Siirry sisältöön

Laurea mukana ukrainalaisille suunnatussa rekrytointitapahtumassa

Laurea-ammattikorkeakoulu osallistuu valtakunnallisen ukrainalaisten työllistymistä ja koulutusta tukevan rekrytointitapahtuman järjestämiseen.

Kuvituskuva

Laurea on mukana Espoon Metro Areenalla 25. lokakuuta järjestettävässä Rekrytori Ukraine Aid Finland -tapahtumassa. Tapahtuma kokoaa yhteen Suomessa oleville ukrainalaisille suunnattuja työllistymis- ja koulutusmahdollisuuksia, ja toimii ukrainalaisten työnhakijoiden ja työvoimaa etsivien yritysten kohtaamispaikkana.

Laurean lisäksi tapahtumaa ovat järjestämässä Espoon kaupunki, koulutuskuntayhtymä Omnia, Uudenmaan TE-toimisto, Suomenoja Ukraine Aid -avustuskeskus ja Ukrainalaisten yhdistys Suomessa (UYS) ry. Tapahtuma on jatkoa keväällä Tampereella pidetylle Rekrytori Ukraina -työnhakutapahtumien sarjalle, jonka tuottaja Honkalamedia Oy on mukana myös nyt syksyllä.

Rekrytointitapahtuman suojelijana toimii Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä, ja tilaisuuden avaa työministeri Tuula Haatainen. Tapahtuman yhteydessä järjestetään myös paneelikeskustelu, jonka teemoja ovat muun muassa työperäinen maahanmuutto ja erityisesti Ukrainan pakolaisten työllistyminen Suomessa.

Työvoimaa tarvitsevia yrityksiä rohkaistaan osallistumaan

Rekrytointitapahtumaan on kaikille osallistujille maksuton. Työnhakijat pääsevät tapahtumassa tutustumaan työnantajiin ja koulutusmahdollisuuksiin ja saavat tukea työnhakuun liittyviin asioihin. Tarjolla on apua esimerkiksi ansioluetteloiden tekemiseen sekä kielitukea ukrainaksi, venäjäksi ja englanniksi.

Yritykset voivat hakea itselleen tapahtumasta ilmaista osastoa. Työvoimaa etsiville yrityksille Rekrytori Ukraine Aid Finland luokin mahdollisuuden löytää uusia työntekijöitä ja samalla tukea ukrainalaisten työllistymistä ja kotoutumista suomalaiseen yhteiskuntaan. 

Haku yritysten pöytäpaikkoihin on auki 20.10. asti, ja mukaan mahtuu vielä, vaikka alustava lista osallistuvista yrityksistä onkin jo julkaistu Rekrytorin sivuilla.

– Rohkaisemme erityisesti mukaan isoja valtakunnallisia työnantajia, joilla on turvapaikanhakijoille soveltuvia työtehtäviä, kannustaa tapahtuman tuottaja Mikko Honkala Rekrytorin tiedotteessa.

Laurean kaksi hanketta mukana tapahtumassa

Laurea on mukana Rekrytorin tapahtumassa opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamilla hankkeilla Yritysprojektiopiskelua ukrainalaisille ja HERE Ukraine!. Molempien hankkeiden tavoitteisiin kuuluu Suomessa olevien ukrainalaisten opiskelun tukeminen ja heille suunnattujen koulutusten kehittäminen.

Yritysprojektiopiskelua ukrainalaisille -hanke luo Suomeen tulleille ukrainalaisille mahdollisuuden aloittaa tai jatkaa korkeakouluopintoja Laureassa liiketalouden opintojen yritysprojekteissa. Lue lisää hankkeen alkaneesta toiminnasta: Liiketalouden korkeakouluopiskelua ukrainalaisille yritysprojekteissa.

Juuri käynnistynyt HERE Ukraine! 3AMK -hanke (Haaga-Helia AMK, Metropolia ja Laurea AMK) puolestaan kehittää ukrainalaisille suunnattua koulutustarjontaa, jonka opintojaksot vahvistavat sosiaalisessa, psyykkisessä ja fyysisessä jälleenrakentamisessa tarvittavaa osaamista. 

HERE Ukraine! -hanke on tulevassa rekrytapahtumassa esittelemässä opintojaksojaan, joista ensimmäiset alkavat jo tammikuussa. Hankkeen projektipäällikkö Annukka Jussila iloitsee tilaisuudesta kertoa alkavista koulutuksista ja tavoittaa mahdollisia uusia opiskelijoita:

– Tämä tapahtuma tulee juuri oikeaan aikaan. Olemme aloittamassa koulutustarjontamme markkinointia ja tällä saamme varmasti hyvän startin hankkeellemme. 

Tapahtumasivullamme lisää tietoa Rekrytori Ukraine Aid Finland -tapahtumasta ja ilmoittautumislinkki yrityksille.

Lue rekrytointitapahtumasta lisää Rekrytorin omilta sivuilta.

 

Lisätietoja: