkinnon kriisi- ja erityistilanteiden johtamisen linjalla. Tällä hetkellä hän opiskelee Master of Science in Disaster Medicine tutkintoa Piemonten yliopistossa, Italiassa. Ekman valittiin vuonna 2014 vuoden ensihoitajaksi.

Martti Setälä
Martti Setälä toimii Insta Innovation Oy:n asiakkuusjohtajana vastuualueena turvallisuusjohtamisen ja -osaamisen kehittämisen palvelut. Niistä keskeisin osa-alue on johtamisharjoituspalvelut, joilla vahvistetaan viranomaisten ja yritysten kriisivalmiutta. Setälä on aiemmin mm. kehittänyt kriisinhallinnan turvallisuutta, viestintää ja ICT-ratkaisuja Crisis Management Initiativella, analysoinut kehittyviä markkinoita suomalaisille suuryrityksille sekä toiminut strategiakonsulttina Capful Oy:llä.

Soili Martikainen
Soili Martikainen on vuodesta 2009 lähtien toiminut lehtorina Laurea-ammattikorkeakoulussa opettaen turvallisuusjohtamista ja riskienhallintaa sekä turvallisuusalan tutkintoon johtavassa koulutuksessa että ulkopuolisille asiakkaille toteutettavissa koulutuksissa. Tätä ennen hän työskenteli ylitarkastajana Tukesissa sähkötuotteiden markkinavalvonnassa. Aiemmin Martikainen on toiminut SGS Fimkossa sertifiointijohtajana ja laboratoriopäällikkönä. Työuransa hän aloitti testausinsinöörinä Sähkötarkastuskeskuksessa. Martikainen on osallistunut sekä kansainväliseen että kansalliseen standardisointityöhön sähköturvallisuuden alueella. Tällä hetkellä hän viimeistelee väitöstutkimusta koulutusorganisaatioiden turvallisuusjohtamisesta. Martikainen on koulutukseltaan tuotantotalouden diplomi-insinööri.

Harri Koskenranta
Harri Koskenranta toimii Laurea-ammattikorkeakoulussa opettaen riskienhallintaa ja turvallisuusjohtamista. Laureassa hän on työskennellyt vuodesta 2002 alkaen. Ennen Laureaa Koskenranta toimi 15 vuotta Kesko Oyj:n turvallisuus- ja riskienhallintapäällikkönä. Hän on toiminut aktiivisesti alan yhdistyksissä ja asiantuntijana useissa työryhmissä. Koulutukseltaan Harri Koskenranta on tekniikan lisensiaatti.

Päivi Kuosmanen

Päivi Kuosmanen on työskennellyt Laurealla tutkimuspalvelupäällikkönä kesästä 2015 lähtien ja osallistunut Barents Rescue 2015 harjoituksen evaluoinnin suunnitteluun ja loppuraportin kirjoittamiseen. Tällä hetkellä tutkimustehtäviin kuuluu evaluointimetodologian suunnittelu DG ECHO harjoitusten arviointiin. Pelastustoimen tutkimus on tullut tutuksi aiemmista tehtävistä Kriisinhallintakeskuksella projekti- ja kehittämisyksikön päällikkönä. 

Timo Jama

Timo Jama on valmistunut lääkäriksi 1998 ja toiminut ensihoitolääkärinä vuodesta 2000 Helsingin lääkäriambulanssissa ja kolmessa eri lääkärihelikopterissa. Jama toimii tällä hetkellä ensihoidon vastuulääkärinä Päijät-Hämeessä Lahdessa ja vastaa työssään mm suuronnettomuus- ja valmiussuunnittelusta sekä viranomaisyhteistyöstä alueellaan sekä toimii FinnHEMS 30:n päivystävänä lääkärinä. Jama on lisäksi Suomen rauniopelastusryhmän (FRF) sekä taktisen ensihoidon (TEMS) operatiivinen lääkäri.

​Vesa-Pekka Tervo
Vesa-Pekka Tervo  on suorittanut filosofian maisterin tutkinnon Oulun yliopistossa. Hän aloitti työskentelyn sisäasiainhallinnossa (sisäministeriö) määräaikaisessa tehtävässä vuonna 2000. Seuraavana vuonna hänet nimitettiin sisäministeriön pelastusosastolle ylitarkastajan virkaan. Vuonna 2006 Tervo työskenteli pelastusylitarkastajana Lapin lääninhallituksessa sekä vuonna 2008 samassa organisaatiossa lääninvalmiusjohtajana. Hän työskenteli vuodet 2012–2015 Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen riskienhallintapäällikkönä toimien samalla pelastuslaitosten kumppanuusverkoston nimeämän kansallisen riskianalyysityöryhmän puheenjohtajana. Vuoden 2016 alusta Tervo aloitti Kuntaliitossa pelastustoimen kehittämispäällikön tehtävässä. Sotilasarvoltaan Tervo on yliluutnantti.

Osallistumishinnat & ilmoittautuminen

Yhden päivän osallistuminen to 21.4: 150,00 eur / hlö
Kahden päivän osallistuminen 250,00 eur / hlö

Ryhmäalennukset: (osallistujat samasta organisaatiosta)
5 hlöä tai enemmän
Yhden päivän osallistuminen to 21.4: 100,00 eur / hlö
Kahden päivän osallistuminen: 200,00 eur / hlö

Hinnat sisältävät alv. 24%, tapahtuman materiaalit ja tarjoilut.

Pääset ilmoittautumaan tapahtumaan oheisen lomakkeen kautta.

Maksu- ja peruutusehdot:
Maksutapoina ovat yleisimmät verkkopankit, Visa/Mastercard tai PDF-lasku, josta veloitetaan laskutuslisä 10,00€. PDF-lasku lähetetään ilmoittautumisen jälkeen yhteyshenkilön sähköpostiosoitteeseen ja maksuaikaa on 14 päivää.

Alle 14 päivää ennen tapahtuman alkua tehdyistä peruutuksista perimme 50 % osallistumismaksusta.
Alle 7 päivää ennen tapahtuman alkua tehdyistä peruutuksista perimme osallistumismaksun täysimääräisenä.
Esteen sattuessa osallistumisen voi siirtää kollegalle.
Sairaustapauksissa osallistumismaksu palautetaan lääkärintodistusta vastaan.

Majoitus

Suuronnettomuuspäivien osallistujille on varattu majoituskiintiö läheisestä Original Sokos Hotel Vantaasta ajalle 20.-22.4.2016. 

Huonehinta / yö

66,00 € / 1h standard

81,00 € / 2hh standard

Huonehintaan sisältyy runsas buffet-aamiainen, hotelliasukkaiden saunavuoro, langaton internetyhteys (Wi-Fi) ja alv.  Hinnasta ei myönnetä kanta-asiakasetuja / bonusta. Hotellihuoneet ovat käytettävissä tulopäivänä klo 15.00 alkaen lähtöpäivään klo 12.00 saakka.

Ilmoitathan varauksesi yhteydessä varauskoodin "BSURO2016". Varaukset tulee tehdä 7.4.2016 klo 20.00 mennessä, jonka jälkeen kiintiön huoneet vapautuvat myös muiden varattaviksi. Varauksen voi tehdä Sokos Hotels Myyntipalvelusta
Puhelimitse: 020–1234 600 / yksittäiset huonevaraukset
Sähköpostitse: sokos.hotels@sok.fi
Tai verkkosivujen kautta: www.sokoshotels.fi

Maksutapa:

Jokainen majoittuja vastaa itse omista majoituskuluistaan. Maksutapana hyväksytään käteinen, pankkikortti tai luottokortti.

Original Sokos Hotel Vantaa
Hertaksentie 2
01300 Vantaa
Puh. +358 20 1234 618
Original Sokos Hotel Vantaa

Näytteilleasettajat

IC2 Feeniks (http://www.ic2feeniks.fi/)

IC2 Feeniks suunnittelee, valmistaa ja kehittää ensiluokkaisia suojausratkaisuja. Tuotteet suojaavat ihmisiä ja tarvikkeita maailmanlaajuisesti. Pelastus- & turvallisuustuotteet ovat edistyksellisiä ja erityisryhmien tehtäviin suunniteltuja sovelluksia.Tuotetarjonnassa ovat mm. ilmakaariteltat, CBRN-tuotteet, sukellus-ja ruumispussit, tarvikepussit, eristepussit, vaarallisen aineen säkit sekä muut räätälöidyt turvatuotteet.

Suomen palopäällystöliitto (www.sppl.fi)

Suomen Palopäällystöliitto — Finlands Brandbefälsförbund ry on vuonna 1932 perustettu valtakunnallinen järjestö, jonka tavoitteena on kohottaa jäsenistön ammattiosaamista sekä edistää ihmisten, yhteisöjen ja yhteiskunnan valmiutta estää onnettomuuden jo ennalta ja toimia oikein erilaisissa vaaratilanteissa. Palopäällystöliitolla ei ole ammatilliseen edunvalvontaan liittyviä tehtäviä. Sen sijaan turvallisuuden edistäminen on tärkein tehtävämme. Palopäällystöliittoon kuuluu noin 2.000 pelastus- ja turvallisuusalan asiantuntijaa, palopäällystöä ja muita turvallisuusalan johtavassa asemassa olevia henkilöä.  SPPL järjestää monipuolista pelastus- ja turvallisuusalan koulutusta, edustaa asiantuntemusta erilaisissa hankkeissa ja työryhmissä, tekee aloitteita ja esityksiä turvallisuuden parantamiseksi, tuottaa ja julkaisee koulutus- ja tiedotusaineistoa sekä kehittää kansainvälistä kanssakäymistä ja yhteistoimintaa.

Dräger.jpg

Dräger Suomi Oy (http://www.draeger.fi)

Dräger on palo- ja pelastusalan tuotteiden valmistaja ja asiantuntija.

Nordic Simulators Oy (http://www.nordicsimulators.fi)

Simulaatiotilojen suunnittelun, toteutuksen ja varustamisen ammattilainen. Tilatoteutus, AV-teknologia sekä potilassimulaattorit.

TETRAsim (http://www.tetrasim.com)

TETRAsim on maailman johtava TETRA-simulaattorijärjestelmien toimittaja. Asiakkaitamme ovat mm. poliisi, pelastus, puolustusvoimat, operaattorit, AMK:t ja sairaanhoitopiirit 26 maassa Euroopassa ja Aasiassa. Simulaattoriharjoituksissa yhdistyvät virtuaalinen Virve, hätäkeskus- ja datasovellukset sekä toisaalta viestiohjeet, johtaminen ja päätöksenteko. VIRVE:n jokapäiväisen rutiinikäytön lisäksi järjestelmillä voidaan harjoitella poikkeustilanteita. Simulaattoreilla ei ainoastaan kouluteta vaan varmistetaan oppiminen!

Sharkmed Oy (http://www.sharkmed.fi)

Sharkmed on äkillisten terveysriskien hallinnan ammattilainen.

Spektikor Oy (http://www.spektikor.com)

Spektikor on oululainen kertakäyttöiseen ensiapu- ja lääkelaite-elektroniikkaan keskittynyt yritys. Spektikorin tarina alkoi sydämen sykkeen visualisoimiseksi tehdyn innovaation kaupallistamisesta. Tulevaisuudessa Spektikorin tietotaito ja osaaminen näkyvät useissa kertakäyttöisissä lääkelaiteratkaisuissa.

Missiomme on säästää hoitohenkilökunnan aikaa vaikuttavan hoitotyöhön.

 

Pääyhteistyökumppanit

 

 

 

​Ilmoittautuminen tapahtumaan on sulkeutunut.  

Lisätietoa tapahtumasta:

Jorma Jokela, yliopettaja
jorma.jokela ( at ) laurea.fi

Aino Maijala, suunnittelija
aino.maijala ( at ) laurea.fi 
 

Yhteistyössä:

kenttäjohtajat ry.jpg
 


 Tiedotteet

 

 

 Tapahtumat

 

 

 Linkit

 

 

 Blogit

 

 

 Videot