Siirry sisältöön

Laurean koronaohjeistus voimassa myös helmikuun

Monimuoto- ja YAMK-opiskelijat aloittavat opintonsa etäopiskeluna aiempina vuosina opintonsa aloittaneiden opiskelijoiden tapaan.

(Ohjeistusta tarkennettu 19.1.2021 ja se on voimassa myös helmikuun ajan.)

Tammi-helmikuussa kampuksilla järjestetään vain tammikuussa 2021 aloittavien päiväopiskeluryhmien opetus sekä kaikkien opiskelijoiden opintoihin liittyvät pakolliset työpajat. Kaikki muu opiskelu ja ohjaus järjestetään etänä. Opintojaksojen opettajat ohjeistavat opiskelijoita opetuksen toteutuksesta. 

Opiskelijat, jotka kuuluvat riskiryhmään, ovat sairaana tai karanteenissa ilmoittavat siitä opintojakson opettajalle. Ilmoituksen jälkeen opettaja sopii opiskelijan kanssa opintojen suorittamisesta tai etäosallistumismahdollisuudesta. 

Opetuksen järjestelyt ovat voimassa helmikuun 2021 loppuun. Laurea päivittää tarvittaessa ohjeistuksia viranomaisten antamien ohjeiden ja suositusten mukaisesti opiskelijoiden ja henkilöstön turvallisuuden sekä toiminnan jatkuvuuden varmistamiseksi.

Yhteiset turvallisuutta ylläpitävät ohjeet

Edellytyksenä turvalliselle toiminnalle kampuksilla on vastuullinen yhteistyö sekä yhteisten ohjeiden noudattaminen:

  • Kampuksille tullaan vain täysin terveinä. Jos minkäänlaisia oireita ilmenee, tulee viivytyksettä hakeutua kotipaikkakuntansa terveydenhuollosta saamiensa ohjeiden mukaisesti koronatestaukseen. Jokainen oireita tunteva tai altistumista epäilevä voi täyttää arvion voinnistaan omaolo.fi -sivuston kautta.
  • Kampuksilla käytetään kasvomaskia. Mikäli henkilö ei terveydellisistä syistä pysty käyttämään kasvomaskia, hän käyttää henkilökohtaista kestokäyttöistä suojavisiiriä. Kasvomaskin/visiirin saa aulapalveluista. Myös omien maskien/visiirien käyttäminen on mahdollista.
  • Huolehditaan hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta. Heti kampuksen tiloihin saavuttaessa, tiloista tai luokista toiseen siirryttäessä ja muutoinkin tarpeen vaateissa huolehditaan käsien pesusta ja käsidesin käytöstä.
  • Huolehditaan 1-2 metrin turvaväleistä
  • Tehostetun siivouksen lisäksi tiloissa on saatavilla desinfiointiliinoja yhteiskäyttöisten pintojen pyyhkimiseksi
  • Suosittelemme Koronavilkku-sovelluksen lataamista puhelimeen
  • Opiskelijat voivat varata kampuksen tiloja tilanvarausjärjestelmästä omaa työskentelyä tai pienryhmätyöskentelyä varten turvaohjeita noudattaen. Jos tila varataan pienryhmätyöskentelyä varten, tulee tilavaraukseen kirjata kaikkien osallistujien nimet. Tämä nopeuttaa mahdollisten altistumisketjujen jäljittämisessä.

Lue lisää koronavirukselta suojautumisesta THL:n sivuilta

Viranomaisen antama linjaus 10 hengen kokoontumisrajoituksista koskee mm. tapahtumia, ei korkeakoulujen opetuksen järjestämistä. Laureassa ei järjestetä yleisötapahtumia tai yksityistilaisuuksia kevään 2021 aikana ollenkaan.

Palvelut kampuksilla

Kirjastot, opintotoimistot ja ServiceDesk palvelevat normaalisti kampuksilla ja verkossa. Kirjastoissa ja opintotoimistoissa asioidessa huolehditaan riittävistä turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta.

Opintopsykologit vastaanottavat asiakkaitaan kampuksilla huomioiden toiminnassaan Laurean turvallisuusohjeistukset. 

Opiskelijoiden ulkomaanmatkat

Laurean KV-palvelut ovat yhteydessä niihin opiskelijoihin, jotka ovat suunnitelleet lähtevänsä vaihtoon kevätlukukaudella 2021. Kevätlukukauden opiskelijavaihtojen toteutuminen riippuu mm. kohdemaan tautitilanteesta. 

Opiskelijoiden matkustaminen esimerkiksi osana hanketyötä tai opintojaksoa arvioidaan aina tapauskohtaisesti ja riskilähtöisesti. Tästä vastaa Turvallisuuspalvelut yhteistyössä opiskelijan ja matkasta vastuussa olevan opettajan kanssa.

Hanketyöhön tai opintojaksoon liittyvän ulkomaan matkan jälkeen opiskelijaa pyydetään pidättäytymään kampukselle tulosta 10 vuorokauden ajaksi (tai vaihtoehtoisesti tekemään 2 koronatestiä THL:n ohjeistuksen mukaisesti). Opintojen suorittamisesta sovitaan opintojakson opettajan kanssa.

Opiskelijoita pyydetään huomioimaan ulkomaille suuntautuvaan yksityismatkailuun liittyvät riskit. Tämä voi edellyttää 10 vuorokauden mittaista viranomaisen asettamaa karanteenia (tai vaihtoehtoisesti tekemään 2 koronatestiä) THL:n ohjeistuksen mukaisesti, jonka aikana kampuksille ei voi tulla. Opiskelijat voivat kysyä apua matkustamiseen liittyvissä kysymyksissään corona@laurea.fi kautta.

Lisätietoja sähköpostilla corona@laurea.fi