Siirry sisältöön

OP Uusimaa ja Laurea avainkumppaneiksi: yhteistyöllä finanssialan mahdollisuudet tutuksi opiskelijoille

OP Uusimaan tavoitteena on pitkäjänteinen ja suunnitelmallinen oppilaitosyhteistyö Laurean kanssa.

OP Uusimaan edustajat tapasivat laurealaisia Leppävaaran kampuksella.

Laurea ja OP Uusimaa ovat aloittaneet avainkumppanuusyhteistyön. OP Uusimaa on OP Ryhmän suurin pankki, joka toimii niin henkilö- kuin yritysasiakkaiden talouden kumppanina tarjoten heille finanssialan kattavimmat palvelut ja tuotteet. Asiakkaita OP Uusimaalla on yhteensä yli 600 000, joista noin 350 000 on omistaja-asiakkaita. 

OP Uusimaassa työskentelee noin 1 100 finanssialan ammattilaista. Erinomainen asiakaskokemus ja työntekijäkokemus ovat OP Uusimaassa tärkeitä tavoitteita. 

- Haluamme arjessa parhaalla mahdollisella tavalla sovittaa yhteen asiakkaidemme ja henkilöstömme tarpeet joustavaksi tavaksi tehdä työtä ja palvella asiakkaitamme. Panostamme vahvasti osaamisen kehittämiseen ja siihen, että oppiminen on kiinteä osa työtä. OP arvot ihmisläheisyys, vastuullisuus ja yhdessä menestyminen ohjaavat arjen toimintaamme ja johtaminen OP Uusimaassa perustuu arvoihin. Haluamme, että OP Uusimaa on vetovoimainen työpaikka, jossa osataan, innostutaan ja voidaan hyvin, kertoo OP Uusimaan henkilöstöjohtaja Maija Laaksonen.

Lähtökohtana avainkumppanuusyhteistyölle Laurean kanssa onkin ollut se, että OP Uusimaa haluaa tarjota opiskelijoille kiinnostavia työmahdollisuuksia niin opintojen aikana kuin valmistumisen jälkeenkin. Esimerkiksi kesäksi 2023 palkataan Uudenmaan alueelle lähes 70 kesätyöntekijää. Sen lisäksi pankki rekrytoi jatkuvasti finanssialan tulevaisuuden osaajia niin määräaikaisiin kuin vakituisiin työtehtäviin eri liiketoiminta-alueille. 

- Olemme iloksemme saaneet työyhteisöömme osaavia ja motivoituneita työntekijöitä Laureasta monenlaisilla eri taustoilla, joilla on kykyä ja halua jatkuvaan oppimiseen sekä osaamiseen kehittämiseen. Meille erityisen kiinnostavia koulutusohjelmia ovat esimerkiksi liiketalous, oikeudellisen osaamisen koulutus, riskienhallinta sekä kyberturvallisuus, kertoo yhteistyöstä Laurean kanssa vastaava HR-päällikkö Jani Mikanmaa.

OP Uusimaan tavoitteena on tehdä Laurean kanssa pitkäjänteistä ja suunnitelmallista oppilaitosyhteistyötä. Oppilaitosyhteistyön tarkoituksena on tarjota opiskelijoille oivalluksia finanssialan tarjoamista mielenkiintoisista ja monipuolisista uramahdollisuuksista sekä tehdä OP Uusimaata tutuksi tulevaisuuden ammattilaisten keskuudessa. 

- Haluamme osallistua konkreettiseen opetustyöhön opintojaksoilla esimerkiksi asiantuntijaluentojen, case-tehtävien sekä yritysvierailujen muodossa. Meille yhteistyössä merkityksellisintä on tukea opiskelijoita ja auttaa heitä kasvattamaan omaa osaamistaan, Jani Mikanmaa jatkaa. 

Yhteistyö on startannut sujuvasti ja suunnittelemme parhaillaan asiantuntijawebinaareja sekä projekti- ja tutkimusyhteistyötä tuleville opintojaksoille. Lisäksi OP Uusimaa oli mukana Laurean UraFest-rekrytapahtumassa tapaamassa opiskelijoita ja kertomassa monipuolisista ura- ja harjoittelumahdollisuuksista.

- Tämä on ollut lupaava alku, jonka päälle on hyvä lähteä rakentamaan vaikuttavaa yhteistyötä, HR-päällikkö Jani Mikanmaa päättää.

Lisätietoja: