Laurea Porvoo 

Laurea Porvoo toimii Porvoo Campuksen tiloissa, joka edustaa uudenlaista oppimisen ja innovaatioiden monialaista keskittymää Porvoon länsirannalla. Toiminta Porvoo Campuksella alkoi tammikuussa 2011.  Opiskelija-asunnot ovat valmistumassa 2019 kampusta vastapäätä.

Porvoo Campuksella toimivat yhdessä Laurean ja HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulujen paikalliset yksiköt. Yhdessä yksiköt muodostavat noin 1300 opiskelijan monialaisen oppimisyhteisön. Campuksen toiminta perustuu avoimeen ja innovatiiviseen tapaan oppia ja opiskella. Opiskelijoiden ja henkilökunnan käytössä on moderni teknologia.

Ammattikorkeakoulujen lisäksi Porvoo Campuksella sijaitsee Porvoon kaupungin sivistystoimi ja sekä Amica -ravintola, joka tarjoaa lounas-, opiskelijalounas- ja kahvilapalveluita.

Porvooseen pääset Helsingistä alle tunnissa linja-autolla ja autolla matka Helsingistä kestää reilut puoli tuntia. Pysäköintipaikkoja on varattu vierailijoille, opiskelijoille sekä henkilökunnalle (vain pysäköintiluvalla). Vierailijat saavat väliaikaisen, päivän voimassa olevan luvan Porvoo Campuksen infosta.

Taidetehtaankadun varrella olevat pysäköintipaikat ovat maksullisia. Kävelymatkan päässä sijaitsee lisää maksuttomia pysäköintipaikkoja, esim. Hellbergin hallin vieressä olevalla hiekkakentällä (S-marketin edustalla), jonne ajetaan Hevosenkengänkadun kautta.

Koulutukset

Sairaanhoitaja

Laurea on Suomen suurin sairaanhoitajien kouluttaja. Koulutus  tuottaa  laaja-alaista ydinosaamista, joka vastaa terveydenhuollon ajassa muuttuviin tarpeisiin.  Laureassa opiskelija voi valita täydentävistä opinnoista mm. akuuttihoitotyön, mielenterveystyön, kriisi- ja päihdehoitotyön, ikääntyvien terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen, avoterveydenhuollon vastaanottotoiminnan ja sähköisten palveluiden hallinnan tai potilas- ja henkilöstöturvallisuuden. Lue lisää sairaanhoitajakoulutuksesta.

Sosionomi

Laurean kansainvälisesti v. 2016 auditoitu sosionomikoulutus vastaa parhaillaan menossa olevaan SOTE- ja maakuntauudistuksen haasteisiin. Sosiaalialan ja sairaanhoitajan opintoja integroidaan laaja-alaisemman osaamisen saavuttamiseksi. Lisäksi useamman koulutusalan yhteisiä hankkeita toteutetaan kaikilla kampuksilla. Lue lisää sosionomikoulutuksesta.

 

Oppimisympäristö ja kirjasto

Porvoonjoen länsirannalla sijaitseva Porvoo Campus on ainutlaatuisen suunnitteluprosessin tulos, johon ovat ottaneet osaa talon  käyttäjät yhdessä talon suunnittelijoiden, arkkitehtien ja sisustajien kanssa. Tämä kampus on suunniteltu kohtaamisia ja oppimista varten. Tästä kertovat monikäyttöiset, muunneltavat, avoimet ja valoisat tilat sekä inspiroiva ja tarkkaan mietitty sisustus.
Siren arkkitehdit Oy:n suunnittelema ja Sistem Oy:n sisustama kampus edustaa uudenlaista ajattelua ja tilan käyttöä. Sekä itse toimintaa että tilan käyttöä kuvaavat avoimuus ja kohtaamiset, joilla halutaan edistää yhdessä oppimista ja osaamisen jakamista.


Porvoo Campuksen toimintaa kuvaa yhdessä oppiminen ja tekeminen työelämälähtöisissä hankkeissa. Campus on myös päivittäin avoinna yleisölle ja tarjoaa heidän käyttöön viihtyisän ravintolan, laajan ammattikirjaston sekä monia mukavia kohtaamispaikkoja.
Porvoo Campuksen toimintakonseptiin kuuluu läheinen yhteistyö elinkeinoelämän kanssa. Tämä yhteistyö konkretisoituu muun muassa yritysten ja yhteisöjen kanssa tehtävässä Nimikkotilayhteistyössä.


Porvoo Campus kirjasto on Laurea-ammattikorkeakoulun ja HAAGA-HELIA:n yhteinen kirjasto. Kokoelmassa on liiketalouden, matkailun ja terveysalan kirjallisuutta ja lehtiä. Käytössä on myös laaja ja monipuolinen opiskelua tukeva elektroninen kokoelma sekä langaton verkko. Porvoo Campus kirjasto on valoisa ja rauhallinen tila tietokoneineen. Opiskelijoille on tarjolla kampuksen eri kerroksissa on lukuisia ryhmätyöskentelytiloja, sekä toisessa kerroksessa on hiljaista työskentelyä varten erillinen työhuone.

Tietoa elämisen kustannuksista

Opiskelijana voit Porvoossa hakea asuntoa Porvoon opiskelija-asuntojen kautta, www.porvoonopiskelija-asunnot.fi.
Opiskelijana saat alennuksia linja-auto- ja junamatkoista VR:n ja Matkahuollon yhteisellä kortilla sekä HSL:n matkakortilla (ainoastaan opiskelijat jotka asuvat vakituisesti HSL:n seutulippualueella).

Ruokailumahdollisuuden järjestää FazerAmica -ravintola. Porvoo Campuksen ravintola myy lounaan opiskelijahintaan niille opiskelijoille, jotka esittävät maksaessaan voimassaolevan opiskelijakortin tai ateriatukikortin.

Porvoo Campuksen läheisyydessä sijaitsee myös Taidetehdas, josta löytyy kauppakuja lukuisilla liikkeillä, BioRex -elokuvateatteri ja eri kahviloita ja ravintoloita. Myös ruokakaupat S-Market ja Lidl, sekä Alko löytyvät läheltä. Lähin OTTO-automaatti sijaitsee S-Marketissa.

 

 

 

​Yhteystiedot

Taidetehtaankatu 1
06100  Porvoo
Puh. (09) 8868 7600

Aukioloajat

ma-to  klo 7.30 - 20.00
pe klo 7.30 - 18.00


Porvoon kampuksen yhteyshenkilönä toimii yhteinen info, jota hoitaa Haaga-Helia ja Securitas.

Yhteystiedot kampuksen infoon

porvooinfo@haaga-helia.fi
Puh. 040 4887444

Laurean opintotoimistojen aukioloajat

Kirjasto

libporvoo@laurea.fi

Kirjastojen aukioloajat

 

 

 Tiedotteet

 

 

 Tapahtumat

 

 

 Linkit

 

 

 Blogit

 

 

 Videot