Siirry sisältöön

Epäselvyydet Kenian tilauskoulutuksen maksuissa ratkeamassa opiskelijoiden eduksi

Laurea käynnistää keskeytetyn koulutuksen uudelleen. Merkittävä osa puuttuvasta toisen lukukauden maksusummasta on suoritettu.

Kenian Uasin Gishun maakunta on aloittanut Laurea-ammattikorkeakoulussa opiskelevien sairaanhoitaja- ja fysioterapiaopiskelijoiden myöhässä olevien tilauskoulutusmaksujen maksamisen. Maksuja odotettiin maaliskuun loppuun mennessä; merkittävä osa puuttuvasta toisen lukukauden maksusummasta on suoritettu. Uasin Gishun maakunta, opiskelijat sekä heidän vanhempansa allekirjoittavat parhaillaan sopimuksia ohjelmaan osallistumisesta ja opiskelijoiden maksamista maksuista. Laurean edustajat ovat nähneet sopimuspohjan ja vahvistavat, että se sisältää riittävät tiedot opiskelijoiden ja maakunnan oikeuksista ja velvollisuuksista. Tällä pyritään välttämään vastaavat epäselvyydet jatkossa. 

Muuttuneen tilanteen takia Laurea jatkaa tilauskoulutushanketta Uasin Gishun maakunnan kanssa ja antaa mahdollisuuden suorittaa loput maksuista huhtikuun loppuun mennessä. Kaikkien Suomessa opiskelevien ryhmien opetus käynnistetään mahdollisimman pian ja opetusta jatketaan huhtikuun loppuun saakka. 

Maahantuloa odottavia opiskelijoita Laurea on ohjeistanut suorittamaan mahdolliset puuttuvat maksut maakunnalle ja huolehtimaan asumisjärjestelyistään Suomessa. Ryhmien opetus pyritään käynnistämään mahdollisimman nopeasti, huomioiden oleskeluluvan käsittelyyn kuluva aika. Laurea-ammattikorkeakoulun toimitusjohtaja Jouni Koski on tyytyväinen tilanteen kääntymisestä opiskelijoiden eduksi. 

- Olemme tyytyväisiä ja helpottuneita, että pääsemme jatkamaan Kenian tilauskoulutuksen opetusta. Olemme tehneet periksiantamattomasti työtä tilanteen ratkeamiseksi.

- Tilanteeseen liittyvä epävarmuus on ollut opiskelijoille kohtuuton ja aiheuttanut heille pettymystä sekä huolta. Pahoittelen sitä koko korkeakoulumme puolesta, Koski toteaa.

Aiempi uutinen aiheesta (23.2.2023)
Aiempi uutinen aiheesta (14.2.2023)

Lisätietoja: