Siirry sisältöön

BarLaurea voittoon Luomu 2020 –kilpailussa

BarLaurea on voittanut Luomu SM 2020 -kilpailussa Keskisuuri julkinen toimija -sarjan.

Keittiömestari Jarmo Vähä-Savo ja ravintolapäällikkö Teemu Sirainen.

Leppävaaran kampuksella toimiva opetusravintola BarLaurea on voittanut Luomu SM 2020 -kilpailussa keskisuuren julkisen toimijan -sarjassa. Luomu SM -kilpailu on avoin kaikille ammattikeittiöille ja tavoitteena on löytää Suomessa eniten luomua tarjoavat julkiset ruokapalvelut ja yksityiset ravintolat kuudessa eri sarjassa.  Luomu SM 2020 -voittoon pääsivät ne ruokapalvelutoimijat, jotka ovat nostaneet eniten luomun osuutta. Luomu SM 2020 -voittajat julkistettiin 3.11. klo 14 osana virtuaalisia Luomupäiviä.

- Luomun käyttäminen on meille tärkeää, koska haluamme käyttää puhtaita ja laadukkaita raaka-aineita. BarLaureassa harjoittelee vuosittain satoja opiskelijoita ja käy tuhansia asiakkaita, haluamme näyttää heille, miten luomua voi käyttää ja miltä se maistuu, kertoo BarLaurean ravintolapäällikkö Teemu Sirainen.

Kilpailussa luomun käyttöä tarkastellaan kilomääräisestä elintarvikkeiden kokonaiskäytöstä.

- Luomu on meille luonnollinen asia ja tahtotila, haluamme tarjota Leppävaaran kampuksella aina parasta, luonnollista eikö vaan, kommentoi keittiömestari Jarmo Vähä-Savo.

BarLaurea voitti myös viime vuonna samassa sarjassa, silloin luomua elintarvikehankinnoista oli 36 prosenttia ja tänä vuonna se on nostettu 46:een prosenttiin.

Luomu SM on osa Portaat luomuun -ohjelman toimintaa ja siinä tarkastellaan toimipaikkakohtaisesti luomun osuutta kaikkien käytettyjen elintarvikkeiden kilomääristä. Lisätietoa ja edelliset voittajat löytyvät www.luomuravintola.fi-sivustolta. Luomua ravintola -hakupalvelusta löytyy jo lähes 2500 ruokapalvelun yhteystiedot. Hakupalvelu auttaa kuluttajia löytämään luomua tarjoavat ruokapalvelut. Hakupalvelun taustalla toimii ammattikeittiöille suunnattu Portaat luomuun -valmennusohjelma, jonka avulla edistetään luomun käyttöä ruokapalveluissa.

Kaikki mukana olevat ruokapalvelut sekä #TasteLuomu -tarinat löytyvät osoitteesta www.luomuravintola.fi. Luomua ravintola -hakupalvelua ja Portaat luomuun -ohjelmaa ylläpitää Savon koulutuskuntayhtymä/EkoCentria.

Lisätietoja: